[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

H

Hummen23

Guest
Mi köze ennek a zl tüzérséghez? Meg honnan szedted hogy minden láncosítva lesz? Az új kerekes harcjárműnek megvan a helye.
Csak azt mondom, hogy lesz a zl tüzérség visszatér.
És hol lesz a helye? Én sem írok több baromságot ha elárulod.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 356
96 788
113
Azért alapos a gyanú, hogy ezt nekünk szánják, mert mégiscsak a mi APS megrendelésünk bejelentését illusztrálták vele. :)

De majdnem mindegy, alakulni fog ez még nem keveset, mire kijön a gyárkapun.
Már az ausztrál tesztpéldányhoz képest is alapvetően más egy csomó minden.
Hát nekem most esett le, hogy a Strike Shield aktív védelmi rendszer megrendelésénél mi leszünk a kezdő vevők.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 230
24 347
113

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 012
35 235
113
oh yeah a spoiler a hátulján nagyon oda vág , vajon lesz lowrider verzió ? vagy olyan ami tud ugrálni ? :rolleyes: mit tudtok milyen a belső hifi rendszere ?elég hangos az engine , és jó zene nélkül nincs háború
Kell a leszorító erő, mert különben elszállnak maguktól! :D Szólhatna Manóvár is, az is heroikus!:hadonaszos:

H

Hummen23

Guest
https://www.armyrecognition.com/def...protection_system_for_hungarian_lynx_ifv.html

Rheinmetall_StrikeShield_Active_protection_system_for_Hungarian_Lynx_IFV_1.jpg
Most tűnt fel, hogy hiányoznak a parancsnok és az irányzó prizmái a búvónyílásokon.

• Tetszik
Reactions: Venom85

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
3 728
19 766
113
oh yeah a spoiler a hátulján nagyon oda vág , vajon lesz lowrider verzió ? vagy olyan ami tud ugrálni ? :rolleyes: mit tudtok milyen a belső hifi rendszere ?elég hangos az engine , és jó zene nélkül nincs háború
Nagyon kényelmes,ergonomikus. Málhamellényben,teljes felszereléssel,belefér egy mázsás katona gond nélkül az ülésekbe. Lábak kinyújtására van lehetőség.
Zajszint közepesen alacsony,nem kell ordítani ha beszélgetni akarsz.
A terepet alig érezni benn,rendben....ráz de csak kanyarokban kellett kapaszkodni hogy ki ne repülj.
Gyorsul mint egy sportautó,és driftel.
Minden ülőhelyen van saját légbefúvás,szabályozható.
Ülés alatt,mögött van hely cuccolni,bármit is.
Monitorok és egyéb tájékoztató rendszerek a közďőtér bármely részéről tisztán látható,értelmezhető.

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 917
14 736
113
Tényleg igyekeznék megőrizni a topicok téma orientáltságát. Főleg az én példámon okulva, ebben a részben biztosan nem akarnék nagyon részletesen olvasni a T-72 vs. Leo2 vs. Leo3. Ezért még csak fel sem vetem, hogy mi a saját gépeinket miért nem 130 milis ágyúval vettük meg?
Nevetni fogsz, de én már felvetettem...

Tényleg azt látom, hogy páran indokolatlanul túl távoli érveket hoznak.
Én úgy vagyok a fegyverbeszerzéssel, hogy egy adott tétel tekintetében szeretnék 30-40 évig nyugodtan aludni, és lehetőleg csak egyszer fizetni. Vagy ha másodszorra is kell, akkor minél kevesebbet.
És mennyiségileg sincsenek annyian, hogy ha mi nem tesszük fel a 35-öst és nem vonjuk el a gyalogság tűztámogatását a páncéltörő képesség javára, akkor összeomlana a front.
(És megtartom a román bizpol topicba, hogy mitől omolhatna össze és mi az, ami rozsdát majd elmos a víz a harcmezőről, ha kiviszik.)
Nem értem, hogy miről beszélsz - a 35-össel mind a páncéltörő képesség, mind a repesz-romboló hatás megnövekedne.
Értem, hogy nagyobb távolságból leküzdhetőek, de egyelőre a Pira nem képes 3 km-ről megsemmisíteni a Hiúzt. Nincs hozzá tűzereje a gunban. Nincs ATGM. Ha a deszant indít egyet, az mi elég kis hibaszázalék mellett meg fogjuk tudni fogni (talán?). Ezzel szemben a Lynx számára kötelezően hozni kell a 3 km-ről való megsemmisítést. Van 2 "tüskénk" 5 km hatótávolsággal. A célpontnak úgy tudom, nincs APS rendszere.
Mi sem tudjuk kilőni 3 km-ről a piranhát, még a 35-sel sem, de azért elvárható, hogy 1-1.5 km-ről ki tudjuk lőni.
Az ATGM-t pedig nehezebb vagy messzibb célpontra tartogassuk.
Az ATGM-et pedig bármikor felszerelhetik a sajátjaikra is, nekik is ugyanaz van, ami nekünk lesz.

Értem én, hogy ma már gőzből is tudunk mozdonyt gyártani. Csak nem értem, hogy mire akarunk lőni jelenleg 35-össel? (És igen, el lehet mondani, hogy majd a románoknak is lesz, mert miből tart a külső lemezre odahegeszteni azt az APS-t? Romános kinézete lesz, de 3 km-ről már védve van. Én az elkövetkezendő 10 évben nem számolnék rá. Az általam jósolt up grade-ig javarészt maradni fog szvsz a fenti elképzelt találkozás. Szimplán pszichológiai okból. Nem fognak elkölteni minden pénzt egy "kerekes IFV"-re, ami APC-nek készült, csak azért, mert folyamatosan nem tudják megoldani a problémáikat. Vannak más hiányosságaik. Én remélem, hogy 300 Abrams lesz a következő, ha füvet kell reggelizniük, akkor is.)
Lehet, hogy meglep, de a románoknak már van 35-ösük.
A Gepard SPAAG-on.
Megvan hozzá a lőszerkészletük is.
Ha mi gondolánk egyet és lecserélnénk a 30-asokat 35-re, ez egy 2 éves művelet lenne.
Nekik már helyben van a fegyver, lőszer, logisztika, ez náluk jóval gyorsabb lenne.
A 35-ös upgradelhető 50-esre, a 30-as 40-esre, csőcserével.
(már az arra alkalmas gépágyúval. A WOTAN 35 nem ilyen, tudtommal. Bushmaster Mk III, vagy Rh 503).

Arról nem is beszélve, hogy egy hivatalos slide-on Level 5-ös védettségű a Lynx, korábban level 6-ost sugalmaztak.
(valahova ide is be lett linkelve a honvedelem.hu-ról), ami megegyezik a Piranha V jelenlegi védettségével.
HA ez igaz, akkor sem védettségben (a hard kill rendszerünk nem alkalmas APFSDS lövedék elhárítására), sem tűzerőben nem leszünk fölényben a Piranhákkal szemben.
És és pontosan az ilyen esetleges-feltételes, döntetlenszagú meccsekből nem kérek!

És még valami;
presztízsokoból és politikailag nem fogják a 30-asokat lecserélni legalább 20 évig, amikor eljön egy élettartam-közepi modernizáció lehetősége.
Meglehetősen kínos (újmagyarul: krindzs) lenne, ha 5 év múlva bejelentenék, hogy bocs, mégiscsak a 35-ös kell.