@Terminator csapj az asztalra. A srácok elkalandoztak. Felgörgettem melyik topikban vagyok.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezzel nagyrészben egyetértek, de szerintem a vegyes rendszer is megvalósítható. Az biztos, hogy a könnyűgyalogos technikai háttér fölé felesleges menni.Én úgy gondolom, hogy a területi alapon szervezett tartalékos rendszernek van kizárólag értelme. Minden más bohócság ami politikai célzatú és csak rombol.
Ebből kifolyólag az alkalmazásukat is alapvetően területi alapon képzelem el nem pedig országosan. A tartalkéosnak az a dolga, hogy megvédje a "főállású" Honvédseéggel együtt azt ahol lakik és semmi más. Ehhez kell egy halom gyalogsági fegyver (gépkarabély, könnyű-és közepes- géppuskák, kézi páncéltörő fegyverek, aknavetők (60-80mm) és esetleg ATGM) meg páncélozatlan járművek a mozgásszabadság biztosításához (teherautóban sem gondolom, hogy UNIMOG fölé kéne menni méretben). Ezért természetesen szerintem a tartalékosoknak könnyű gyalogosoknak kell lennie nem pedig amolyan második Honvédségnek.
Az a probléma, hogy nem 3 ho hanem 3 dandár van. Ha egy fegyveres konfliktusban csak a 3 dandár harcol akkor a vereség szinte borítékolható. Az eredményes harchoz szerintem biztos, hogy szükség van a tartalékosokra is. Sokan a tartalékos alatt a némi kényszerrel (a hivatalvezető szólt, hogy hétfőn reggel tessék megjelenni a kiképzésen) a helyi kormányhivatalok állományából verbuvált 40 kilós hölgyekre meg az 57 éves szolgálati járandóságos korábbi szolgálati nyugdíjas hivatásosokra gondol mindenki. Peig nemcsak ők a tartalékosok hanem azok a több évet a MH-ben szolgált korábbi hivatásos vagy szerződéses állományúak is akik felkészültsége nem sokkal rosszabb az aktív állományúaknál. Minden további nélkül lehetne szervezni a jelenlegi alibi területvédelmi tartalékos rendszer helyett egy tartalékos lövész ho-t az elmúlt 6 évben leszerelt több, mint 10 ezer korábbi katonából.Én úgy gondolom, hogy a területi alapon szervezett tartalékos rendszernek van kizárólag értelme. Minden más bohócság ami politikai célzatú és csak rombol.
Ebből kifolyólag az alkalmazásukat is alapvetően területi alapon képzelem el nem pedig országosan. A tartalkéosnak az a dolga, hogy megvédje a "főállású" Honvédseéggel együtt azt ahol lakik és semmi más. Ehhez kell egy halom gyalogsági fegyver (gépkarabély, könnyű-és közepes- géppuskák, kézi páncéltörő fegyverek, aknavetők (60-80mm) és esetleg ATGM) meg páncélozatlan járművek a mozgásszabadság biztosításához (teherautóban sem gondolom, hogy UNIMOG fölé kéne menni méretben). Ezért természetesen szerintem a tartalékosoknak könnyű gyalogosoknak kell lennie nem pedig amolyan második Honvédségnek.
Erről azért most, úgy, hogy még az aktív állomány sincs kistafirungolva, elég meredek beszélni.igen, hiszen nem lesz letárolt modren technika, ami konfliktudok ideján a behívott tartalékosok ezreire vár.
Miért! A nehézgyalogság lézerágyúkat, lánckardokat és surikenekvetőket használ?Kézifegyverek, DND egyszer használatos fegyverek, ruházat, mellény, egyéb felszerelés, lőszer.
De ők csak lánctalpas ugv-ét csinálnak kerekeset nem vagy igen?Háát nem tudom. Ugyan az angolok nagyon oda vannak ezekért a 8 kerekű golfkocsiszerű dolgokért, de azt is kell tudni, hogy a Milrem Themis egy olyan platfommá vált, amit már élesben tesztel az angol hadsereg. Miközben hazai robotikai cégei vannak benne aktívan a fejlesztésében. Ezen felül a fél európai hadiipar beállt mögé. Azt mondanám, hogy UGV szinten egy standardnak kell kezelni.
Nagyon össze kell kapnia magát a RM-nak, ha csak meg akarja is szorongatni.
először talán legyen elég művelt tartalékos...Erről azért most, úgy, hogy még az aktív állomány sincs kistafirungolva, elég meredek beszélni.
Szerintem, megpróbálnak majd a műveleti tartalékos rendszerből is kihozni valamit.
Ha meg akarunk valakit támadni akkor nem 3 aktív dandárunk lesz erre mérget vehetsz. Ha meg nem akarunk megtámadni senkit akkor pedig a 3 dandár és az általam felvázolt rendszer elég.Az a probléma, hogy nem 3 ho hanem 3 dandár van. Ha egy fegyveres konfliktusban csak a 3 dandár harcol akkor a vereség szinte borítékolható. Az eredményes harchoz szerintem biztos, hogy szükség van a tartalékosokra is. Sokan a tartalékos alatt a némi kényszerrel (a hivatalvezető szólt, hogy hétfőn reggel tessék megjelenni a kiképzésen) a helyi kormányhivatalok állományából verbuvált 40 kilós hölgyekre meg az 57 éves szolgálati járandóságos korábbi szolgálati nyugdíjas hivatásosokra gondol mindenki. Peig nemcsak ők a tartalékosok hanem azok a több évet a MH-ben szolgált korábbi hivatásos vagy szerződéses állományúak is akik felkészültsége nem sokkal rosszabb az aktív állományúaknál. Minden további nélkül lehetne szervezni a jelenlegi alibi területvédelmi tartalékos rendszer helyett egy tartalékos lövész ho-t az elmúlt 6 évben leszerelt több, mint 10 ezer korábbi katonából.
Miért, gyártunk CG4-et, Spike-ot, támogató harckocsit, tüzérséget?Miért! A nehézgyalogság lézerágyúkat, lánckardokat és surikenekvetőket használ?
Nyugi, a normál feltöltés még csak most kezdődött.először talán legyen elég művelt tartalékos...
úgy értem ne olyanok mint a britek: az egyik ír a másik olvas.Nyugi, a normál feltöltés még csak most kezdődött.
Én az önkéntes tartalékos rendszerre gondoltam, amit a felvételi rendszerre építenek.úgy értem ne olyanok mint a britek: az egyik ír a másik olvas.
Régi beakadt vesszőparipám..Nemzetőrség,svájci mintájú milicia rendszerű területvédelmi erő.Egy sorköteles kiképzés,ki bevonható azt modul rendszerben továbbképezni.Mint manővererő hajitófát sem érne,de mint területvédelmi erő,megadná azt a támogatást a Honvédségnek,hogy az részenként tudja megverni az esetleges létszámfölényben lévő támadót.Ha meg akarunk valakit támadni akkor nem 3 aktív dandárunk lesz erre mérget vehetsz. Ha meg nem akarunk megtámadni senkit akkor pedig a 3 dandár és az általam felvázolt rendszer elég.
Róluk az a éleméynem, amit Terry Pratchett írt az ankh-morporki milicíáról: "így legylább belülről pisálnak kifelé, és nem fordítva"Én az önkéntes tartalékos rendszerre gondoltam, amit a felvételi rendszerre építenek.
Ha nem akarunk megtámadni valakit, akkor elvesztettük a háborút. A defenzív taktikákkal nem lehet háborút nyerni, azt kizárólag offenzívával tudjuk abszolváni. Fölösleges honvédelemre hadsereget fenntartani, mert a haza védhetetlen és mindig is az volt, mindenki hazája.Ha meg akarunk valakit támadni akkor nem 3 aktív dandárunk lesz erre mérget vehetsz. Ha meg nem akarunk megtámadni senkit akkor pedig a 3 dandár és az általam felvázolt rendszer elég.
Milyen háborút?Ha nem akarunk megtámadni valakit, akkor elvesztettük a háborút. A defenzív taktikákkal nem lehet háborút nyerni, azt kizárólag offenzívával tudjuk abszolváni. Fölösleges honvédelemre hadsereget fenntartani, mert a haza védhetetlen és mindig is az volt, mindenki hazája.
Mi tudjuk ezt a legjobban, mert világos hogy például Nándorfehérvár egy jelentéktelen csata volt 1456-ban, mert Nikápolynál, Várnánál és Rigómezőn kellett volna győzni, hogy Mohácsot elkerüljük, de mi igazán hatékony manővererők és katonai reform helyett végvárrendszerre pazaroltuk az erőforrásainkat.
Bármilyet.Milyen háborút?
A GM6 Lxnx kinek lehet jó a MH alakilatai közül?Speciális fegyver speciális feladatokra.
Igazából senkinek. Az SAS megengedheti magának, hogy fegyvert vegyen azért, hogy szökőévente elővegyék mi nem.A GM6 Lxnx kinek lehet jó a MH alakilatai közül?
Szolnokiak? Vagy a másik 2 dandár is megkaphatná?
Mi a feladat, amit ellát?