A Challengert 3-at, mint használt A4 alternatívát én vetettem fel, de most kivételesen nem erre gondoltam....
Nos vegyük sorjában:
- A Warriort ugye kukázták. Az Ajax egy hulla. Valamire szükségük van láncos IFV-nek, és a RM már betette a sarkát az ajtónyílásba.
Nem nehéz kitalálni, hogy pár hónapon belül jönni fog a hír, hogy a RM beajánlotta a Lynxet nekik. (talán már volt is ilyen)
- Ezen kívül a tüzérségük nagyjából a HH szintjén van az AS-90-esekkel, és az L-118-cal. Utóbbihoz biztosan ragaszkodnak, mivel náluk a könnyű gyalogság még mindig napirenden van és azok támogatását azzal oldják meg. Missziózni azokkal lehet a legkönnyebben.
Az AS-90 viszont kukázva lesz. A tervek szerint valószínűleg fullban fognak önjáró kerekesre váltani.
A 2 legesélyesebb versenyző ez ügyben az Archer és a RM HX3 alapú lövege. De mitadisten mi nálunk is fut a tüzérség modernizációja...
- Bár nem sok esélye van a dolognak, de még mindig nincs győztese MRV-P programoknak.
- a Hirtenbergernek van is angol kirendeltsége, és a UK Army az egyik legrégibb kuncsaftjuk. Valószínűleg egy Hirtenberger aknavető, aknagránát beszerzés egy nagyságrenddel nagyobb üzlet lenne, mint 150db GM-6.
- A Pro Patria battlefield felderítő rendszereinek kirakat értékesítése is sokkal nagyobb üzletnek tűnik nekem, mint a romboló puskáé. Ha szar lenne, akkor a lengyelek nem azt vették volna meg úgy, hogy közben volt saját "versenyző" is.
De ha csak azt vesszük, hogy a Boxerbe is keresnek hazai beszállítókat, akkor lehetséges, hogy kerülhetnek majd magyar alkatrészek a brit Boxerekbe is.