Szia,Köszönöm a válaszod. szerintem az általad leírt belballisztikai folyamat csak a töltényűr nyomást befolyásolja. Amúgy a lassú égés célszerű is mert így folyamatos a gázképződés növekedése. Ezért is grafitozzák a puska lőport. A tárra vonatkozó megjegyzésed szerintem nem releváns, mivel a belövéssel kompenzálható.
A lovedek a loves hatrarugasanak hatasara beljebb csuszhat a loszerben. Ez hasonlo hatasu, mint amit fent irtam (kisebb terfogatbol indulva mas [gyorsabb] az eges dinamikaja, ezert mas nyomasgorbe alakul ki, ami modositja a loszer kezdosebesseget, ami nagy tavolsagon erdemben modositja a talalat helyet).
Tippem szerint a hatasanak merteke is hasonlo, mint amit fent irtam.
Vagyis aki azt mondja, hogy 600 m-ig katonai felhasznalasra nem jelentos, annak igaza van - de mivel neha lonek messzebb is, es az rossz kikepzes, hogy "600 m-en belul igy lojjel, 600 m folott meg meg 5 masik dologra is figyelj"; az sokkal jobb kikepzes, hogy begyakoroltatjak veluk azt, amivel maximalis pontossagot ernek el (pl. a loszer megfelelo mozdulattal valo behelyezese valoszinuleg 1 masodpercnel joval kevesebb plusz idot igenyel, de ha nem mindig igy csinaljak, akkor nagyon nagy odafigyelest igenyelne).