Szerintem meg olyat fognak tenni , ami meglepő lesz és nyomást probálnak majd gyakorolni ránk hogy változtassuk meg döntésünket, nem véletlen nincs még tendereztetés. Mert nem is lesz mint Paks-nál. Fogadjunk egy NA UGYE-ba.
Összegezve amit Én láttok:
Szóval az összes helikoptert gyártó országban voltunk és kötöttünk katonaiszerződéseket.
Ezeken a találkozokon gondolom nem a Gulyásleves receptjéről beszélgetnek.
Országok: Törökország, Lengyelország, Dél-Korea, Olaszország, Oroszország. ( Lehet valaki kihagytam )
Mivel nincs tender ezért itt tehetett mindenki ajánlatot.
Választások után , mikor elérkezettnek érzik az időt, akkor bejelenek egy újabb Államköziszerződést.
Szerintem még mindig MI helikopter a nyerő.
Miből gondolom ?
- Oroszokkal való kapcsolatunk látványos változáson megy keresztül.
- Miért várnak vele ? Mi kavarna nagy pórt? Egy Lengyel beszerzés ?Nem hiszem. Egy Török ? Nem hiszem.
- MNB nem rég bejelntette hogy Rubelban is fog jelentős összeget tartani devíza tartalékban.
-A kommunikáció és sok hasonloságot muttat a PAKS-sal
PAKS-nál is az volt lesz tender felsoroltak rakás nyugati reaktor gyártott a végén 2 sroban megjegyezték , hogy persze Oroszok is tudnának ilyet azt ennyi.
A végén mi lett ? Mind tudjuk.
Ennek a taktikának az előnye hogy nem kell háboruba bocsátkoznod a nyilvánoság előtt hogy védjed, a döntésedett és annak okait sem kell teljes részletességel feltárnod a társadalmi nyomás hatására.
Na és itt jönnek a MI helikopterek hozzánk.
Egyszer csak bejelentik ennyi db , ennyiért és pukk tum alá van már írva, nincs miről beszélni.
Komolyan akik néha olvassák hozzászolásaim tudják , hogy a vezetési gyakorlatba nem vagyok híve a demokráciának és a szavazosdinak. De itt az élő példa Paks , hirtelen lett 10 millió reaktor szakértő aki okoskodott és beleszólni szeretett volna egy ATOMreaktor beszerzésébe ! ! Hogy tessék ? jaja bíztos jó döntés és szakmai döntés szültett volna..