[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

Persze meg probalkoztak nallunk meg a kanadaiaknal... 10 ev alatt sok helyre elpasszolhattak am volna lass csodat a lynxnek 0 ev alatt mai allas szerint sikerult egy helyre bejutnia es tovabbi 3 ba igen eselyes /cseh india ausztralia./ de peruba is befuto lessz... Usaba szerintem nem fognak nemet vasat venni.

A kanadai tendert lefújták, az ausztrál és az új cseh tenderen meg emberes tornyot akarnak...
mondjuk az is elgondolkodtató, hogy a németek és az oroszok is RC toronnyal kérik az új IVF-ket...azért lehet nem véletlen...

A kanadai tendert lefújták, az ausztrál és az új cseh tenderen meg emberes tornyot akarnak...
mondjuk az is elgondolkodtató, hogy a németek és az oroszok is RC toronnyal kérik az új IVF-ket...azért lehet nem véletlen...
Ha 3 evig nem adjak el senkinek pumat akkor el fogod hinni hogy ez nem a veletlenek osszjateka szerencsetlen pumaval kapcsolatban hanem komoly gondokkal kuzd a konstruktcio? Vagy 5 ev mulva amikor a tervezett elettartama felet lefutja? Ha nem jegyezd fel a napot es egy uveg varga cserel gazdat

Éjszaka berakta valaki a linket, de most nem láttam.
Megint emel a téten, ha Indiában is épül egy Lynx gyár. Az RM képes lesz egyszerre ennyi fele figyelni? https://eurasiantimes.com/german-rh...-indian-army-set-up-manufacturing-unit-in-up/
Ennyiből jó ha a fele osszejön. Nekünk a cseh meg talán a katari lenne jó. Főleg az arabok pénze jönne jól a fejlesztéshez.
Ausztrál, indiai, USA projekt totál önálló, minket szinte nem érint. Annyiból, hogy leköti a RM központi fejlesztőit, gyártástervezőit.

Talán az ausztrál projekt lesz időben hozzánk a legközelebb, abból sokat is tanulhatunk.
USA tuti tökörészés lesz még évekig, india meg erős spekuláció.

Ennyiből jó ha a fele osszejön. Nekünk a cseh meg talán a katari lenne jó. Főleg az arabok pénze jönne jól a fejlesztéshez.
Ausztrál, indiai, USA projekt totál önálló, minket szinte nem érint. Annyiból, hogy leköti a RM központi fejlesztőit, gyártástervezőit.

Talán az ausztrál projekt lesz időben hozzánk a legközelebb, abból sokat is tanulhatunk.
USA tuti tökörészés lesz még évekig, india meg erős spekuláció.
Minél többen érdekeltek a Lynx sikerében, annál nagyobb rá a valószínűség, hogy a tipus elterjedt, olcsó, kiforrott és sok variációval rendelkező lesz.

• Tetszik
Reactions: Szittya
Nagyon dobálják a csalit a cseheknek.
A Rheinmetall LANCE toronyrendszerével a technológia új csúcsot ért el
https://www.securitymagazin.cz/defe...sahla-technika-noveho-vrcholu-1404065667.html
Ma újabb cikk született. Ha ők is a Hiuz mellett döntenek a torony gyártása megy oda.
Vélemény
Viszont akkor, hol gyártják le nekik a komplett Hiúzt? Hát itt! :cool:
Igen, nekünk azért volt ez jó üzlet, mert nem lesz német gyártósor. Kvázi ez egy KF41 Audi gyár, ahol zajlik az összeszerelés, egyes fő egységek gyártása, míg a részegységek és alkatrészek garmadája jön mindenhonnan (na jó, ez alapvetően Németországból és ez alapján a csehektől), mi meg összerakjuk és exportáljuk! Ráadásul így felerészben magyar-cseh projekt lett a KF41.

Teljesen jó ez így nekünk. :)

Komplettet aligha, mivel a tender mindegyik reztvevoje egyutmukodési szerzodést kotott a VOP CZ-el, tehát a kompletizáció valószinuleg ott torténne.
Szerintem a testre ertette. /a motor nemetorszag a valto esetleg lehet magyarorszagi/ elektronikat szerintem minden orszag gyartogat majd bele.
A csehek megkapnak a testet magyarbol. Ok legyartanak a tornyot majd ratennek integralnak a sajat elektronikai remdszereiket /teszemazt sajat abv vagy valami aprosag az altaluk valasztott hirado keszuleket./ kozel is a 40%

Komplettet aligha, mivel a tender mindegyik reztvevoje egyutmukodési szerzodést kotott a VOP CZ-el, tehát a kompletizáció valószinuleg ott torténne.
Akkor alapplatform HU, a torony CZ, az összeszerelésre meg vegyes CZ/HU.

Elvileg Palkovics rövidesen dob nekünk újabb csontot a gyárral kapcsolatban.

• Tetszik
Reactions: Szittya
A védelmi képességekre visszatérve én úgy tudom hogy a lynx felszerelhető APS-el(active protection system) ami elengedhetetlen a modern harckocsik védelmi rendszere tekintetébenében viszont a puma nem rendelkezik ilyen védelemmel azt helyette reaktív páncéllal látták el ami azonban egy találat után megsemmisül szóval ez egy hatalmas + pont a hiúznak.

A védelmi képességekre visszatérve én úgy tudom hogy a lynx felszerelhető APS-el(active protection system) ami elengedhetetlen a modern harckocsik védelmi rendszere tekintetébenében viszont a puma nem rendelkezik ilyen védelemmel azt helyette reaktív páncéllal látták el ami azonban egy találat után megsemmisül szóval ez egy hatalmas + pont a hiúznak.
Rosszul tudod.

A Lynx nem modern harckocsi, hanem gyalogsági harcjármű.

Annyira nem. A Pumánál aktív soft kill van rendszeresítve.

Persze fel lehetne szerelni hard killel is .Elvileg a BTR-eket is.

Jól tudod,A Hensoldt szállítja a multifunkcionális önvédelmi rendszert (MUSS), amely a német hadsereg Puma gyalogos harci járművébe (IFV) integrálható.A soft-kill APS rendszer alkotóelemei négy figyelmeztető érzékelő, egy infravörös zavaró fej, egy központi egység,zavaró elektronika és egy füstölőgránátvető .

Jól tudod,A Hensoldt szállítja a multifunkcionális önvédelmi rendszert (MUSS), amely a német hadsereg Puma gyalogos harci járművébe (IFV) integrálható.A soft-kill APS rendszer alkotóelemei négy figyelmeztető érzékelő, egy infravörös zavaró fej, egy központi egység,zavaró elektronika és egy füstölőgránátvető .

Nem rossz cucc lehet az sem, de azért szerintem jó lenen mellé egy hard kill rendszer is.