[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 431
84 349
113
Mondjuk egy dandárban lenne 4 lövészzászlóalj, 2 láncos páncélgránátos, meg két könnyűgumikerekes - úszóképes.

A láncosok lennének a főerő, de utóbbiak felderíthetnének - cavlary, gyorsabban ide-oda telepíthetőek lennének ill. ők biztosítanák a széelket.
Egy ilyen dandárba elég egy cavlary. Nem gyorsabb a gumikerekes annyival, mint amennyivel gondoljátok. Senki nem száguldozik.

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 317
8 359
113
A hátrább álló katona ruhája egészen jól működik.
És mindenkin van gatya! :O
Kivéve @krisss
Akkor harckocsi dandár a ha több a harckocsi mint a lövész zászlóalj.
1. Legalább 44 hk van egy dandárban, annyi lövész zászlóalj meg tán csak a kínaiaknak van....:rolleyes:
2. Az új német elképzelés szerint - korábban betettem - egy hadosztály egy 1-1 pc, pcgr és egy lövész dandárból fog állni (páncélos, nehéz, közepes). Emlékeim szerint a pc dd esetén a hk:gl zlj arány 2:2, a pcg dd-nál 1:3.
A német 21-es panzer brigade pl. csak egy harckocsi zászlóaljat tartalmaz (1:3 az arány) . Asszem talán hozzájuk kerül az új harckocsi zászlóalj?
A 12-esnél meg 2:2 az arány.
Ha jól láttam, a Pz37-eshez került az új.

• Tetszik
Reactions: pöcshuszár

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 637
42 058
113
Jelentősen kibővítettem a magyar Wikipédia Lynx szócikkét a 3 részes Haditechnika cikksorozatot valamint az elérhető friss híreket felhasználva. Szerintem sok szemponből jobb lett, mint az angol nyelvű... :)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Lynx_gyalogsági_harcjármű
Ha esetleg valakinek van észrevétele akkor jelezze magánban!
(Pár elírásról tudok, azok javítva lesznek.)

T

Törölt tag 1586

Guest

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 149
130 384
113

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 387
8 959
113
Jelentősen kibővítettem a magyar Wikipédia Lynx szócikkét a 3 részes Haditechnika cikksorozatot valamint az elérhető friss híreket felhasználva. Szerintem sok szemponből jobb lett, mint az angol nyelvű... :)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Lynx_gyalogsági_harcjármű
Ha esetleg valakinek van észrevétele akkor jelezze magánban!
(Pár elírásról tudok, azok javítva lesznek.)
Közvetve tartozik a Lynxhez, ugyan de a Spike rakéta is megkapta a saját Wikipédia oldalát:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Spike
Ezzel kapcsolatban is várom az észrevételeket. :)

A 'Páncélzat és fegyverzet' rovatban az MSSA és a három lehetséges opció hiányzik - 'vagy' logikai kapcsolóval.

A Lynx -nél egy elírás: Sebesült szallító - "szállító"

A 'Fegyverzet' szekció végén: "(Példaként az RM egy felderítő drónt említ.)". Ezek ugye a 'Loitering munition' kategória. Én speciel ezt "cirkáló drón" -ként szoktam aposztrofálni - de nem ez a lényeg, hanem hogy itt ugye ezek a felderítés mellett mint egyfajta öngyilkos dónokként képesek célleküzdésre is. Egyébként már most két típus van integrálva - OMFV tenderre: Raytheon, a minden másra Rheinmetall. Ez két különböző típus - voltak is pedzegetve korábban.

A "Jövőbeli üzemeltetők" szekcióban Magyarországnál a 218 db volt emlegetve. Itt nem tudom lehet érdemes lenne megemlíteni, hogy a Skyranger 30 -as verziók azok plussz mennyiségként fog manifesztálódni ...

A Spike -os szócikknél. A címbe esetleg zárójelesen be lehetne írni: "Páncéltörő irányított rakéta".

Az NLOS -nál esetleg meg lehetne említeni, hogy ez "Non Line Of Sight". Esetleg, hogy ez mit jelent és miért előny stb. Egyébként a Spike verziókat sorba lehetne rakni. Itt lehetne szemléltető kép is - pl. az alábbi kettő közül az egyik akár (az alsó informatívabb és a méretek is jobban összehasonlíthatóak).

Általánosságban az angol szócikk alapján fejleszteném tovább a tartalom terén amennyiben van kapacitás.

42617344_297419930858620_3887321551820816384_n.jpg

Spike.jpg

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 795
47 067
113
Jó kis tömegspórolás!
Ami ennél a dagadt macskánál nagyon fontos!
Háát meg nagyjából 2x annyi futásteljesítmény van a gumihevederben, mint a fém láncban. Emellett csendesebb is, plusz ugye még a tömeg is...
Nagyon kíváncsi leszek, hogy mire jutnak a teszteléssel. Mert ha nem szakad szarrá 2 hét alatt, akkor gondolom, hogy hozzánk is ezek fognak felkerülni.

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 212
13 728
113
Háát meg nagyjából 2x annyi futásteljesítmény van a gumihevederben, mint a fém láncban. Emellett csendesebb is, plusz ugye még a tömeg is...
Nagyon kíváncsi leszek, hogy mire jutnak a teszteléssel. Mert ha nem szakad szarrá 2 hét alatt, akkor gondolom, hogy hozzánk is ezek fognak felkerülni.
A koreaiak itt is tudnák ezt gyártani? Van gumigyár uk.