4 évig tanul az egyetemen a katonabácsi mire kinevezik logisztikai szakasz parancsnoknak. Na innen még vagy 20-25 év mire olyan pozícióba kerül, hogy ő gondolkodjon azon, hogy hány teherautó kell egy dandárnak, vagy hány lőszer kell békeidőben egy harckocsi zászlóaljnak és mennyi legyen a raktárakban haború esetére.Ezt nem tudtam. Azt hittem, mindegyiknek az.
Azt hiszem, még mindig nem ugyan azt próbáljuk megválaszolni.
Nem kell sem személy szerint a harckocsiban ülőnek, sem pedig egy légibázis parancsnokának teherautót venni, de az eredeti kérdés én úgy értettem, arra vonatkozott, hogy a logisztikusok valamit javasolni fognak, hogy ha mondjuk az ország vezetése vásárol második század vadászgépet vagy bővíteni akarja Tatát még egy zászlóalj hk-val, ahhoz plusz teherautó mennyiség vásárlása is dukál.
Attól még, hogy nem a harcoló katonák vagy a csatateret irányító parancsnokok végzik a logisztikát, teherautó nélkül a hadsereg félkarú óriás. Vagy nem? Valakinek csak van valami használható infója, hogy egy logisztikus mikor érzi úgy, hogy egy darab teherautóval két nehéz dandárt etetni már több, mint előre tervezés és a jó szerencsében bizakodás. Attól függetlenül, hogy az országos logisztika nem az egységek kezében van, amiben igazad van.
Amit kérdezel az nagyon magasfokú logisztikai ismereteket igényel és ha csak nincs itt egy logisztikus tiszt akkor senki nem fog tudni válaszolni érdemben.