Nani: Mit értél volna a BTR-el de most őszintén.. az is megtud csúszni illetve arra tudtommal nincs hóeke... oda igen is a közútkezelő kellett volna,mivel a hó eltakarítás nem a honvédség feladata! (Mondom,ez úgy ,hogy tegnap este tört -elég rendesen- a kocsik eleje,mert keresztbe álltak az úton,egy fehér autóval.. semmi jelzét nem csináltak,hogy baleset van vagy ilyesmi.. természetesen ki kerülni nem lehetett,meg a jégen csúszott az autónk.. ja igen ahogy szokott lenni,vontatón jött haza a kicsikénk.. -bár a motor nem sérült-. Szóval szerintem én most nagyobb joggal háboroghatnék...) DE! Őszintén a Honvédséget mozgósítani kell,magától nem mondhatja egyik zászlóalj sem ezred..stb,hogy ők most kimennek segíteni.. mellesleg nagyon drága is a honvédségi eszközök alkalmazása.. ne feledjük,hogy tavaly még a honvédség is besegített az elakadt kamionokban, az eltorlaszolt településeknél. Azt mondom,hogyha elzárt településre kell vinni az ivóvizet vagy élelmet esetleg áramellátást, vagy több kamiont kihúzni, akkor oké, de hótolásra semmi szükség.. ott vannak erre a cégek akiknek kifizették.. nálunk is tolták a havat csak szórni felejtették el az utat, így lefagyott... Szóval rendesen le kellett volna takarítani az utakat,azoknak akiknek ezért fizettek! Ami még mindig nem a Honvédség feladata. Azzal még egyetértenék,hogy települjenek ki a Műszakiak és ott csinálják a dolgukat (ők legalább értenek hozzá).
DE szerintem semmi értelme leverni a port a honvédségen,vagy a helikopterbeszerzésen, amíg parancsot nem kaptak rá. A tűzoltók sem játszhatnak önként autókihúzósdit.. majd bejelentés után.
A BTR-el semmit sem értél volna mert mennyi személyzet fér bele? 10 ember? Az nem nagy szállítókapacitás, vannak nekünk kiváló RÁBA szállítójárműveink.