[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 519
90 571
113
Mondjuk egy dandárban lenne 4 lövészzászlóalj, 2 láncos páncélgránátos, meg két könnyűgumikerekes - úszóképes.

A láncosok lennének a főerő, de utóbbiak felderíthetnének - cavlary, gyorsabban ide-oda telepíthetőek lennének ill. ők biztosítanák a széelket.
Egy ilyen dandárba elég egy cavlary. Nem gyorsabb a gumikerekes annyival, mint amennyivel gondoljátok. Senki nem száguldozik.

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 489
8 816
113
A hátrább álló katona ruhája egészen jól működik.
És mindenkin van gatya! :O
Kivéve @krisss
Akkor harckocsi dandár a ha több a harckocsi mint a lövész zászlóalj.
1. Legalább 44 hk van egy dandárban, annyi lövész zászlóalj meg tán csak a kínaiaknak van....:rolleyes:
2. Az új német elképzelés szerint - korábban betettem - egy hadosztály egy 1-1 pc, pcgr és egy lövész dandárból fog állni (páncélos, nehéz, közepes). Emlékeim szerint a pc dd esetén a hk:gl zlj arány 2:2, a pcg dd-nál 1:3.
A német 21-es panzer brigade pl. csak egy harckocsi zászlóaljat tartalmaz (1:3 az arány) . Asszem talán hozzájuk kerül az új harckocsi zászlóalj?
A 12-esnél meg 2:2 az arány.
Ha jól láttam, a Pz37-eshez került az új.

• Tetszik
Reactions: Törölt tag

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 612
48 880
113
Jelentősen kibővítettem a magyar Wikipédia Lynx szócikkét a 3 részes Haditechnika cikksorozatot valamint az elérhető friss híreket felhasználva. Szerintem sok szemponből jobb lett, mint az angol nyelvű... :)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Lynx_gyalogsági_harcjármű
Ha esetleg valakinek van észrevétele akkor jelezze magánban!
(Pár elírásról tudok, azok javítva lesznek.)

T

Törölt tag

Guest
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Itt részletesebben..
Megoldották hogy igény szerint lehet működtetni CRT (Composite Rubber Track) "gumi" lánctalppal vagy hagyományos acél lánctalppal is.
Szerintem ez egy nagyon fontos innováció!
https://www.armyrecognition.com/def..._track_on_lynx_infantry_fighting_vehicle.html

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 176
141 470
113

tacticool

Well-Known Member
2015. január 12.
1 217
3 566
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Érdekes, hogy a Hanwha-val társulva vettek részt a tenderen, a Redback-en Soucy gumitalp volt a tesztek alatt. Vajon az ausztrál hadsereg kérte ezt a demonstrációt?

A legfontosabb kérdés: megszünteti a ketyergést? :D

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 390
8 996
113
Jelentősen kibővítettem a magyar Wikipédia Lynx szócikkét a 3 részes Haditechnika cikksorozatot valamint az elérhető friss híreket felhasználva. Szerintem sok szemponből jobb lett, mint az angol nyelvű... :)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Lynx_gyalogsági_harcjármű
Ha esetleg valakinek van észrevétele akkor jelezze magánban!
(Pár elírásról tudok, azok javítva lesznek.)
Közvetve tartozik a Lynxhez, ugyan de a Spike rakéta is megkapta a saját Wikipédia oldalát:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Spike
Ezzel kapcsolatban is várom az észrevételeket. :)

A 'Páncélzat és fegyverzet' rovatban az MSSA és a három lehetséges opció hiányzik - 'vagy' logikai kapcsolóval.

A Lynx -nél egy elírás: Sebesült szallító - "szállító"

A 'Fegyverzet' szekció végén: "(Példaként az RM egy felderítő drónt említ.)". Ezek ugye a 'Loitering munition' kategória. Én speciel ezt "cirkáló drón" -ként szoktam aposztrofálni - de nem ez a lényeg, hanem hogy itt ugye ezek a felderítés mellett mint egyfajta öngyilkos dónokként képesek célleküzdésre is. Egyébként már most két típus van integrálva - OMFV tenderre: Raytheon, a minden másra Rheinmetall. Ez két különböző típus - voltak is pedzegetve korábban.

A "Jövőbeli üzemeltetők" szekcióban Magyarországnál a 218 db volt emlegetve. Itt nem tudom lehet érdemes lenne megemlíteni, hogy a Skyranger 30 -as verziók azok plussz mennyiségként fog manifesztálódni ...

A Spike -os szócikknél. A címbe esetleg zárójelesen be lehetne írni: "Páncéltörő irányított rakéta".

Az NLOS -nál esetleg meg lehetne említeni, hogy ez "Non Line Of Sight". Esetleg, hogy ez mit jelent és miért előny stb. Egyébként a Spike verziókat sorba lehetne rakni. Itt lehetne szemléltető kép is - pl. az alábbi kettő közül az egyik akár (az alsó informatívabb és a méretek is jobban összehasonlíthatóak).

Általánosságban az angol szócikk alapján fejleszteném tovább a tartalom terén amennyiben van kapacitás.

42617344_297419930858620_3887321551820816384_n.jpg

Spike.jpg

T

Törölt tag

Guest
Jó kis tömegspórolás!
Ami ennél a dagadt macskánál nagyon fontos!
Háát meg nagyjából 2x annyi futásteljesítmény van a gumihevederben, mint a fém láncban. Emellett csendesebb is, plusz ugye még a tömeg is...
Nagyon kíváncsi leszek, hogy mire jutnak a teszteléssel. Mert ha nem szakad szarrá 2 hét alatt, akkor gondolom, hogy hozzánk is ezek fognak felkerülni.

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 212
13 728
113
Háát meg nagyjából 2x annyi futásteljesítmény van a gumihevederben, mint a fém láncban. Emellett csendesebb is, plusz ugye még a tömeg is...
Nagyon kíváncsi leszek, hogy mire jutnak a teszteléssel. Mert ha nem szakad szarrá 2 hét alatt, akkor gondolom, hogy hozzánk is ezek fognak felkerülni.
A koreaiak itt is tudnák ezt gyártani? Van gumigyár uk.