Ezért felejtsd is el ezt a marhaságot. Ha kerekes IFV konfigban IS gondolkodnak, akkor fele áron (2x annyi gépet, ha úgy tetszik) kihozol egy homogén török IFV/APC családból. Ez lehet 8x8/6x6 megoszlásban is, de simán lehet 8x8 eltérő toronykonfigurációban.
Inkább úgy számolj, hogy 1:2 vagy 1:3 arányú igénye lesz a láncos:kerekes összetételből a MH-ben
NEM, nem érdemes. Még abban se legyél biztos, hogy a kerekesek kapnak APS-t. Jó lenne, de az minimum +1M USD/ gép. Ezzel egy török gép árát olyan 20-30%-ban megdobod. Az IDF maga sem alkalmaz az Eitanra APS-t - sima APC konfigurációban. A kerekes IFV-n már feltűnik, de az jelenleg még proto fázisban van. Gázába simán bemennek velük így is.
Szerintem nagy összegű fogadásokat köthetsz rá, hogy azonos platform lesz az összes kerekes gyalogsági szállító járművünk.
Szerintem 2 forgatókönyv lehetséges:
- 1. még 1-2 zászlóalj Lynxet utánrendelünk, és a kerekes platformot lehozzuk olcsó 6x6-tal (kb.: 5-600db), nehézgéppuskával, esetleg csökkentett energiájú 30-assal.
- 2. marad a jelenlegi mennyiség Lynxből. de mellé egy olyan olcsó 8x8-as platformot rendelünk, aminek egy része IFV tornyot kap, míg a maradék sima nehézgéppuskát. (Itt az összmennyiség olyan 800-at is elérhetné. )
ezek a mennyiségek optimális esetre számoltak. Ha nem lesz keret rá, vagy drágább típust nézünk ki, akkor az 1. forgatókönyvnél 4-500db a minimum. A 2.-nál meg 600 körül. Itt most az extra 5 tervezett zászlóaljat vettem alapul. De ne feledjük, hogy nem csak a lövészeknek kell kerekes jármű. Különösen, ha úszóképeset nézünk ki.