De csak most megvásárolandó ferihegyi reptér után!Persze, eladom a Vodafone-t, várj csak...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
De csak most megvásárolandó ferihegyi reptér után!Persze, eladom a Vodafone-t, várj csak...
Minek dobjak ki a mukodot?A géppuska cseréje néhány millió euróból megoldható lenne, nehézfegyverzethez képest nem tétel, mire várnak?
En rosszul vagyok ezektol az 5.56-os geppuskaktol, egy vicc szerintem. Legalabb ezeknek kellene 7.62 maradniuk, a HMG meg legyen .50cal, egyedul a rifle legyen 5.56 (mar ha muszaj, szerintem egy f*s a regi AKhoz kepest, hiaba konnyebb vele pontosabban, celzottat loni.)
Az átütése is nagyobb, meg a röppálya is laposabb így a pásztázó távolság is több.En rosszul vagyok ezektol az 5.56-os geppuskaktol, egy vicc szerintem. Legalabb ezeknek kellene 7.62 maradniuk, a HMG meg legyen .50cal, egyedul a rifle legyen 5.56 (mar ha muszaj, szerintem egy f*s a regi AKhoz kepest, hiaba konnyebb vele pontosabban, celzottat loni.)
melyikre mondod ezeket?Az átütése is nagyobb, meg a röppálya is laposabb így a pásztázó távolság is több.
Viszont damageben biztosan gyengebb, mint a 7.62, eleve joval nagyobb az utobbi, marpedig azzal iktatsz ki biztosabban egy szembenallot, ha belul szettepi a hust, szovetet, csontot tor, nem azzal, ha pici lyukat csinal...Az átütése is nagyobb, meg a röppálya is laposabb így a pásztázó távolság is több.
Jo volt a maga koraban a PKM, de nem igazán lehet szerelni rá semmit, meg ezek legalább 30-40 évesek...Minek dobjak ki a mukodot?
Hát pedig az 5.56 energia leadása pont ebben jobb az átlagos (300-350 méter) lőtávokon.Viszont damageben biztosan gyengebb, mint a 7.62, eleve joval nagyobb az utobbi, marpedig azzal iktatsz ki biztosabban egy szembenallot, ha belul szettepi a hust, szovetet, csontot tor, nem azzal, ha pici lyukat csinal...
Viszont mukodik. Tudod, mi a legsurgosebb... nem ezek. Bar az teny, hogy osszegszeruleg nem nagy penz, de azert egy uj fegyverhez uj dokumentacio, training, uj support, ahhoz training, uj eljarasok kellenek, az meg mar penz meg eroforras.Jo volt a maga koraban a PKM, de nem igazán lehet szerelni rá semmit, meg ezek legalább 30-40 évesek...
Az 5,56-os gépkatabélyra.melyikre mondod ezeket?
Energiaban lehet, de kisebb a mag, fizikailag nem lehet, hogy (atlagosan) akkorat tepjen, mint a 7.62... meg geppuskanal a hatasos lotav is kifejezetten szamit szerintem, vagy tevedek?Hát pedig az 5.56 energia leadása pont ebben jobb az átlagos (300-350 méter) lőtávokon.
A 7.62 a nagyobb lőtávon dolgozik jobban.
a testbe érve az 5.56-os magja jobban lassul és elkezd bukdácsolni és böszme nagy sebcsatornát csinál. A 7.62 meg nem adja le az energiáját hanem megtartja és átszalad.Energiaban lehet, de kisebb a mag, fizikailag nem lehet, hogy (atlagosan) akkorat tepjen, mint a 7.62...
Ez a tavtol fugg. Viszont mindenkeppen nagyobb a mag, viszi magaval a vallad harmadat-felet, akarmilyen tavolrol szerintem... en biztosan azt valasztanam, ha a ketto kozul kellene valasztanom egy konfliktus eseten, a mai modern mellenyek ellen szerintem muszaj. (Mondjuk en sosem hasznaltam az ujabbat, az is biztos befolyasol.)a testbe érve az 5.56-os magja jobban lassul és elkezd bukdácsolni és böszme nagy sebcsatornát csinál. A 7.62 meg nem adja le az energiáját hanem megtartja és átszalad.
Kamm. 350 méter alatt a 7.62 átmegy rajtad mivel megtartja az energiáját. Ez tény.Ez a tavtol fugg. Viszont mindenkeppen nagyobb a mag, viszi magaval a vallad harmadat-felet, akarmilyen tavolrol szerintem... en biztosan azt valasztanam, ha a ketto kozul kellene valasztanom egy konfliktus eseten, a mai modern mellenyek ellen szerintem muszaj. (Mondjuk en sosem hasznaltam az ujabbat, az is biztos befolyasol.)
Nyaron szerintem megyek Texasba, majd elmegyek, es kiprobalom ezeket es hozok videot.
Géppuskánál 7,62. Hazai terminológiában ami köztes lőszert tüzel amúgy is golyószóró.Energiaban lehet, de kisebb a mag, fizikailag nem lehet, hogy (atlagosan) akkorat tepjen, mint a 7.62... meg geppuskanal a hatasos lotav is kifejezetten szamit szerintem, vagy tevedek?
a'la francia hadsereg? 300-600m-es tűzcsoportok? (tudom, most ez már változott, de az alapelv megmaradt)és így ketté lehet bontani a rajt egy rohamozó és egy tűztámogató alcsoportra
De akkor meg miert allitja a US Army is az ellenkezojet, ti. a modern mellenyek miatt nem eleg mar az 5.56 es kell a 6.8mm...?Kamm. 350 méter alatt a 7.62 átmegy rajtad mivel megtartja az energiáját. Ez tény.
A mai modern mellényen átlagos harctávolságon a magasabb sebesség és a kialakítás miatt pedig az 5.56 és az 5.45 jobban átmegy. 350-400 felett meg pont fordítva.
Mert egy LVL IV-es mellény marhára megfogja mindkettőt.De akkor meg miert allitja a US Army is az ellenkezojet, ti. a modern mellenyek miatt nem eleg mar az 5.56 es kell a 6.8mm...?