Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Sima FMJ lőszer volt hozzá, nem gondolnám hogy a reális max 10m-es lőtávon belül megfogta volna egy nagykabát.Nem a PA-ra mondták, meg a hozzá beszerzett lőszerre, hogy egy vastagabb kabát megvéd tőle?![]()
mondogatják de aki mondja az szerintem nem probálta élesbe. természetesen gyengébb mint a nagyobb lugerlőszer.Nem a PA-ra mondták, meg a hozzá beszerzett lőszerre, hogy egy vastagabb kabát megvéd tőle?![]()
Erős költői túlzás, de nem egy erőmű a lőszer az biztos.Nem a PA-ra mondták, meg a hozzá beszerzett lőszerre, hogy egy vastagabb kabát megvéd tőle?![]()
Egy magánszemélynek önvédelmi célra a PA elég lehet, mert könnyű, használni, meg nem valószínű, hogy fogja, de rendvédelmi, szolgálati célra teljesen alkalmatlan. A budaörsi Tesco előtti lőfegyverhasználatnál ha jól emlékszem a rendőröknél PA volt, a bűnözőknél meg AK. El lehet képzelni, hogy milyen fölényben voltak a bűnözők. Hab a tortán, hogy a civilek meg ott sétálgattak a tűzvonalban. Nem sok akciófilmet láthattak, ha annyi eszük sem volt, hogy lehasaljanak.mondogatják de aki mondja az szerintem nem probálta élesbe. természetesen gyengébb mint a nagyobb lugerlőszer.
azért jópár embert kinyirtak mind a 9X18 al mind makorov pisztolyal
Biztosan nem. A 9x18 Makarov alkalmatlan önvédelmi célre.Egy magánszemélynek önvédelmi célra a PA elég lehet, mert könnyű, használni, meg nem valószínű, hogy fogja, de rendvédelmi, szolgálati célra teljesen alkalmatlan. A budaörsi Tesco előtti lőfegyverhasználatnál ha jól emlékszem a rendőröknél PA volt, a bűnözőknél meg AK. El lehet képzelni, hogy milyen fölényben voltak a bűnözők. Hab a tortán, hogy a civilek meg ott sétálgattak a tűzvonalban. Nem sok akciófilmet láthattak, ha annyi eszük sem volt, hogy lehasaljanak.
AK ellen milyen pisztoly elég? Mert akkor azt veszek.Egy magánszemélynek önvédelmi célra a PA elég lehet, mert könnyű, használni, meg nem valószínű, hogy fogja, de rendvédelmi, szolgálati célra teljesen alkalmatlan. A budaörsi Tesco előtti lőfegyverhasználatnál ha jól emlékszem a rendőröknél PA volt, a bűnözőknél meg AK. El lehet képzelni, hogy milyen fölényben voltak a bűnözők. Hab a tortán, hogy a civilek meg ott sétálgattak a tűzvonalban. Nem sok akciófilmet láthattak, ha annyi eszük sem volt, hogy lehasaljanak.
Árulnak expanziv lőszert is hozzá, nem csak az FMJ létezik. Inkább az a probléma, hogy normális, modern pisztolyt nem készitenek ezzel a lőszerrel. Legalábbis nem tudok róla, hogy az elmúlt évtizedekben erőltették volna bárhol is.Biztosan nem. A 9x18 Makarov alkalmatlan önvédelmi célre.
A TEK-en kívül senki sem használhat Magyarországon expanzív lőszert.Árulnak expanziv lőszert is hozzá, nem csak az FMJ létezik. Inkább az a probléma, hogy normális, modern pisztolyt nem készitenek ezzel a lőszerrel. Legalábbis nem tudok róla, hogy az elmúlt évtizedekben erőltették volna bárhol is.
Az új lőszerünk lényegében az. Mármint a rendőrségi. De igen, civilként csak akkor van expanziv lőszered, ha még maradt pár dobozzal a régi szép időkből. Mondjuk nem állok bele a dologba, mert én sem Makarov lőszert vennék önvédelmi célra.A TEK-en kívül senki sem használhat Magyarországon expanzív lőszert.
Erről ennyit.Az új lőszerünk lényegében az. Mármint a rendőrségi. De igen, civilként csak akkor van expanziv lőszered, ha még maradt pár dobozzal a régi szép időkből. Mondjuk nem állok bele a dologba, mert én sem Makarov lőszert vennék önvédelmi célra.
A lépcsőházas buli óta a sima rendőröknek is vettek 9x19-est ha jól tudom.A TEK-en kívül senki sem használhat Magyarországon expanzív lőszert.
Sportlövőként vidáman vehetsz.A TEK-en kívül senki sem használhat Magyarországon expanzív lőszert.
Ha eggyel korábbi hozzászólásomat olvasod akkor láthatod, hogy olyan sok jót nem írok a PA-ról. Egy olyan magánszemély aki soha nem fogja használni annak esetleg megfelelő lehet.Biztosan nem. A 9x18 Makarov alkalmatlan önvédelmi célre.
Én úgy tudom, hogy valami hibrid valamit vettek ami ugyan FMJ, de deformálódik a lövedék orra.A lépcsőházas buli óta a sima rendőröknek is vettek 9x19-est ha jól tudom.
A tetején van egy furat, amiben van valami fekete cucc. Adtak hozzá PDF prospektust, le is töltöttem. Lényegében expanziv. A német rendőrség is azt használja. Action 5 SXF. Ha rákeresel, látod miről beszélek.Én úgy tudom, hogy valami hibrid valamit vettek ami ugyan FMJ, de deformálódik a lövedék orra.
De nálunk is rendszeresitve van csak nincs meg beszervezve.A TEK-en kívül senki sem használhat Magyarországon expanzív lőszert.
Hol írom, hogy elég a pisztoly az AK ellen? Csak egy ismertebb tűzharcot írtam példának. Mondjuk egy normális nagy tárkapacitású, nagyobb csőtorkolati energiájú, lőtávú pisztoly valamivel nagyobb esélyt ad, mint a PA. Ha olvastad a korábbi hozzászólásaimat pont én írtam, hogy vagy sörétes puska vagy még inkább távcsöves golyós lőfegyver kellene a járőrautókba az ilyen esetekre. (meg a gépjárművek ellen is) A fegyverhasználat feltételei mindig az egyes személlyel szemben állnak fenn, ezért is jobb lenne a nagy távolságból pontos lövés leadását lehetővé tevő távcsöves golyós lőfegyver. Nyilván ennek a hazai realitása (kiképzés, költség) nulla.AK ellen milyen pisztoly elég? Mert akkor azt veszek.
Ez tuti?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..