Szerintem majdnem mindegy mit vesznek, a lényeg az, hogy tudjuk a rakétákat gyártani hozzájuk.Szerintetek felújított MARS 2-es (európai M270) vagy brazil Astros II Mk6 nem játszik?
A török TRG és az izraeli PULS is jó.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerintem majdnem mindegy mit vesznek, a lényeg az, hogy tudjuk a rakétákat gyártani hozzájuk.Szerintetek felújított MARS 2-es (európai M270) vagy brazil Astros II Mk6 nem játszik?
A török TRG és az izraeli PULS is jó.
Igen, az fontos.Szerintem majdnem mindegy mit vesznek, a lényeg az, hogy tudjuk a rakétákat gyártani hozzájuk.
Robotrepülőgép ?Igen, az fontos.
De a komplexumok hazai gyártása, összeszerelése is kéne.
Maroth mintha arra célzott volna korábban, hogy ez a terület nagyon fejlődik.
Lehetséges, hogy a MRLS-ek már nem is sima rakétákat, hanem kvázi loitering munitiont fognak tüzelni.
Lehet, hogy valami precíziós szettel ellátott rakéta (buta rakétából okosrakéta...).Robotrepülőgép ?
Igen, az fontos.
De a komplexumok hazai gyártása, összeszerelése is kéne.
Maroth mintha arra célzott volna korábban, hogy ez a terület nagyon fejlődik.
Lehetséges, hogy a MRLS-ek már nem is sima rakétákat, hanem kvázi loitering munitiont fognak tüzelni.
Lehet, hogy így kevesebb kéne belőle.Már, ha megéri.
Eredetileg arra hivatott a sorozatvető, hogy gyorsan nagy területet borítson be, lehetőleg olcsón. nem vennék rá mérget, hogy robotrepülőkkel olcsóbb lenne.
Ár-érték arányban szerinted melyik lenne a legjobb?Az mlrs eszközök bármikor beszerezhetőek, azt nem befolyásolja a technológia fejlődése, tekintve a korszerű sorozatvetők modularitását, ami bármilyen új lőszert adaptálhatóvá tesz!
Szlovákok:
gumikerekes mobilhíd: AM 50B - ZTS VVÚ KOŠICE
aknamentesítő - Way Industries
rakéta sorozatvető: RM70 Modular - KONŠTRUKTA
Nemzetbiztonsági kockázatot? Januártól szolgálatba álltak a román HIMARS-ok? Ausztria kivételével minden szomszédunknak van ilyen fegyvere, nálunk meg állítólag halasztják a döntést mert valami "technológia ugrásra" várnak? Vagy épp a HIMARS beszerzés jelentene kockázatot?Ki mit lát bele?
szerintem vagy pénz nincs vagy inkább a loitering lőszerekterén várnak áttörést...Nemzetbiztonsági kockázatot? Januártól szolgálatba álltak a román HIMARS-ok? Ausztria kivételével minden szomszédunknak van ilyen fegyvere, nálunk meg állítólag halasztják a döntést mert valami "technológia ugrásra" várnak? Vagy épp a HIMARS beszerzés jelentene kockázatot?
Az mlrs továbbra is az ellenüteg (counter battery) képesség alapja, hiába vannak már lassú cirkálódrónok a tüzérség eszköztárában. Az ELM-2084-as radarokhoz szükség lesz rájuk!szerintem vagy pénz nincs vagy inkább a loitering lőszerekterén várnak áttörést...
ez általában "úgy megy" vagy inkább "fog menni", hogy a loitering drónokat rakéta viszi a célterület fölé és ott kiszórja - szóval annyira nem lassúak.Az mlrs továbbra is az ellenüteg (counter battery) képesség alapja, hiába vannak már lassú cirkálódrónok a tüzérség eszköztárában. Az ELM-2084-as radarokhoz szükség lesz rájuk!
Nem ismerek ilyen rendszert.ez általában "úgy megy", hogy a loitering drónokat rakéta viszi a célterület fölé és ott kiszórja - szóval annyira nem lassúak.
Valószínüleg ezekre várunk. Animált videón láttam hasonlót valahol.Nem ismerek ilyen rendszert.
Oké, de ennek továbbra sincs köze az ellenüteg képességhez.Valószínüleg ezekre várunk. Animált videón láttam hasonlót valahol.
Résztöltet szóró rakéta most is van - innen már nem nagy ugrás, hogy drónokat szórjon ki, amik akár egy órán át vadásznak célpontokra önállóan vagy rajban.
miért nincs?Oké, de ennek továbbra sincs köze az ellenüteg képességhez.
Csak piacot kutatunk @dudi , ne izguljMiről van itt szó? Mit is vettünk? Miről maradtam le?
Nemzetbiztonsági kockázatot? Januártól szolgálatba álltak a román HIMARS-ok? Ausztria kivételével minden szomszédunknak van ilyen fegyvere, nálunk meg állítólag halasztják a döntést mert valami "technológia ugrásra" várnak?