Nem.Minimi MK3-asnál kötnénk ki, akkor szomorú lennél?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem.Minimi MK3-asnál kötnénk ki, akkor szomorú lennél?
Az egyik könnyű-géppuska a másik meg géppuska. Olyan mintha azt kérdezted volna, hogy a rally és az F1-es autó közül melyik a jobb?Mennyiben jobb az általad említett Minimi a PKM-nél? Azt tudom, hogy a lőszer a régi peremes típus és nem nagyon lehet átkalibrálni NATO kompatibilisre.
Ezért kérdeztem hogy vajon levátható e a PKM a Minimire.Az egyik könnyű-géppuska a másik meg géppuska. Olyan mintha azt kérdezted volna, hogy a rally és az F1-es autó közül melyik a jobb?
Teljeskörűen biztosan nem.Ezért kérdeztem hogy vajon levátható e a PKM a Minimire.
CZ Hungary? Az micsoda? Én úgy tudtam, nincs ilyen cég, HM Arzenál van, meg licencgyártás.Különben én - ha már olyan megbízhatósági és készenléti szintre ért a projekt - biztosan bepróbálkoznék a CZ-nél a Gestamen géppuskáinak brand alá hozatalával. Most már a közös vállalat is megvan rá. Szerintem első körben az is megfelelő indítás lenne, ha a Gestamen technológiai cégként a CZ szárnyai alatt ki tudna lépni a piacra a fejlesztéseivel. Ha kötnek egy olyan megállapodást, hogy a CZ Hungary gyártásában de mondjuk CZ Gestamen márkanév alatt hozzák forgalomba ráadásul a Gestamen megtartja minden jogát a szellemi tulajdon felett, akkor ez nem is lenne egy olyan rossz ugródeszka.
Az FN is össze tudott bútorozni a UA-val Balista fronton, akkor ezt valószínűleg kedvezőbb feltételek mellett a CZ is meg tudná tenni. Pláne, hogy nincs saját fejlesztése a szegmensben.
Persze ehhez kell az a bizonyos szint, amit a Gestamennek meg kellene ugornia....
Cz hungary január 1-el alakult.CZ Hungary? Az micsoda? Én úgy tudtam, nincs ilyen cég, HM Arzenál van, meg licencgyártás.
Az működhetne, hogy a Gestameneket a CZ szárnyai alatt reszelgetnék tovább.
És ez milyen cég? Átvette a HM Arzenáltól a gyártást? Vagy helyben ő bérgyártat a HM Arzenállal? Vagy minek van?Cz hungary január 1-el alakult.
CZ Hungary? Az micsoda? Én úgy tudtam, nincs ilyen cég, HM Arzenál van, meg licencgyártás.
Az működhetne, hogy a Gestameneket a CZ szárnyai alatt reszelgetnék tovább.
Nagyon lila lesz a fejed, ha azt mondom, hogy: ....olvass vissza!?És ez milyen cég? Átvette a HM Arzenáltól a gyártást? Vagy helyben ő bérgyártat a HM Arzenállal? Vagy minek van?
OK, így érthető.Nagyon lila lesz a fejed, ha azt mondom, hogy: ....olvass vissza!?
De nem teszem, mert ezt @Aladeen algoritmusának tartogatom!
A CZ Hungary egy köztes cég lesz. Az Arzenal csak a bérgyártásért fog feleleni. A CZ Hungary megkapja az anyacég licence jogait, és rendelhet gyártást az Arzenaltól. A HM meg nem az Arzenaltól veszi a cuccot, hanem a CZ Hungarytól. Így nem kell az Arzenalnak újra megvenni a licence jogokat a Magyar Állam megrendelései miatt, meg szélesebb beszállításra is lesz lehetősége a CZ hatalmas kézifegyver portfoliojába.
Cserében a CZ Hungary-ba beszállt az állam is.
Az egyik könnyű-géppuska a másik meg géppuska. Olyan mintha azt kérdezted volna, hogy a rally és az F1-es autó közül melyik a jobb?
Nem teljesen èrtelek.Teljeskörűen biztosan nem.
Te sem lehetsz tökèletes.Bár én gyűlöltem a PKM-et
Valóban van 7,62-es, de ha arról(is) akarsz beszélni akkor azt írd oda, hogy a 7,62-es, mert nem vagyok médium, hogy kitaláljam azt, hogy melyikre gondolsz. A MINIMI a világon mindenhol a így önmagában az 5,56-osat jelöli.Nem teljesen èrtelek.
Van 7.62-es is.
Ebben "csak" ez az elhanyagolható oldal nem ért egyet veled.Valóban van 7,62-es, de ha arról(is) akarsz beszélni akkor azt írd oda, hogy a 7,62-es, mert nem vagyok médium, hogy kitaláljam azt, hogy melyikre gondolsz. A MINIMI a világon mindenhol a így önmagában az 5,56-osat jelöli.
Mondd azt egy katonának (bárhol a világon), hogy MINIMI és ő az 5,56-osról fog beszélni.Ebben "csak" ez az elhanyagolható oldal nem ért egyet veled.
FN MINIMI® 7.62 Mk3 - FN HERSTAL
Upgraded version of the famous FN MINIMI® light machine gun firing the powerful 7.62mm NATO cartridge for greater range and target effect.www.fnherstal.com
De értelek.
A katonai "köznyelv" kb így használja.
De Admirális Generális már többször kifejtette, pl a szlovák vagy cseh beszerzêsnél, hogy hülyék mert 556-ot vettek.
De! a te agyad sem káptalan. Miért is emlêkeznél rá.
Ezt ugye érted miért írtam?Mondd azt egy katonának (bárhol a világon), hogy MINIMI és ő az 5,56-osról fog beszélni.
Nem mellesleg az az elhanyagolható oldal is odaírta, hogy, 7,62...
Erre leírod mégegyszer.De értelek.
A katonai "köznyelv" kb így használja.
BasszusNem mellesleg az az elhanyagolható oldal is odaírta, hogy, 7,62...
Admirális Generális nem katona.Mondd azt egy katonának (bárhol a világon), hogy MINIMI és ő az 5,56-osról fog beszélni.
Jó hagyjuk, beszélgess katonákkal és megtudod.Basszus
FN MINIMI® 5.56 Mk3 - FN HERSTAL
Upgraded version of the famous FN MINIMI® 5.56mm NATO calibre light machine gun used in more than 70 countries.fnherstal.com
Ehhez meg odaírták, hogy 556.
De minek?
Hiszen mindenki tudja ha minimi akkor 556.
Admirális Generális nem katona.
Gondolom miki80 sem, a kérdéseiből.
Jó hagyjuk, beszélgess katonákkal és megtudod.
@Aladeen
Mire gondoltál? 556/762?