[HUN] Katonai ruházat és kiegészitő felszerelések

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 606
14 776
113
Nem ebben a mintában, de van nekem is egy ilyenem. Idővel megadta magát az esőnek, ezért szépen beszilikonoztam :D
Az a "bajom" vele, hogy oldalt "nyitott" nem elöl, mitn a sátorlap (amiről régebben írtam is). Ha nem porzik az eső, csak úgy szemerkél, akkor elöl nyítva lehet hagyni és akkor elég jól szellőzik. A másik előnye hadi használatot tekintve szintén az, hogy elöl nyitva lehet hagyni és akkor az ember könnyen hozzáfér a felszereléséhez.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 989
135 151
113
Nem ebben a mintában, de van nekem is egy ilyenem. Idővel megadta magát az esőnek, ezért szépen beszilikonoztam :D
Az a "bajom" vele, hogy oldalt "nyitott" nem elöl, mitn a sátorlap (amiről régebben írtam is). Ha nem porzik az eső, csak úgy szemerkél, akkor elöl nyítva lehet hagyni és akkor elég jól szellőzik. A másik előnye hadi használatot tekintve szintén az, hogy elöl nyitva lehet hagyni és akkor az ember könnyen hozzáfér a felszereléséhez.
Hát én mondjuk 10 éve nem láttam embert aki használta volna a sátorlap "esőköpeny" funkcióját.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 606
14 776
113
Hát én mondjuk 10 éve nem láttam embert aki használta volna a sátorlap "esőköpeny" funkcióját.
Ha vannak spéci esővédők annyira már nem fontosak. Azért is érdekel, hogy egyáltalán még számolnak velük a jövőben és készítenek újaka, vagy nem?

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 989
135 151
113
Ha vannak spéci esővédők annyira már nem fontosak. Azért is érdekel, hogy egyáltalán még számolnak velük a jövőben és készítenek újaka, vagy nem?
A poncho veszi át a szerepüket. csak mivel ösze tudsz patentolni ketőtt abból már egész jó kutyaházat tudsz magadnak csinálni.

T

Törölt tag

Guest
Érdeklődnék, hogy a lenti képen látható felszereléseket hogyan sikerült.
Ha jól látom, mind a mellény, mind a tártartó egyen. Lehet hogy így van? Vagy csak egy helyről vásároltak?
Ezen kívül érdekelne a sisak is, mert az is egyennek tűnik. De nem tudtam, hogy van kevlár sisak rendszeresítve.
Azért az tényleg elég meglepő, hogy mekkora színkülönbség van a különböző országok gyakorlói között.
1000x667@5.jpg

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 515
86 776
113
Ha jól látom, mind a mellény, mind a tártartó egyen. Lehet hogy így van? Vagy csak egy helyről vásároltak?
Ezen kívül érdekelne a sisak is, mert az is egyennek tűnik. De nem tudtam, hogy van kevlár sisak rendszeresítve.
Azért az tényleg elég meglepő, hogy mekkora színkülönbség van a különböző országok gyakorlói között.
1000x667@5.jpg

Az az új rendszeresített sisak.A mellény az TMK ami eddig is volt mint ahogy a tártatrók is(csak eddig zöld volt minden zseb).

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 606
14 776
113
Az, milyen poncsó a járművek mellett haladó katonán? Rendszeresített darab, vagy maga vásárolta?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

T

Törölt tag

Guest
Az az új rendszeresített sisak.A mellény az TMK ami eddig is volt mint ahogy a tártatrók is(csak eddig zöld volt minden zseb).
A sisak milyen típus? Erről én még semmit sem hallottam. Egyféle van, vagy lehet választani, vagy fegyvernemenként eltérő?
A mellény ennyire kifehéredett? A 2013M az kb. egy olyan szín eredetileg, mint a bakancs. De én zöldeset is láttam. Ez meg inkább világos drapp.
Azt láttam, hogy az IFAK csomag is ebben a barnás színben lett legyártva, de ez a tárzseb így nagyon nem "harmonizál". ;)
Pláne nem a 3 együtt. Értem, hogy nem divatbemutató, de így a lényegét veszti el az ügy.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 989
135 151
113
1000x667@5.jpg
Szlovákia hegyi ország lengyel északi síkság a tengerhez közelebb sokkal több a csapadék és sötétebb a növényzet.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 989
135 151
113
A sisak milyen típus? Erről én még semmit sem hallottam. Egyféle van, vagy lehet választani, vagy fegyvernemenként eltérő?
A mellény ennyire kifehéredett? A 2013M az kb. egy olyan szín eredetileg, mint a bakancs. De én zöldeset is láttam. Ez meg inkább világos drapp.
Azt láttam, hogy az IFAK csomag is ebben a barnás színben lett legyártva, de ez a tárzseb így nagyon nem "harmonizál". ;)
Pláne nem a 3 együtt. Értem, hogy nem divatbemutató, de így a lényegét veszti el az ügy.
tMpw3r3

>

Ehhez a mellényhez tartozik a barna zseb és ifak. Ugyan az a barna, homokszín és zöld mellény, csak a színe más.

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 395
8 572
113
Tegnap láttam a buszon 40 fokban egy őrvezetőt a régi "boci" gyakorlóban, a hosszú ujjú zubbonya végig begombolva. Nincs nyári öltözet, valami jólszellőző pamut trikóval, hogy ne dögöljenek meg a fiúk?

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 989
135 151
113
Tegnap láttam a buszon 40 fokban egy őrvezetőt a régi "boci" gyakorlóban, a hosszú ujjú zubbonya végig begombolva. Nincs nyári öltözet, valami jólszellőző pamut trikóval, hogy ne dögöljenek meg a fiúk?
Felhajtható ujjú vékonyabb nyári van a bociból, de mivel nem gyártják 2012 óta azt a fajtát, ezért ha szerencséje van akkor van neki, ha nincs nincs.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 515
86 776
113

A pólót(nem kell zubbonyt viselni) a pk engedélyezheti.

• Tetszik
Reactions: Masztiff

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 395
8 572
113
Egy kicsit számolgattam az alábbi feltevésekkel:
  • 40 000 katonánk van
  • egy katona (alap)felszerelése 2.000.000 Ft
  • mindenki teljes cuccot kap
Ez így 80 milliárd forint. A Zrínyi 2026 végéig van 8 év. Ez évente 10 milliárd (nem számolva az amortizációt, de az legyen évente még 5 milliárd). Mi a f@szt tökölnek, hogy nincs golyóálló mellény, tártáska, meg mittoménmiamiköll?

• Tetszik
Reactions: arcas