Amikor alternatívája a Mercedes A osztálynak a Mercedes F1-es versenyautója akkor igazad van.Altetnatívát kétdeztél. Azt írtam. Mi a gondod?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Amikor alternatívája a Mercedes A osztálynak a Mercedes F1-es versenyautója akkor igazad van.Altetnatívát kétdeztél. Azt írtam. Mi a gondod?
Nekem ezzel a projekttel csak annyi a bajom, hogy majdnem biztosan csak viszi a pénzt, miközben van jó néhány olyan terület, ahol lenne keresnivalónk, mert gyorsan változik a technológia.Az eddigiek folyamán - a gondolatmeneted alapján - gyakorlatilag "még víz se volt". Ehhez képest a "melegvíz" igenis technológiai hipertérugrás. Avagy mivel kellene kezdenünk? Akkor amikor önerőből az eddigiek folyamán még egy gépkarabélycső gyártásához sem volt meg a technológia nekünk - kezdtünk volna egy halálcsillag fejlesztéssel? Ráadásul egy ilyen aprópénzes, fillér projekten rugózunk ennyit?
Írta más is, hogy amennyiben csak alkualapként tudna funkcionálni a jövőben további CZ Bren (vagy egyéb) kézi lőfegyverek beszerzésénél már minden fillért megért. Avagy, ha olcsóbb tudna lenni pl. a CZ Bren -él úgy hogy hozza azt a színvonalat kb. akkor hosszútávon több pénz maradhatna a zsebünkben, amiből lehetne több/jobb gatyája @krisss -nek ...
Harmadrészt "izgünk-mozgunk" ezernyi igen változatos terepen területen - igen változatos technológiák terén. Ezek közül ez egy db - ami ráadásul ahogy írtam az "aprópénz - fillér" kategória. Azaz nem más elől eszi meg a forrásokat ... Tényleg úgy érzem néha már a "sz@r sem elég büdös" már sokaknál. Lapozzunk már vissza itt a HTKA -n mondjuk 5 évet. Akkoriban pár T-72 Currus általi lefestése is a soha meg nem valósuló "nedves vágyálom" kategória volt. Most meg? ...
Aztán, ha sikerülne eladni belőle egy rakással pl. ilyen Katar szerű entitásnak vagy egy-két kisebb balkáni államnak akkor az miért fájna?
Szia,AMD kurdarc, KGP-9 kudarc, KGK géppuska kudarc, P9RC kudarc, AMP-69 kudarc.
Az eddigiek folyamán - a gondolatmeneted alapján - gyakorlatilag "még víz se volt". Ehhez képest a "melegvíz" igenis technológiai hipertérugrás. Avagy mivel kellene kezdenünk? Akkor amikor önerőből az eddigiek folyamán még egy gépkarabélycső gyártásához sem volt meg a technológia nekünk - kezdtünk volna egy halálcsillag fejlesztéssel?
Szia,Avagy mindent csak és kizárólag külföldről veszünk meg - csillióért (azaz nem annyiért amibe egy Gestamen projekt kerül tokkal-vonóval)
A Gepardot, vagy az azt gyártó céget nem veheti át az Arzenál vagy a Gestamen?Ha tényleg fontos a magyar kézifegyvergyártás akkor inkább a Gepárd GM6-t kellett volna rendszeresíteni. Ez a Gestamen inkább egy hosszútávú kísérlet. 1.5 év alatt nem lehet egy komplett kézifegyvercsaládot a semmiből megtervezni. Nincs róla szó, hogy rendszeresítenék. Szerintem inkább azon gondolkodnak, hogy hosszabb távon, miután már legyártották a CZ szerződésben rögzített darabszámot saját típussal lépnek piacra. Mondjuk célszerűbb lett volna először inkább egyszerűbb, nagyobb darabszámban eladható vadászfegyverekkel kezdeni. Faék egyszerűségű 0.22-es kispuskát többszázezeres darabszámban adnak el az USA-ban. 16 évesek első fegyvere, azon tanulnak meg lőni.
A Gestamen helyett jobb lett volna a Frommer márkanév feltámasztása vagy egy régi nyugati márkanév megvásárlása ahogy a csehek megvették a Colt-ot.
Ezt azért árnyalnám.A Gesteman-tol sem lett csogyartasunk!
Az a CZ licensztol lett!
Szia,Ezt azért árnyalnám.
Vettünk egy CZ licenszet. Elhatároztuk, hogy itthon gyártjuk. Építettünk egy fegyvergyárat, amiben egyébként a CZ licensz alapján az ottani minőségbiztosításnak megfelelően legyártható a fegyver. És egyébként bármely más fegyver is.
Az, hogy ilyen legyen a gyár, felszereltségben, az nem a CZ előírása volt, neki minden bizonnyal pont annyira megfelelt volna az is, ha ő szállítja a kész csöveket, mi meg szerelgetjük.
Én is visszanéztem vagy 4szer, de nem tudtam megállapítani, ki fogja ilyen siralmasan a pisztolyt. Csak a keze látszik.Megnéztem a honvédségi videót, ahol a Gestamen fegyvereket mutatták be. Nem akarok senkit megbántani, de a 2:25-nél Tikász Gyula nyu. mérnök alezredes, mesterlövész világbajnok nyugodtan süllyedhet a pinceszint alá. Már ha ő lőtt a pisztollyal ott, vagy jelen volt. Nem igaz bazdmeg, hogy ilyen fegyverfogással kiadnak hivatalos bemutatót.
A glock valóban inovatív volt.Az emlékeim szerint nem egy száz éves fegyvergyár népszerű terméke. A bizonyíték, hogy innovatív termékkel be lehet törni a piacra.
Nekik lehet?
Nekik sikerült, nekünk biztos nem fog?
Én is visszanéztem vagy 4szer, de nem tudtam megállapítani, ki fogja ilyen siralmasan a pisztolyt. Csak a keze látszik.
Nem olyan felső van rajta.Én Sziszire gyanakszom.
Ahogy a tus csatlakozik az a csonknak kinéző förmedvény valami szánalmas, gusztustalan.Megnéztem a honvédségi videót, ahol a Gestamen fegyvereket mutatták be. Nem akarok senkit megbántani, de a 2:25-nél Tikász Gyula nyu. mérnök alezredes, mesterlövész világbajnok nyugodtan süllyedhet a pinceszint alá. Már ha ő lőtt a pisztollyal ott, vagy jelen volt. Nem igaz bazdmeg, hogy ilyen fegyverfogással kiadnak hivatalos bemutatót.
ez jó, bemásolom a kommented az SAS twitter oldalára hadd nevessenek velünkHa tényleg fontos a magyar kézifegyvergyártás akkor inkább a Gepárd GM6-t kellett volna rendszeresíten
joke of the day...