Ez szerinted meg van oldva? Jól? Nebasszmar föl.a tűzváltókart
Nem áll kézre, ráadásul akadva járt.
Volt hozzá szerencsém.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez szerinted meg van oldva? Jól? Nebasszmar föl.a tűzváltókart
...nem mondtam, hogy nem,...csak tényleg legyen végül jó, minőségi cucc belőle.szerintem teljesen logikusan invesztálnak ebbe is.
És éjszaka ezzel hogy harcolsz te szerencsétlen?ennyit kelett vólna anno csinálni. a nyíilt irányzék helyére tenni egy sint meg 5.56 ra állítani. és a modernkori gyártásnamegfelelően cseréni az anyagokat.
nagyon esetleg így.tűzváltókar mindkettőnél megoldható az eredeti mechanizmus meghagyásával csak a kapcsoló kelett vólna a végére ahogy azt sikerült is megoldani...de én nyugati ellen sem vagyok és nem vóltam soha. A ha mégsincs baj a lőszerrel akkor minek írtad hogy szar vólt a lőszer azért kelett a siroki civil ? mert az akadályt a nagyobb gáznyomás okozza mint ez a youtuben is számtalan videóba elmagyarázzák a fegyverrel kapcsolatba (érdemes a komenteket is olvasni alatt) ha meg a tár meg lett oldva olcsobban még mindig nem jelenti azt hogy a szövetségesek által esetlegesen küldött anyaggal kompatibilis lessz a fegyver. ugyan ez igaz lőszerre is... Amit xpert lingelt a siroki skulo az bezony civil ólóm lőszer csökkentett nyomással... 1 akadály érdekes a bakonyba fehérváriakkal lőtünk nem győzték sorolni hogy az előzőnap mik vóltak és hát aznapra is jutott bőven... a fegyvermester az nap sem pihent... legközelebb amikor lőtem már állítólag szabályzatba vólt hogy nincs felhúzás elengedés hanem felhúz megakaszt majd feszteleít hogy nehogy véletlenül rosszul adagoljon mert 2 cm visszakísérés vagy nem koppig húzás már félretolja a lőszert (amit elhiszek mert a fehérváriakkal tapasztaltam.)
És éjszaka ezzel hogy harcolsz te szerencsétlen?
Álmosan...!És éjszaka ezzel hogy harcolsz te szerencsétlen?
Sirok nem csak civil lőszert gyárt és 5.56-ból is többféle hadit. A legolcsóbbat vettèk és még abból is ki lett lopva az anyag. Kötbérezték érte céget utána véget ért a lőszer mizéria..ennyit kelett vólna anno csinálni. a nyíilt irányzék helyére tenni egy sint meg 5.56 ra állítani. és a modernkori gyártásnamegfelelően cseréni az anyagokat.
nagyon esetleg így.tűzváltókar mindkettőnél megoldható az eredeti mechanizmus meghagyásával csak a kapcsoló kelett vólna a végére ahogy azt sikerült is megoldani...de én nyugati ellen sem vagyok és nem vóltam soha. A ha mégsincs baj a lőszerrel akkor minek írtad hogy szar vólt a lőszer azért kelett a siroki civil ? mert az akadályt a nagyobb gáznyomás okozza mint ez a youtuben is számtalan videóba elmagyarázzák a fegyverrel kapcsolatba (érdemes a komenteket is olvasni alatt) ha meg a tár meg lett oldva olcsobban még mindig nem jelenti azt hogy a szövetségesek által esetlegesen küldött anyaggal kompatibilis lessz a fegyver. ugyan ez igaz lőszerre is... Amit xpert lingelt a siroki skulo az bezony civil ólóm lőszer csökkentett nyomással... 1 akadály érdekes a bakonyba fehérváriakkal lőtünk nem győzték sorolni hogy az előzőnap mik vóltak és hát aznapra is jutott bőven... a fegyvermester az nap sem pihent... legközelebb amikor lőtem már állítólag szabályzatba vólt hogy nincs felhúzás elengedés hanem felhúz megakaszt majd feszteleít hogy nehogy véletlenül rosszul adagoljon mert 2 cm visszakísérés vagy nem koppig húzás már félretolja a lőszert (amit elhiszek mert a fehérváriakkal tapasztaltam.)
Szóval vegyünk egy éjjellátót a fegyverre meg egyet a katona fejé is és amikor lőni akar akkor felhajtja ami a fején van??vagy ennyit ez még egyszerübb. olyat kell venni ami a céltávcsó elé szerelhető. annak nem baj ha nincs fix ponton leveszed vagy felrakod. a célzó optikának kell a fix pont nem az éjellátónak. az még a tokfedélre tett sinre is mehet. olyan mind1 neki
Avassatok már be, miért ne lehetne egy AK-ra szerelt, NVG-kompatibilis red dottal éjszaka is harcolni úgy, hogy a lövész fején ott az éjjellátó?Szóval vegyünk egy éjjellátót a fegyverre meg egyet a katona fejé is és amikor lőni akar akkor felhajtja ami a fején van??
M193 van használatba ? mert az M109 nem jól szuperált ? legalábbis még ez vólt a helyzet.Sirok nem csak civil lőszert gyárt és 5.56-ból is többféle hadit. A legolcsóbbat vettèk és még abból is ki lett lopva az anyag. Kötbérezték érte céget utána véget ért a lőszer mizéria..
Az a baj kurva sok mindenről fingod sincs.
A siroki lőszer gyár gyárt acélmagvasat is - korábban linkeltem is neked.az M193 bár nato kompatibilis de ólóm köpenybe ólóm mag réz ingbe bújtatva. hol van a kompatibilitás a szövetségesekkel ha nem képes csak a civilek számára is elérhető csökkentet nyomású lőszert tüzelni ? majd szólunk nekik hogy nekünk acélmagvast ne küldjetek csak a civil piacost mert az acél az nem okés? ezt nem nevezném kompatibilitásnak
igen amivel problémák is vóltak (a lőszer vólt a hibás nem a fegyver igaz a világon máshol ez nem fordult elő ezért is gyárt még mindig a piacra... de az a fránya ruag szintén a szart akarta sózni a seregre.) de a sereg kibaszott vele és inkább a kisebb nyomású ólóm skulót rendelte és láss csodát a fegyver működik ... érdekes felettéb érdekes... csak ha a siroki nato stanag acélmagvas nem vólt okés akkor az ugyan azon stanagon alapuló angol vagy usa skuló hogy lessz a alkalmas arra hogy a fegyver kiője ? miközbe a siroki acélmagvas a (RUAGÉ) máshova mindenhova jó. ugy lettünk kompatibilisek hogy nem lettünk azok mert nem tudja normálisan használni a szövetségeseink hadilőszereit ? (na ez az ami tipikus magyar) na ez a szartusolás és a lapítás okoskodás eredménye.. meg a csak azért is véédjük a szart.A siroki lőszer gyár gyárt acélmagvasat is - korábban linkeltem is neked.
A szerintem egy petícióval elintézzük neked, hogy te háború esetén harcolhatsz kisbaltával - a többieknek jó lesz a BREN2...igen amivel problémák is vóltak (a lőszer vólt a hibás nem a fegyver igaz a világon máshol ez nem fordult elő ezért is gyárt még mindig a piacra... de az a fránya ruag szintén a szart akarta sózni a seregre.) de a sereg kibaszott vele és inkább a kisebb nyomású ólóm skulót rendelte és láss csodát a fegyver működik ... érdekes felettéb érdekes... csak ha a siroki nato stanag acélmagvas nem vólt okés akkor az ugyan azon stanagon alapuló angol vagy usa skuló hogy lessz a alkalmas arra hogy a fegyver kiője ? miközbe a siroki acélmagvas a (RUAGÉ) máshova mindenhova jó. ugy lettünk kompatibilisek hogy nem lettünk azok mert nem tudja normálisan használni a szövetségeseink hadilőszereit ? (na ez az ami tipikus magyar) na ez a szartusolás és a lapítás okoskodás eredménye.. meg a csak azért is véédjük a szart.
nemkell nekem karabély én géppuskás vóltam. átképezve azóta se vagyok más kézifegyverre ami ütné a géppuskát nekem a pkm tökéletesen megfelel.A szerintem egy petícióval elintézzük neked, hogy te háború esetén harcolhatsz kisbaltával - a többieknek jó lesz a BREN2...
Már nekem.is kezdi bökni a csőröm, hogy read onlyban tolod.igen amivel problémák is vóltak (a lőszer vólt a hibás nem a fegyver igaz a világon máshol ez nem fordult elő ezért is gyárt még mindig a piacra... de az a fránya ruag szintén a szart akarta sózni a seregre.) de a sereg kibaszott vele és inkább a kisebb nyomású ólóm skulót rendelte és láss csodát a fegyver működik ... érdekes felettéb érdekes... csak ha a siroki nato stanag acélmagvas nem vólt okés akkor az ugyan azon stanagon alapuló angol vagy usa skuló hogy lessz a alkalmas arra hogy a fegyver kiője ? miközbe a siroki acélmagvas a (RUAGÉ) máshova mindenhova jó. ugy lettünk kompatibilisek hogy nem lettünk azok mert nem tudja normálisan használni a szövetségeseink hadilőszereit ? (na ez az ami tipikus magyar) na ez a szartusolás és a lapítás okoskodás eredménye.. meg a csak azért is véédjük a szart.
Arra koncentrálj, hogy "azóta csak hadi van!"Köze nincs a kettőnek egymáshoz. A civil lőszer azért lett véve mert nem tudtak hadit venni és kellett a kiképzéshez azonnal. Azóta csak hadi van.
A tárakkal meg pont hogy a legolcsóbb sportlövő tárat vették FAB defense az első adagban amik mind adagolási hibásak voltak. Az alu tárakkal nem volt gond. Én vettem saját német műanyagot amivel pl semmi baja.
A fab defense-t azóta garanciálisan cserélték és több nem lesz véve.
Megcsináltam a brenre a képezd a kiképzőt tanfolyamot 700 hadilőszerből volt 1x akadályom....
Azóta lövettem meg alapkiképeztem vele.
Valamiért olyan érzésem van, hogy te az a fajta ember vagy, aki szerint mondjuk a hazai búzatermesztés is csak addig kell, amíg máshonnan nem tudjuk olcsóbban beszerezniSőt, a hadipar még nehezebb biznisz mint a járműipar: sok az eszkimó, kevés fóka.
Nem hiába a nagy nevekkel szövetkezünk (RM, AIRBUS), hogy legyen némi esélyünk!
Ezek is szenvednek, túlélésért küzdenek sokszor, nem hogy a mi nulláról induló hadiparunk...
Egyedül a Gestamennél eröltetik teljesen magyar fejlesztési irányt, ami sokba fog kerülni és közel nulla az esélye, hogy megtérüljön a bele fektetett pénz és idő.
én az a fajta ember vagyok a legjobb felszerelést akarja a Honvédségnek - ilyet évtizedek óta nem produkált a magyar hadipar.Valamiért olyan érzésem van, hogy te az a fajta ember vagy, aki szerint mondjuk a hazai búzatermesztés is csak addig kell, amíg máshonnan nem tudjuk olcsóbban beszerezni