Ne húzd fel magad.
Nincs időm visszaolvasni! Ezért légyszíves idézd mikor írtam a MEZŐN jövő gyalogságról.
2000m-t írtam szerintem nem mezőt.
Megerődített állásokat/betonfalat(azok nem mozognak) amit gpu 1500mről nem ver át.
Erdő széléről(az sem mozog a mezőn)/házakról(azok sem mozognak).
Gyalogság 2k-t mostanában rohamoz egy mezőn?
Mit értünk sima gyalogság alatt?
Erre írtam jtac(fehér holló ahogy írod/te tudod mennyi van pl magyar honvédség, de szerintem egy háborúban zászlóalj szinten azért minimum lenne/szomszédoknál gondolom hasonló) de tüzérségi tüzet( ha van század/zászlóalj szinten aknavetőt) valószínűleg egy szakasz pk is kér/kap.
Erre is írtam példát.
Szóval kis is a sima gyalogság?
Egy 7.62 ha telibe lövöd az ellenséget akkor hatásos. Egy 30milis vagy nagyobb kaliber pedig repeszrombolóval/jövőben ahead-del nem csak akkor.
Városban/hegyvidéken/de mezőn is ki a s ima gyalogság?
Mamár nagyjából senkit nem tekinthetünk annak.
És ezért a cél a minnél elöbbi leküzdésük.
Az pedig, hogy mire lövünk gépágyúval.
A várost leírtam arra kb azt írod/jó de az nem a mező?
Hegyvidék?
Egy mai ifv/apc fegyvercsövének emelkedés szögtartománya miért akkora sokszor?
Az oroszok a BMP-vel beszopták Afgánba.
Pedig nem mondhatjuk, hogy elavult jármű lett volna akkor.
Mégis a korlátolt szögtartomány amiben felfelé tudott tüzelni kb alkalmatlanná tette oda.
És ott gyalogság ellen vívták a harcot.
Szóval a tervezők/rendszeresítők a légicél ok elleni küzdelmen kívül (tud valaki olyan sztorikat, hogy apc/ifv járművek repülőt/helikoptert lőttek le, ha igen linkelje mar) a vásrosi/hegyvidéki harcok miatt is növelték a szögtartományt amiben a fegyverek tüzelhetnek.
És pl bevetettek radarjuktól megfosztott silkákat.
Pedig voltak nehézgéppuskás btr-ek.
Ami szerinted elég a gyalogság ellen.
Minek kellett a 4 csövű 23milis?
Mégegyszer.
Nem azt mondom lőjje el az összes lőszerét a gyalogságra, de a repeszrombolót ne sajnálja,mert hatékonyabb mint a 7.62.
Nagyobb távról/nagyobb átütőerő/nagyobb pusztítás/nagyobb sugárban öl/ ezek még mind jobban demoralizálnak.
Megelőlegeztem,hogy ha 2000 méteres lőtávról beszélsz az nyílt mező.Személy szerint sehol nem tudok elképzelni olyat a nyílt mezőn kívül,hogy 2000 méterről lőj gyalogságra.Városban erdőben kizárt.Az olyan kopasz hegységekben mint a Hindukus előfordulhat bár ott se nagyon.
Afelett pedig könnyen elsiklasz,hogy magamat idézve"olyan célra kell lőni gépágyúval amit mással nem lehet eküzdeni"ebbe beletartozik az,hogy épüéletekben vagy más megerődített állásokban lévő gyalogság(hisz 3 sor homokzsákot még nehéz-géppuskával sem lősz át)meg az IFV is.De ilyenekre nem 2000 méterről lősz mert azt sem tudod ilyen távolságból megmondani,hogy ott vannak vagy sem.