Azért azt eddigi ténykedésem során megfigyeltem, hogy addig nagyon nagy a szája az embereknek, és addig "über okosak" amíg nem ők kerülnek ugyan abba a pozícióba, mint a kritizált személyek. Ott aztán általában elfogy a tudás...
Csak, hogy ismert példával éljek, a BKV-s Dávidka, nagyon értett mindenhez, aztán most, hogy ő a góré... (jahj, nem folytathatom, tiltja a BTK...)
Szóval ha nem az adóforintjaimból menne a játék, szívesen megnézném azt, hogy a Hendét ilyen hevesen kritizálók, mit csinálnának a helyében... Ha tippem lehet katasztrófát.
Az a helyzet - és ezt tudom nehéz lesz elfogadni, épp annyira, mint a közpolitika modellezést - , hogy amikor bekerülsz egy vezető pozícióba, akkor szembesülsz azokkal a "falakkal" amiket, kintről, kritikusként nem is látsz.
Továbbá bizonyos folyamatok természetesnek tűnnek, de csak azért azok, mert valaki az utasításaival működteti őket, amit persze te már itt a hierarchia alján nem érzékelsz, csak azt, hogy működik. Viszont ha téged ültetnek ebbe az irányító pozícióba, már nem biztos, hogy olyan természetesnek és egyszerűnek tűnnek ezek a "természetes folyamatok".
A rád nehezedő felelősség súlyáról - amit jobb esetben fel érsz ésszel - nem is beszélve. Nagyon nagy nyomás kényszer lesz így az emberen. Ettől még kritizálni lehet, csak ne ebben az "én fújom a passzát szelet" stílusban
Az én véleményem szerint, Hende Csaba az utóbbi pár évtized egyik legjobb honvédelmi minisztere. A lehetőségeihez képest nagyon sokat kihozott eddig a tárcából! (Szerintem)