Fórumozók !
Miután sokszor olvasom itt , hogy úgysem hallja meg senki amit itt beszélünk , fantáziálunk a helikopter beszerzéssel kapcsolatosan , gondoltam megpróbálok tenni valamit az ügy érdekében .
Mit szólnátok hozzá , ha mesélnék rólatok valakinek aki számít , és szerintem adna a véleményetekre ? Holnap találkozok egy politikussal , akit szerintem érdekel ez a téma , és nyilván ő(ők) is érdekeltek benne , mint mindegyik más párt is. Nem mondanék neveket , mert ugye minden vélemény ami másik pártól elhangzik , eleve eldobandó a többiek részéről , és akkor ezt itt se verjük nagy dobra ha nem fontos. Arra gondoltam , hogy segíthetnék mi is annyiban ennek a pártnak a véleményünkkel , ha kíváncsiak rá(szerintem azok) . Ha félre tudja mindenki tenni a nézeteit és hajlandó rá , mivel ez egy közös cél , akkor én megpróbálok összehozni egy közös megbeszélést , találkozót a közeljövőben egy a fórum tagokból önként összeállt csoportnak ezzel a párttal , vagy annak megbízott emberével.
Én elfogom mondani holnap , hogy van itt egy szakértő csoport , akik segítenének , véleményeznék a beszerzést a típusokat illetően , vagy tanácsokat adnának a meglévő gép állomány ideiglenes képesség fenntartására , mert a mostani "nulla" álláspontól ez is jobb lenne...
Szóval szeretnék jelentkezőket erre a feladatra , vagy legalább annyit , hogy hagyjam az egészet mert senkit nem érdekel , illetve nem bíztok az egészben.(elfogadom ezt is , de aztán ne halljak panaszt )
Úgy gondolom ha volna egy ilyen lehetőség , azt ki kellene használni !
Van itt néhány ember aki szerintem érdemben tudna nyilatkozni ebben a kérdésben , és hozzáértésével akár vitatkozni is tudna a pártok által képviselt álláspontokkal .(én erre nem vállalkoznék , mivel nem értek hozzá , de ti itt egy jó páran igen )
Tehát ha erre van igény , azt jelezzétek itt nekem holnap délután 3 óráig !!!
A továbbiakban viszont akkor azt kérném , hogy legyen egy koncepció , amiben ez a fórum csoport egyetért legalább . Ne úgy üljetek asztalhoz , hogy nincsenek közös elképzeléseitek , mert abból káosz lesz , és kiábrándító kívánságműsorrá válik az egész.
Ha megengeditek , akkor én tennék egy ajánlatot a típusokat illetően , amit nyugodtan véleményezzetek , ha van jobb ötlet akkor mondjátok .
Mivel úgy szól a kormány terve , hogy NINCS HARCI HELI tervben , ne is jöjjünk itt APACHE-okkal stb , mert megmondták hogy NEM LESZ !!! (egyenlőre )
Mivel egy típust akarnak , erre koncentráljunk ! Itt viszont kíváncsi lennék , hogy nem fér e bele esetleg két típus és különböző méret ha egy gyártótól származik ? (reménykedem...) Ugye az a baj hogy nem lehet ugyanaz a gép megfelelő a Mi 17-est helyettesíteni és mondjuk egy kiképző vagy mentő helikopter , mert nem ugyanaz a méret kategória ...
Többetektől olvastam , hogy etalonként tekint az EC 145-re (én is a sok típus változata miatt , nekünk ez bőven jó lehet) , de én ugyanígy etalonként tekintek a EC 725 Caracal-ra is !(mert igazán ez számít közepesnek , amire úgyszintén szükség volna , nem csak egy könnyebb típus arzenálra). Ugye fontos hogy már eleve felfegyverzett típusokat vásároljunk , mert harci heli híján csak ezzel tudunk valamilyen szinten "lövöldözni". (nyilván itt a pár darab mentő és VIP helire majd nem kell gépágyú , stb)
Ez a Combo csak egy példa volt részemről . De lehetne itt említeni alternatíva ként például a Black Hawk+H-92 Super Hawk párost is.
A lényeg hogy támogathatjátok majd egy másik politikai párt szakértői által favorizált elképzelést is , csak jó legyen az is . Fontos , hogy ne a magunk elképzelését fújjuk , hanem legyen egy jó választás amiben benne volt valamilyen szinten a mi véleményünk is !
Remélem érthető voltam , és tetszik az ötlet .
Reakciókat várom !
Remelem csak NAIV vagy !
A magyar politikusok nagyon jol tudjak hogy szar a helyzet, sot a legtobb esetben azt is tudjak sejtik hogy nem ertenek az adott terulethez amit igazgatnak ( azzal mentik magukat hogy volt mar ilye a tortenelemben es nem ok a legrosszabbak ) Ezek sok mindentol tartanak de egy hozzaerto es toluk fuggetlen szakmai csapattol viszont egyenesen felnek mert azok tudjak es ki is mondanak hogy meztelen a kiraly.
Max propaganda szintig latvanypeksegkent mukodne a dolog de tenylegesen semilyen szakmai dontesbe nem vonnanak be.