ezek Airsoft játék-fegyverek szerintem...Nem is tudtam, hogy 545-ös fegyvert is használnak/használunk.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
ezek Airsoft játék-fegyverek szerintem...Nem is tudtam, hogy 545-ös fegyvert is használnak/használunk.
Valaki megmutathatta volna neki a normális mellre helyzetet.Egy régi klasszikus.
Emléktúra az áldozatokért
A Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) Don-80 programsorozatának részeként rendezett emléktúrát a Matasz Fejér megyei szervezete január 14-én, szombaton. A túra Zámolyról indult, és a Csákberény-Csókakő-Mór útvonalat követte. Az eseményen a tartalékosok mellett részt vett dr. Lippai Péter...honvedelem.hu
Tök jó, hogy német és cseh katonák is részt vettek a túrán:Egy régi klasszikus.
Emléktúra az áldozatokért
A Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) Don-80 programsorozatának részeként rendezett emléktúrát a Matasz Fejér megyei szervezete január 14-én, szombaton. A túra Zámolyról indult, és a Csákberény-Csókakő-Mór útvonalat követte. Az eseményen a tartalékosok mellett részt vett dr. Lippai Péter...honvedelem.hu
igen ez nagyobb kaliberekre is igaz 72 höz úgy rugdostuk le a 125 ösöket az uralplatorol meg dötöttük le az egymásbapakolt ládákat (mondjuk ládástól) de szétlőtt hks képeken is látnilehet hogy a torony elrepül és a kumulatív gránátok repeszgránátok ott hevernek szanaszét a környékén. de láttam olyat is hogy valaki egyszerüen kidobta a repeszgránátot a torony pk nyílásába állva. de számtalanszór látni hogy kalapácsként használják a gránátokat. aknagránáttal is láttam érdekességeket...Lanctalppal athajtas a loszeren (nem indult be):
Felgyujtva hangos, de veszelytelen:
Volt régebben egy videó a neten, nem is tudom melyik magasintelligencia államból de fehér emberek voltak a micisapkás melós szinten, akik teherautóról dobálták le a mentesítéshez összeszedett tüzérségi lőszereket, amíg az egyik jól nem csapódik be a többtonnás kupacba. Utána nincs felvétel már.igen ez nagyobb kaliberekre is igaz 72 höz úgy rugdostuk le a 125 ösöket az uralplatorol meg dötöttük le az egymásbapakolt ládákat (mondjuk ládástól) de szétlőtt hks képeken is látnilehet hogy a torony elrepül és a kumulatív gránátok repeszgránátok ott hevernek szanaszét a környékén. de láttam olyat is hogy valaki egyszerüen kidobta a repeszgránátot a torony pk nyílásába állva. de számtalanszór látni hogy kalapácsként használják a gránátokat. aknagránáttal is láttam érdekességeket...
a kilőtt lőszerek valóban veszélyesek. de a ki nem lőtek nagyon biztonságosak. úgy lettek italálva hogy akár ömlesztve boríthatóak legyenek. Ládás leborítás akár nyergesvontatóval bevett eljárás. de láda nélkül is bírnia kell. a kilőtt persze más kategoriaVolt régebben egy videó a neten, nem is tudom melyik magasintelligencia államból de fehér emberek voltak a micisapkás melós szinten, akik teherautóról dobálták le a mentesítéshez összeszedett tüzérségi lőszereket, amíg az egyik jól nem csapódik be a többtonnás kupacba. Utána nincs felvétel már.
Szia,a kilőtt lőszerek valóban veszélyesek. de a ki nem lőtek nagyon biztonságosak. úgy lettek italálva hogy akár ömlesztve boríthatóak legyenek. Ládás leborítás akár nyergesvontatóval bevett eljárás. de láda nélkül is bírnia kell. a kilőtt persze más kategoria
Csoórikáim.....Tök jó, hogy német és cseh katonák is részt vettek a túrán:
Szeretném megismerni az indokokat, gyakorlati példákkal.Szia,
Ez hogy hat a pontossagra?
(Tajekoztataskent: a mesterloveszek nem igazan szeretik a taras fegyvereket, mert loveskor a tarban levo loszerek serulnek, amitol pontatlanabb lesz a loszer. Es azonos mozdulattal toltik meg a fegyvert, mert ha pl. az egyiket lovedekkel lefele, a masikat lovedekkel felfele kozelitik a csohoz, akkor is pontatlanabb lesz a loszer - ha valakit erdekel, akkor ehhez indoklast is fuzok).
Persze nem tudom, hogy a mesterloveszek 1 szogperces (MOA) szorasahoz kepest milyen pontossag az elvaras ott, amirol Szittya szolt (nyilvan geppuska eseteben alacsony az elvaras, de ha pl. 2 km-re lo egy HK egy masikra, ott azert eleg komoly elvaras lehet, arrol otletem sincs, hogy ha a tuzerseg lo 15 km-re, ott milyen elvarasok vannak).
semmilyen kihatással sincs az ilyen a pontosságra. legalábbis olyan színten ami bármit is befolyásolna.Szia,
Ez hogy hat a pontossagra?
(Tajekoztataskent: a mesterloveszek nem igazan szeretik a taras fegyvereket, mert loveskor a tarban levo loszerek serulnek, amitol pontatlanabb lesz a loszer. Es azonos mozdulattal toltik meg a fegyvert, mert ha pl. az egyiket lovedekkel lefele, a masikat lovedekkel felfele kozelitik a csohoz, akkor is pontatlanabb lesz a loszer - ha valakit erdekel, akkor ehhez indoklast is fuzok).
Persze nem tudom, hogy a mesterloveszek 1 szogperces (MOA) szorasahoz kepest milyen pontossag az elvaras ott, amirol Szittya szolt (nyilvan geppuska eseteben alacsony az elvaras, de ha pl. 2 km-re lo egy HK egy masikra, ott azert eleg komoly elvaras lehet, arrol otletem sincs, hogy ha a tuzerseg lo 15 km-re, ott milyen elvarasok vannak).
Szia,Szeretném megismerni az indokokat, gyakorlati példákkal.