<a title="desertfox profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/desertfox/">desertfox</a>
Alapvetően igazad van a tankokkal kapcsolatban! De nekünk azért van egy maroknyi grifecskénk, akik az ukránok kivételével, eléggé hatékonyan meg tudnák védeni a harckocsiakt fentről! És gyanítom, hogy egy háború közeledtével, lehetne még belőlük lízingelni pár darabot! Akkor már úgy is mindent egy lapra kell feltenni! Pilóták, meg elméletileg többen kell legyenek mint a gépek. Bár ezt nem tudom! Az F35 féle okfejtéssel nincs is semmi gond! Szerintem még vehetnénk is. És valóban brutális lenne a légierőnk, ha csak akár 5 db -is lenne a Grifek mellé! De előbb valahol fel kellene törjön az olaj! Károlyi Mihály egyébként nem értem, hogy mire példa! Ma ha ki is fog törni egy világháború méretű konfliktus, az nagyon messze lesz tőlünk! Lenne időnk felkészülni! Akkor aztán tényleg semmi nem számit alapon hidd el, hogy pillanatok alatt fel lenne töltve a Honvédség! Engem nem tudsz meggyőzni Batka! Egy szót nem szólnék ha a honvédség meglévő állományát, használható rendszereit fejlesztenék tovább, vagy képeznék olyan fokra , hogy az azt tudja amit kell!
Olvasgattam a múltkor a rohamlövész kiképzésről! Ha azt mondanák, hogy belőlük képeznének ki 2-3 ezer ember, már nyugodtabban aludnék! És nem sajnálnám tőlük a pénzt!
De mondok még valamit! Dolgozik itt nekem néha egy pali! Elsősorban culágerkodik. 2külföldi misszióban is szolgált pár évet ! Szándékosan nem akarok , sem helyet, sem nevet mondani! Sokat faggatom, hogy meséljen róla. De higyjétek, el szánalmas! Se esze, se elhivatottsága, se motivációja nem volt, és most sincs semmihez! Kb azt sem tudja , hogy volt, csak azt hajtja, hogy félt mindig, aztán az idegei miatt leszerelték!
És az ő állítása szerint, sok hozzá hasonlóval szolgált együtt!
Ellenben van egy másik ismerősöm, aki pont az ellentettje!
De kicsit elkanyarodtunk.....
No mit szóltok a használt minyókhoz ? Néztétek a linkeket? Van köztük katonai gép is. Nem feltétlenűl azt mondom, hogy ezeket kell megvenni, csak úgy alltalánosságban azt , hogy ha valaki akar, holnap már vehet is. Nem kel éveket várni.... De ha egy pár éves gép 15 millio dolár, akkor az új vajon mennyi lehet! Főleg mire az elvtársak is le vannak zsírozva!?