Sport és vadász körökben alapmondás , hogy a cső lő de a tus talál ! Nem ok nélkül vannak a személyre szabott és multi tusok !A válltámasz lötyögése az ak pontosságát is befojásolja.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Sport és vadász körökben alapmondás , hogy a cső lő de a tus talál ! Nem ok nélkül vannak a személyre szabott és multi tusok !A válltámasz lötyögése az ak pontosságát is befojásolja.
a cső elkopik minden fegyverben egy bizonyos lövésszám után, a rugó is eltörhet...
Költői volt a kérdésem aranyapáim ! Amikor egy AK elromlik minden más már az enyészeté lesz ! Kombatos barátom AK-63-jában kitudja mennyi lövés volt mikor megvette de már ő kipüfölt belőle 50 000 lőszert és egy helyre toló rúgó cserén kívül nem volt baja !Elsütő szerkezet rugói, zár, válltámasz mechanika, csőkopás, mechanikus biztosító etc.
De hiába raksz akármilyen tust egy AK-ra annak a pontossága ugyanúgy 5MOA lesz.Sport és vadász körökben alapmondás , hogy a cső lő de a tus talál ! Nem ok nélkül vannak a személyre szabott és multi tusok !
És fordítva is ! A világ legpontosabb fegyvere is ócskavas lesz ha nem tudod megfogni , betámasztani magyarul stabilan fogni !De hiába raksz akármilyen tust egy AK-ra annak a pontossága ugyanúgy 5MOA lesz.
Ne keverd a fegyver pontosságát azzal, hogy hogyan tudsz bármilyen okból vele lőni. Attól, hogy egy rossz lövőnek jó puskát adsz és az nem tud vele lőni még nem a puska a pontatlan és fordítva. A te puskád sem lesz pontatlanabb attól, ha most eltörne a tusa, csak épp semmit nem találnál el vele.És fordítva is ! A világ legpontosabb fegyvere is ócskavas lesz ha nem tudod megfogni , betámasztani magyarul stabilan fogni !
Az első Thumbhol tusok mutatták meg , főleg ha állítható pofadék is volt , hogy mennyit számít a tus !
Az Angol manufaktúrák eleve a sörétes puskákat a megrendelő méreteihez készítik ! Az agyazó mesterek a fegyvergyártás elitjébe tartoznak ! A sörétes puskák kifejezetten kényesek a tuskiképzésre , ha kapáslövésnél nem ül a puska úgy ahogyan kell a legjobb lövők is pancserek lesznek ! Pl dupla puskával és bockal egész jól lövök , pumpással és félautómatával csak azzal tudok elfogadható szintet hozni ha jó a tusa !
Engem ugyanezért lehülyéztek a román használt f-16 kapcsán. El persze egyik sem magyarázta volna miért nincs igazam...Az import ÁFA mentes, ezért azt nem kell kifizetnünk. Legalábbis ha cég vásárol külföldről, akkor így van. Közvetlen állami vásárlás esetében nem tudom mi a helyzet. Ha állami szervezet vásárol belföldről , akkor ő nem igényelheti vissza az ÁFA -t, viszont a cég befizeti a költségvetésbe.
Vagyis ha jól köti a szerződéseket az állam, akkor biztosan nem kell külföldön ÁFA-t fizetnie.
Minden más adóra és járulékra viszont igaz, hogy ha hazai a gyártás, akkor a magyar költségvetésben folyik a pénz, importnál meg nem.
Minél kevesebbet tud valaki, annál magabiztosabb. Függetlenül attól hogy igaza van vagy sem.Engem ugyanezért lehülyéztek a román használt f-16 kapcsán. El persze egyik sem magyarázta volna miért nincs igazam...
Ja, csak engem kifejezetten érdekelt volna, mert nagyon kezdő szinten foglalkozom importottal, és ellentmondott a tapasztalataimnak/limitált tudásomnaka témáról, ezért érdekelt volna.Minél kevesebbet tud valaki, annál magabiztosabb. Függetlenül attól hogy igaza van vagy sem.
Két Uniós ország cégei/vállalkozásai/vállalatai =áfa alanyai között az értékesítés nettó összeg szerint történik ! Feltétel , hogy mindkét fél rendelkezzen Uniós adószámmal ami általában a saját adószáma elsőrésze + az ország jele ! Ez Magyarországon még azt vonja maga után , hogy az áfa alany a közösségi adószám kiváltása után automatikusan havi áfás lesz !Ja, csak engem kifejezetten érdekelt volna, mert nagyon kezdő szinten foglalkozom importottal, és ellentmondott a tapasztalataimnak/limitált tudásomnaka témáról, ezért érdekelt volna.
Ez így van, és ezért se értettem, hogy a norvégoktól ha a románok használt gépet vesznek, hogy kell áfát fizetni (használt cuccokra eleve bonya az áfa kérdése, annak függvényében, hogy volt-e eredetileg áfa fizetve rá, akár kellhet!). EK-n kívülrő importnál kell ÁFÁ-t fizetni a vámnál, de azt a cég egyes esetekben leírhatja/vissza is igényelheti majd.Két Uniós ország cégei/vállalkozásai/vállalatai =áfa alanyai között az értékesítés nettó összeg szerint történik ! Feltétel , hogy mindkét fél rendelkezzen Uniós adószámmal ami általában a saját adószáma elsőrésze + az ország jele ! Ez Magyarországon még azt vonja maga után , hogy az áfa alany a közösségi adószám kiváltása után automatikusan havi áfás lesz !
Általaban nem haderő vesz haderőtől, hanem valamilyen állami szervezet (lehet ez cég, ügynökség, hivatal) vesz a másiktól. De minden esetben államközi megegyezések is kellenek akárcsak 1db pisztolylőszerhez is.Ez így van, és ezért se értettem, hogy a norvégoktól ha a románok használt gépet vesznek, hogy kell áfát fizetni (használt cuccokra eleve bonya az áfa kérdése, annak függvényében, hogy volt-e eredetileg áfa fizetve rá, akár kellhet!). EK-n kívülrő importnál kell ÁFÁ-t fizetni a vámnál, de azt a cég egyes esetekben leírhatja/vissza is igényelheti majd.
Azt nem tudom, hogy a hadseregek "cégek" jogilag? Mert eleve lehet olyan különleges jogállásuk, ami bekavar.
Viszont ha végfelhasználásra veszi a gépet, akkor kell áfát fizetni, ugye. Ezért érdekelne, hogy mi a fegyverek, fegyverrendeszerek hadseregek közti adás vételének az adóvonzata.
Két Uniós ország cégei/vállalkozásai/vállalatai =áfa alanyai között az értékesítés nettó összeg szerint történik ! Feltétel , hogy mindkét fél rendelkezzen Uniós adószámmal ami általában a saját adószáma elsőrésze + az ország jele ! Ez Magyarországon még azt vonja maga után , hogy az áfa alany a közösségi adószám kiváltása után automatikusan havi áfás lesz !
Még annyi, hogy a vevő áfáját kell fizetni ráadásul! (tehát a vevő állam egyik zsebéből a másikba teszi a pénzt)Igazaból a fegyverkereskedelem ilyen szinten (tehát nem az, hogy veszek egy Glockot otthonra) állami monopólium.
Így igaz, a fogyasztás "helye" szerinti ÁFÁ-t kell megfizetni!Még annyi, hogy a vevő áfáját kell fizetni ráadásul! (tehát a vevő állam egyik zsebéből a másikba teszi a pénzt)
Mert a Norvégok nem EU tagok ! Csak a közös piacot használják de azért meg fizetnek !De könyvelésileg EU-n kívüliek !Ez így van, és ezért se értettem, hogy a norvégoktól ha a románok használt gépet vesznek, hogy kell áfát fizetni (használt cuccokra eleve bonya az áfa kérdése, annak függvényében, hogy volt-e eredetileg áfa fizetve rá, akár kellhet!). EK-n kívülrő importnál kell ÁFÁ-t fizetni a vámnál, de azt a cég egyes esetekben leírhatja/vissza is igényelheti majd.
Azt nem tudom, hogy a hadseregek "cégek" jogilag? Mert eleve lehet olyan különleges jogállásuk, ami bekavar.
Viszont ha végfelhasználásra veszi a gépet, akkor kell áfát fizetni, ugye. Ezért érdekelne, hogy mi a fegyverek, fegyverrendeszerek hadseregek közti adás vételének az adóvonzata.
akkor viszont az import nettó áron megy, a célország vámolja és áfázza meg maga, áttéve az egyik zsebéből a másikba a pénzt. a romának az áfa továbbra sem igazi költség.Mert a Norvégok nem EU tagok ! Csak a közös piacot használják de azért meg fizetnek !De könyvelésileg EU-n kívüliek !
Régebben ugye a vámolás után visszakaptad a kinti áfá-t itthon meg befizetted ! De gyakorlatilag az van amit mondasz !akkor viszont az import nettó áron megy, a célország vámolja és áfázza meg maga, áttéve az egyik zsebéből a másikba a pénzt. a romának az áfa továbbra sem igazi költség.
Belügy még használja,ezen a 2017-es videón még folyik rá kiképzés (0:30-tól) +fegyvertok sem semmiA PA-63 rendszerbe illetve használatban van még a Honvédségnél?
Rég hallottam róla bármit is, ezértfeltételezem már nincs...
Nincs kb 10 éve.A PA-63 rendszerbe illetve használatban van még a Honvédségnél?
Rég hallottam róla bármit is, ezértfeltételezem már nincs...