Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Madarász Hiúz.A zrínyis Leopard 2A4-ről szóló könyv szerint a Lynx nálunk Hiúz néven lesz rendszerben.
Úgy tűnik, hogy minden ami itt készül vagy itt szerelnek össze az magyar nevet kap hivatalosan is...
A Skyrangeres Hiúzra kiírhatnának egy névpályázatot...
Madárvédő golyókapkodó a la pom pom.Madarász Hiúz.
A Pzh is kaphatna egy tisztességes nevet. Bölény vagy Botond (annak idején is sikeres volt) illene hozzá.A zrínyis Leopard 2A4-ről szóló könyv szerint a Lynx nálunk Hiúz néven lesz rendszerben.
Úgy tűnik, hogy minden ami itt készül vagy itt szerelnek össze az magyar nevet kap hivatalosan is...
Zrínyi?A Pzh is kaphatna egy tisztességes nevet. Bölény vagy Botond (annak idején is sikeres volt) illene hozzá.
Nimród 2 ?A zrínyis Leopard 2A4-ről szóló könyv szerint a Lynx nálunk Hiúz néven lesz rendszerben.
Ez utóbbi kifejezetten jó ötlet!Nimród 2 ?
Nekem úgy tűnik, hogy csak azt nevezik át/el ami hazai gyártású...A Pzh is kaphatna egy tisztességes nevet. Bölény vagy Botond (annak idején is sikeres volt) illene hozzá.
Csak megkérdem - mert mindig szoksz szólani -, hogy ennek nem az általános Lynx topikban lenne a helye? (És akkor én sem illesztek be egy hírt ugyanerről.)Legyen meg az RM eredeti sajtóközleménye is...
Rheinmetall Successfully tests composite rubber track on Lynx Infantry Fighting Vehicle
Eleméri és ittebei Kiss Ernő? megnézném a külföldiek arcát ...Zrínyi?
A Botond más fegyvernem járműve.
Szerintem azt nevezik el aminek nincs normálisan használható neve. A Mistral jól hangzik, teljesen jó név, a Leopardot is felesleges lenne elnevezni, a Lynx sem kap új nevet csak van magyar megfelelője. Viszont a Pzh biztos, hogy fog kapni valami normális nevet a használat során. A németek is el szokták nevezni az általuk használt tarackot. Pl. volt egy interjú a német tüzérekkel akik itt voltak nálunk a múltkori hadgyakorlaton, ők ha jól emlékszem Daisy-nek hívják a tarackot.Nekem úgy tűnik, hogy csak azt nevezik át/el ami hazai gyártású...
A Mistral sem lett "Hátrafelé nyilazásból kilőtt tüzes nyíl" és a Gripenből sem "Turulmadár"...
...de konkrétan azt az egy tarackot hívták Daisynek, nem a típust - gondolom.Szerintem azt nevezik el aminek nincs normálisan használható neve. A Mistral jól hangzik, teljesen jó név, a Leopardot is felesleges lenne elnevezni, a Lynx sem kap új nevet csak van magyar megfelelője. Viszont a Pzh biztos, hogy fog kapni valami normális nevet a használat során. A németek is el szokták nevezni az általuk használt tarackot. Pl. volt egy interjú a német tüzérekkel akik itt voltak nálunk a múltkori hadgyakorlaton, ők ha jól emlékszem Daisy-nek hívják a tarackot.
Igen, az általuk használt tarackot hívják Daisy-nek....de konkrétan azt az egy tarackot hívták Daisynek, nem a típust - gondolom.
PZH könnyű kimondani, szerintem az marad annak hivatalosan, max lesz egy beceneve...
Hivatalosan szerintem csak az kap magyar nevet, ami itt készül. Meg is lepődtem hogy a totál török 4x4 az Gidrán lett (bevallom: ezt a szót akkor hallottam először), miközben Ejder esetleg magyarosítva "Sárkány" is lehetett volna - az Ejder sem kimondhatatlan.
Szerintem a hazai gyártáson múlik, hogy lesz-e hivatalos magyar neve egy eszköznek...
Azért az továbbgondolkodásra ébreszthet, hogy a zalaegerszegi gyár képes lesz MBT-k nagyjavítására és karbantartására is.256 db!
Dr. Palkovics László:
"a magyar hadsereg ebből [Lynx] 256 darabot rendelt"
"a magyar hadsereg által rendelt 256 darab jármű"
KMW és RM ellentét miatt problémás a dolog...Azért az továbbgondolkodásra ébreszthet, hogy a zalaegerszegi gyár képes lesz MBT-k nagyjavítására és karbantartására is.
Vajon párhuzamosan a Lynx gyártással, vagy csak későbbiekre tervezik ezt a profilbővítést?
Azért az továbbgondolkodásra ébreszthet, hogy a zalaegerszegi gyár képes lesz MBT-k nagyjavítására és karbantartására is.
Vajon párhuzamosan a Lynx gyártással, vagy csak későbbiekre tervezik ezt a profilbővítést?
a különbséget jelentő skyranger szerződés nincs még fixálva mélységi részleteiben és bejelentésig nem lesz elismerve csak palkó korán elkotyogta .De ha 256 lesz, akkor miért 218 van mindenhol?
azért mer amikor az egészet bejelentették akkor 218-ra szerződtek - erről volt hivatalos, nyilvános sajtó közlemény.De ha 256 lesz, akkor miért 218 van mindenhol?