Igazad van.Ezekbe a beosztásokba kéne skorpió helyett a legrövidebb csövű bren 2.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igazad van.Ezekbe a beosztásokba kéne skorpió helyett a legrövidebb csövű bren 2.
A hajózóknál az usákok is pisztoly helyett géppisztolyt rendszeresítettek, de a lövészeknél a rövid csövű megfontolandó, már, ha nagyjaink is így látják. A döntés előkészítés nem igazából átlátható, csapatok (csapat próba egyáltalán volt?)véleményét nem tudom mennyire veszik figyelembe.Igazad van.
Most rendszeresítettek egy ultrakompakt karabélyt a hajózóknak.A hajózóknál az usákok is pisztoly helyett géppisztolyt rendszeresítettek, de a lövészeknél a rövid csövű megfontolandó, már, ha nagyjaink is így látják. A döntés előkészítés nem igazából átlátható, csapatok (csapat próba egyáltalán volt?)véleményét nem tudom mennyire veszik figyelembe.
...picit az vigasztal, hogy a terroristának is csak egy feje van és két lába...sajnos nagy valószínűsségel őt sem fogja megállítani a Skorpióval felszerelt rendőr vagy katonai rendész
Mert egy mozgó fejet nagyon könnyű eltalálni. A lábbal meg az a gond, hogy ha be van drogozva meglehetősen sokáig elmegy úgy hogy nem érzi......picit az vigasztal, hogy a terroristának is csak egy feje van és két lába...
Leginkább akkora döntés előkészítés volt mint amikor nem a cz p10-et vettük meg a p09 meg p07 helyett. Az is szarvas hiba.A hajózóknál az usákok is pisztoly helyett géppisztolyt rendszeresítettek, de a lövészeknél a rövid csövű megfontolandó, már, ha nagyjaink is így látják. A döntés előkészítés nem igazából átlátható, csapatok (csapat próba egyáltalán volt?)véleményét nem tudom mennyire veszik figyelembe.
Szerintem Te tudod, hogy én ezt a megjegyzést az iróasztal mögül sosemlőttemélesfegyverrel szakmai múltal a kellő iróniával irtam csak...Mert egy mozgó fejet nagyon könnyű eltalálni. A lábbal meg az a gond, hogy ha be van drogozva meglehetősen sokáig elmegy úgy hogy nem érzi...
Tény és való, hogy azokon a helyeken, ahol heti szinten van komoly taktikai lövészet az ott szolgálóknak az alapok megszerzése után a lőkészség professzionális szintre fejlesztése során érdemes megkezdeni a nagy pontosságot igénylő lövések leadására való képzést, hogy szükség esetén el tudjanak vonatkoztatni a törzs felső felétől! De már a mondat kezdete mutatja, hogy miért nem folytatom ezt az érvelést......picit az vigasztal, hogy a terroristának is csak egy feje van és két lába...
Csak az érdekelTudom csak gondoltam hátha érdekel a szakmai megközelítése a dolognak.
Kibszitt nagy like ezt mondom 1 éve hogy ki volt az a fasz aki a P09et, ezt az ormótlan nagy pisztolyt választotta a P10C helyett??Leginkább akkora döntés előkészítés volt mint amikor nem a cz p10-et vettük meg a p09 meg p07 helyett. Az is szarvas hiba.
A parabellum nem üt olyan nagyot.Azért azt tegyük már hozzá ehhez a sokadszor előkerülő átütés vitához, hogy az addig OK, hogy a plate-en nem megy át.
De attól, hogy nem megy át rajta, az nem azt jelenti, hogy az eltalált személy ilyenkor kicsit leporolja a mellkasát, és csinálja tovább a dolgát. Másrészt csak a plate-nél nem megy át, picit oldalt áll, már átmegy, és tök szemből sem fedi a teljes felületet. Egy átlagember kiütésére bőven elég a plate találat, vagy bármilyen végtag, váll, stb.
A bedrogozott csóka meg akkor is továbbmegy, amíg bír, ha átütöttük azt a lemezt.
Ezzel együtt is teljesen egyetértek azzal, hogy a rövid csövű karabély sokkal jobban megfelel katonai használatra. De ha valakit végigveretnek akár mellényben skorpióval, nem fogja utána előadni a tenorszólót az örömódából, az biztos.
A nevedből úgy gondolom, nem egy meglőtt vadat láttál már, ami simán továbbsétált az amúgy halálos lövés után... Teljesen általános jelenség. És azokra nem FMJ-vel lövünk.Mert egy mozgó fejet nagyon könnyű eltalálni. A lábbal meg az a gond, hogy ha be van drogozva meglehetősen sokáig elmegy úgy hogy nem érzi...
Lábra lövöldözéses dolgot el kell felejteni végre. A fegyveres támadó úgy is veszéyles lehet, főleg a fanatikus/terrorista.
Amúgy teljes köpenyesnél még halálos lövéssel is veszélyes maradhat amíg össze nem esik a vérnyomása.
Volt már sajnos ilyenre példa, hogy a mellbelőtt még be tudott a rendőrnek vinni szúrást.
Adom, de azért éppen elég szar érzés.A parabellum nem üt olyan nagyot.
A nevedből úgy gondolom, nem egy meglőtt vadat láttál már, ami simán továbbsétált az amúgy halálos lövés után... Teljesen általános jelenség. És azokra nem FMJ-vel lövünk.
Adom, de azért éppen elég szar érzés.
Gondolom feltűnt, hogy buzik a döntéshozók. A hivatalos válasz egyébként az lenne gondolom, hogy a P07-P09-nek ugyanaz a működési elve, csak a méretük más. Tehát nem két különböző kialakítású fegyver lenne a rendszerben, hanem csak egy. Illetve az állomány átképzése könnyebb egy külső kakasos fegyverre.Kibszitt nagy like ezt mondom 1 éve hogy ki volt az a fasz aki a P09et, ezt az ormótlan nagy pisztolyt választotta a P10C helyett??
Igazából méreteben a P10C pont a 7 és a 9 közt van szóval egy fajtából le lehetett volna tudni. (amúgy szerintem az lehetett a gond a p10-el mint a glockkal anno, hogy van valaki fent döntéshozó helyzetben aki fél a glock rendeszerű fegyverektől...)Gondolom feltűnt, hogy buzik a döntéshozók. A hivatalos válasz egyébként az lenne gondolom, hogy a P07-P09-nek ugyanaz a működési elve, csak a méretük más. Tehát nem két különböző kialakítású fegyver lenne a rendszerben, hanem csak egy. Illetve az állomány átképzése könnyebb egy külső kakasos fegyverre.
Azt mondjuk nem tudom, hogy mikor elkezdték a szerződés előkészítését, és a gyártási jogok megvételét, akkor a P10C hol állt. Lehet hogy a CZ nem is adta volna el a gyártási jogokat, fene tudja. És azt sem tudom, hogy a P07 és a P09 mehet-e egy gyártósoron, nem értek hozzá. Mert ha mehet, akkor anyagi vonzatai vannak annak, ha esetleg a P10C meg nem.
Beirom, mert megnéztem :Igazából méreteben a P10C pont a 7 és a 9 közt van szóval egy fajtából le lehetett volna tudni. (amúgy szerintem az lehetett a gond a p10-el mint a glockkal anno, hogy van valaki fent döntéshozó helyzetben aki fél a glock rendeszerű fegyverektől...)