Ha az idei alapot is beleszámolod, akkor igenMajdnem 1600Mrd.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha az idei alapot is beleszámolod, akkor igenMajdnem 1600Mrd.
A minisztériumi dokumentum kiemeli, hogy létrehozzák a honvédelmi és rezsivédelmi alapot, illetve hangsúlyozza, hogy
A HONVÉDELMI KIADÁSOK 2023-BAN ELÉRIK MAJD A NATO ÁLTAL ELŐÍRT 2%-OT A GDP ARÁNYÁBAN.
Bréking: közel lehet a megállapodás a magyar uniós pénzekről – Erre fordult a forint is?
A kormány továbbra is arra törekszik, hogy a lehető leghamarabb megállapodjon az Európai Bizottsággal a helyreállítási alap (RRF) forrásairól. Az ezzel kapcsolatos tárgyalások az utolsó fázisban vannak, a kormány pedig elkötelezett, hogy a forrásokat egy fenntartható, az energiafüggőséget...www.portfolio.hu
Jövőre habzsi-dőzsi!!
2024 volt az eredeti terv a 2%-ra.Azt értem, hogy jövőre elérjük a 2%-ot. (Ez volt az eredeti terv.)
Idén eredetileg hány % volt tervezve és most mennyi lesz a kiigazítással? Az 1000 milliárdhoz ha hozzá adnak 200milliót, az +20% növekedés, testvérek között is a GDP 0,4% körüli emelkedése az eredeti tervekhez képest.
Én értem, hogy idén nem lesz meg, mert jövőre ígérik. De akkor a várható bejelentés dömpinggel mennyi volt az eredetileg tervezett GDP%-a és mennyi lesz a mostani tervek szerint?
Az, hogy most későbbre tervezett beszerzéseket előbbre hoznak az jelent mennyiségi változást is? Például újabb rendelést adunk le már eddig is bejelentett rendszerekre?2024 volt az eredeti terv a 2%-ra.
Szeretnéd mi?Az, hogy most későbbre tervezett beszerzéseket előbbre hoznak az jelent mennyiségi változást is? Például újabb rendelést adunk le már eddig is bejelentett rendszerekre?
Igen. Próbálok olyan homályosan, ráutaló módon kérdezni, hogy kapjak is rá választ.Szeretnéd mi?
Maximálisan egyetértek veled, csak azt nem tudom kitől várod itt a választ!?Igen. Próbálok olyan homályosan, ráutaló módon kérdezni, hogy kapjak is rá választ.
Sajnos az évek alatt eddig csak 1-2 alkalommal sikerült.
Ráadásul bőven van realitása ennek a kérdésnek.
@krisss -nek szegeztem a kérdést. Hátha megszán egy kacsintós smiley-val. Azért talán még nem fog nála kopogtatni a knbsz. Talán.Maximálisan egyetértek veled, csak azt nem tudom kitől várod itt a választ!?
Az idei várható GDP 2%-a, a múltkor @SilvioD által benyögött 1360Mrd. Ezzel számolják a jövő évi HM költségvetést. Ehhez jön hozzá a Honvédelmi alap. Ez idén 200Mrd, de jövőre többnek kell lennie. Ha csak ugyan ezt a mennyiséget számoljuk, akkor 1560Mrd-dal számolhatunk, de szerintem egyrészt nőni fog az alapok összege, másrészt szerintem a 800+Mrd forintos alap szétosztása jobban el fog tolódni a Honvédelmi alap felé.Ha az idei alapot is beleszámolod, akkor igen
Azért majd figyelj! Egyértelműen előrehozott beszerzésekről beszéltek. A döntő többsége a pluszpénznek erre megy el. Már 2 minisztert is megkérdeztek egész konkrétan erről, mindkettő egyértelműen ezt mondta. Kamuzhattak, de SZBK kapott 1 feladatot. Pár hét alatt tegye le a kormány elé, mi az, amit viszonylag hamar előre lehet hozni. Szal ha nem lesz semmi, akkor az van, amit mondasz, ha beesik pár dolog és elkezdik üríteni a honvedelmi alap pluszpénzét új beszerzésekre akkor az, amit én.Hiába a nagy emelkedés a költségvetésben, a plusz lóvét úgy elviszi az erős forint meg a nyersanygahianybol eredő brutális drágulás mint a pinty
A kormányinfó-miniszter is mondta (bár ő már sokmindent mondott ), hogy a +200 mrd kisebb része megy az áremelkedés kompenzálására. Nagyobb része az előrehozott beszerzés lesz - már amennyire a szállítók képesek ennek megfelelni.Hiába a nagy emelkedés a költségvetésben, a plusz lóvét úgy elviszi az erős forint meg a nyersanygahianybol eredő brutális drágulás mint a pinty
Ha jól értem idén 200 mrd, jövőre 842 mrd lesz a honvedelmi alap.Nah, mi van Misi táskájában?
Ha az alap tényleg nem számít bele a 2%-os honvédelmi kiadásba, akkor az jövőre kb 2000 milliárdos költségvetést jelentHa jól értem idén 200 mrd, jövőre 842 mrd lesz a honvedelmi alap.
A Honvédelmi Alap csökkenti a régióban kialakult háborús konfliktus biztonsági kockázatait, megteremti a további honvédelmi fejlesztések forrásait, valamint megerősíti hazánk fizikai biztonságát. Az alap kerete 2023-ban 842 milliárd forintot tesz ki, míg az összes honvédelmi kiadás eléri a GDP kettő százalékát.
Benyújtotta Varga Mihály a jövő évi költségvetés tervezetét
A 2023-as büdzsé a rezsivédelem és a honvédelem költségvetése. Magyarország kormánya ahogyan vállalta, az elhúzódó háborús helyzetben is megvédi a munkahelyeket, a nyugdíjakat, a családokat és a rezsicsökkentést. Ennek forrásait a 2023-as költségvetés biztosítja – olvasható a törvényjavaslatban...magyarnemzet.hu
Ezt azért csekkoljuk. Remélem hamarosan online is elérhető lesz.Ha az alap tényleg nem számít bele a 2%-os honvédelmi kiadásba, akkor az jövőre kb 2000 milliárdos költségvetést jelent
@krisss-nek GUCCI gatyája lesz!Ha az alap tényleg nem számít bele a 2%-os honvédelmi kiadásba, akkor az jövőre kb 2000 milliárdos költségvetést jelent
Crazy...Ha az alap tényleg nem számít bele a 2%-os honvédelmi kiadásba, akkor az jövőre kb 2000 milliárdos költségvetést jelent