[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

Mondjuk egy dandárban lenne 4 lövészzászlóalj, 2 láncos páncélgránátos, meg két könnyűgumikerekes - úszóképes.

A láncosok lennének a főerő, de utóbbiak felderíthetnének - cavlary, gyorsabban ide-oda telepíthetőek lennének ill. ők biztosítanák a széelket.
Egy ilyen dandárba elég egy cavlary. Nem gyorsabb a gumikerekes annyival, mint amennyivel gondoljátok. Senki nem száguldozik.

A hátrább álló katona ruhája egészen jól működik.
És mindenkin van gatya! :O
Kivéve @krisss
Akkor harckocsi dandár a ha több a harckocsi mint a lövész zászlóalj.
1. Legalább 44 hk van egy dandárban, annyi lövész zászlóalj meg tán csak a kínaiaknak van....:rolleyes:
2. Az új német elképzelés szerint - korábban betettem - egy hadosztály egy 1-1 pc, pcgr és egy lövész dandárból fog állni (páncélos, nehéz, közepes). Emlékeim szerint a pc dd esetén a hk:gl zlj arány 2:2, a pcg dd-nál 1:3.
A német 21-es panzer brigade pl. csak egy harckocsi zászlóaljat tartalmaz (1:3 az arány) . Asszem talán hozzájuk kerül az új harckocsi zászlóalj?
A 12-esnél meg 2:2 az arány.
Ha jól láttam, a Pz37-eshez került az új.

• Tetszik
Reactions: Törölt tag
Jelentősen kibővítettem a magyar Wikipédia Lynx szócikkét a 3 részes Haditechnika cikksorozatot valamint az elérhető friss híreket felhasználva. Szerintem sok szemponből jobb lett, mint az angol nyelvű... :)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Lynx_gyalogsági_harcjármű
Ha esetleg valakinek van észrevétele akkor jelezze magánban!
(Pár elírásról tudok, azok javítva lesznek.)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Itt részletesebben..
Megoldották hogy igény szerint lehet működtetni CRT (Composite Rubber Track) "gumi" lánctalppal vagy hagyományos acél lánctalppal is.
Szerintem ez egy nagyon fontos innováció!
https://www.armyrecognition.com/def..._track_on_lynx_infantry_fighting_vehicle.html

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Érdekes, hogy a Hanwha-val társulva vettek részt a tenderen, a Redback-en Soucy gumitalp volt a tesztek alatt. Vajon az ausztrál hadsereg kérte ezt a demonstrációt?

A legfontosabb kérdés: megszünteti a ketyergést? :D

Jelentősen kibővítettem a magyar Wikipédia Lynx szócikkét a 3 részes Haditechnika cikksorozatot valamint az elérhető friss híreket felhasználva. Szerintem sok szemponből jobb lett, mint az angol nyelvű... :)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Lynx_gyalogsági_harcjármű
Ha esetleg valakinek van észrevétele akkor jelezze magánban!
(Pár elírásról tudok, azok javítva lesznek.)
Közvetve tartozik a Lynxhez, ugyan de a Spike rakéta is megkapta a saját Wikipédia oldalát:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Spike
Ezzel kapcsolatban is várom az észrevételeket. :)

A 'Páncélzat és fegyverzet' rovatban az MSSA és a három lehetséges opció hiányzik - 'vagy' logikai kapcsolóval.

A Lynx -nél egy elírás: Sebesült szallító - "szállító"

A 'Fegyverzet' szekció végén: "(Példaként az RM egy felderítő drónt említ.)". Ezek ugye a 'Loitering munition' kategória. Én speciel ezt "cirkáló drón" -ként szoktam aposztrofálni - de nem ez a lényeg, hanem hogy itt ugye ezek a felderítés mellett mint egyfajta öngyilkos dónokként képesek célleküzdésre is. Egyébként már most két típus van integrálva - OMFV tenderre: Raytheon, a minden másra Rheinmetall. Ez két különböző típus - voltak is pedzegetve korábban.

A "Jövőbeli üzemeltetők" szekcióban Magyarországnál a 218 db volt emlegetve. Itt nem tudom lehet érdemes lenne megemlíteni, hogy a Skyranger 30 -as verziók azok plussz mennyiségként fog manifesztálódni ...

A Spike -os szócikknél. A címbe esetleg zárójelesen be lehetne írni: "Páncéltörő irányított rakéta".

Az NLOS -nál esetleg meg lehetne említeni, hogy ez "Non Line Of Sight". Esetleg, hogy ez mit jelent és miért előny stb. Egyébként a Spike verziókat sorba lehetne rakni. Itt lehetne szemléltető kép is - pl. az alábbi kettő közül az egyik akár (az alsó informatívabb és a méretek is jobban összehasonlíthatóak).

Általánosságban az angol szócikk alapján fejleszteném tovább a tartalom terén amennyiben van kapacitás.

42617344_297419930858620_3887321551820816384_n.jpg

Spike.jpg

Jó kis tömegspórolás!
Ami ennél a dagadt macskánál nagyon fontos!
Háát meg nagyjából 2x annyi futásteljesítmény van a gumihevederben, mint a fém láncban. Emellett csendesebb is, plusz ugye még a tömeg is...
Nagyon kíváncsi leszek, hogy mire jutnak a teszteléssel. Mert ha nem szakad szarrá 2 hét alatt, akkor gondolom, hogy hozzánk is ezek fognak felkerülni.

Háát meg nagyjából 2x annyi futásteljesítmény van a gumihevederben, mint a fém láncban. Emellett csendesebb is, plusz ugye még a tömeg is...
Nagyon kíváncsi leszek, hogy mire jutnak a teszteléssel. Mert ha nem szakad szarrá 2 hét alatt, akkor gondolom, hogy hozzánk is ezek fognak felkerülni.
A koreaiak itt is tudnák ezt gyártani? Van gumigyár uk.