Vadhoz ne hasonlitsuk az embert, legalábbis ebből a szempontból.
Láttam azért mit tud egyik másik kaliber. Egy embert pl a 30-06 Norma Vulcan, bármelyik sima SP lőszer nagyon gusztustalanra trancsírozna, több tenyérnyi kimeteti sebbel, tuti pár másodpercen belüli halál. (ugye a vadászbalesetek nagyrésze ezért is halálos, akit golyóssal, gyönygoloyóra töltött sörétesről ne is beszéljünk,felőtesten meglőnek annak kapa, végtag meg csonkolás) Ezzel szemben pl a szarvast nem is biztos hogy átüti, átlőtt szivvel simán tud menni 50-70 m eket. (kivéve amikor szó szerint szétrobban a szív, ami akkor van amir abban a pillanatban kapja a golyót amikor fullra van vérrel)
Egy lőtt sebet én is láttam, illetve abból valamennyit, egy kis időre,pillanatokra. Egy szakasz éles lövészeten, a BMP-ben a géppuskás akadályt jelzett. A harcjármű nem állt meg, a bent lévő hdgy, utasította a géppuskást, vegye ki a lőrésből a fegyvert és hozza rendbe gyorsan. A srác kivette a fegyvert, a jármű zötykölődött a terepen tovább, eközben a fegyver nekiütődhetett valaminek és elsült. A csőben lévő lőszer kiment. Persze nem ment ki a páncélzat miatt, hanem bent cikázott egyet a deszanttérben, majd megállt a harcjármű motorterében. Bent volt egy raj. elképesztő szerencséjük volt. A géppuskás srácnak ment át a lőszer a combján, senki mást nem ért. Neki is szerencséje volt, fontos eret nem ért. A bemenetnél, szinte kis pont volt, hátul a combján nagy seb, ott kiszabott egy húsdarabot rendesen. Csúnya volt, A BMP fehér belős tere is csúnyán nézett ki ott, véres volt rendesen. Lövészet lefújva, Tatáról jöttek még aznap vizsgálódni. A hdgy kapott vmit, de nem emlékszem már mit.