Cseh Lynx promo folyt köv.
Google ford.
Vastaggal kiemeltem a magyar kérdéseket.
A LYNX határozott válasz a modern orosz technológiára - mondta Rheinmetall alelnöke
https://www.securitymagazin.cz/defe...ident-spolecnosti-rheinmetall-1404065680.html
A Cseh Köztársaságban tett látogatása során Oliver Mittelsdorf, a Rheinmetall német páncélos alelnöke interjút adott a Biztonsági Magazinnak. A téma a német vállalat sikere, valamint a LYNX gyalogos harci jármű jövőbeli gyártása és szállítása volt, amely így lett a modern technológia első hivatalos felhasználója. A Rheinmetall vele versenyt folytat a Cseh Köztársaságban, érdekeltek az ipari együttműködés lehetőségei és például a LYNX kompatibilitása a modern fő harci tankokkal.
- Gratulálunk a magyarországi sikerhez, ahol a Rheinmetall-magyar kormány közös vállalkozása LYNX gyalogos harci járműveket fog gyártani.
Köszönöm.
- Nagy előrelépés a harci járműve számára?
Természetesen. Túl szerény lenne azt mondani, hogy ez nem nagy lépés. Olvastam egy címet az egyik kedvelt online médiában, amely azt mondta, hogy képesek vagyunk az első ügyfelet biztosítani. Amit pontosan tettünk. Van előttünk ez a megállapodás és az együttműködés útja. És természetesen nagyon elégedett vagyok.
- Mennyire halad a következő lépésekben?
Nagyon gyorsan. Gondoskodnunk kell az adminisztrációról, és úgy gondoljuk, hogy valóban gyorsan elkezdjük a termelést.
- Néhány ember a Cseh Köztársaságban kétségeit fejezte ki a BVP LYNX kapcsán abban az értelemben, hogy ez egy olyan jármű, amelyet még nem vesznek igénybe aktív szolgálatban, harci tapasztalatok nélkül. És hogy a Cseh Köztársaságnak fizetnie kellene az eredeti tapasztalatokért. Mit mondanál egy ilyen érvnek?
Végül mindent meg kell fizetnünk. Az biztos. Az életben nincs semmi szabad. Mindenekelőtt azt kell mondani, hogy a jármű teljesen új, és a mai és jövőbeli veszélyekre tervezve. Szerintem ez a legfontosabb dolog. A T-14 és a T-15 (Oroszország utolsó legfontosabb harci tartályai és gyalogos harci járművei - szerkesztés) bemutatása után sokk rázta meg a Szövetséget. Azt mondták, hogy meg tudunk birkózni azokkal a T-72-ekkel és T-80-okkal stb., Amelyek megbirkóznak a BMP-2-vel vagy a BMP-3-tal. De úgy éreztem, hogy az új T-14 és a T-15 valóban sok embert vetett ahhoz, hogy megkarcolják a fejüket, és azon gondolkodnak, hogyan változott a helyzet, az egyensúly.
És a válasz az, hogy valami újra van szükségünk az új fenyegetések kezeléséhez. És akár körülmények kombinációja, akár nagyon jól megtervezett, nem mondok róla semmit, de úgy tűnik, hogy a LYNX a legjobb időben jön, hogy segítsen nekünk ezeknek a fenyegetéseknek a kezelésében.
- Tehát úgy gondolja, hogy ez a jármű a legjobb az ügyfelek számára, mert egy teljesen új kialakítású, és bizonyos módon reagál az orosz harci járművek új platformjára?
Igen. És ha globális nézőpontból tekintjük, akkor pontosan ez a reakció az Armatra, amelyet 2014-ben mutattak be. Kicsit gyorsabbak voltak nálunk. És megválaszoltuk, hívhatjuk a választ, a jövő koncepcióját. Nem számít, mit hívunk. Alapvető fontosságú, hogy megválaszoljuk a jövőbeli küzdelmet, a hálózatba kötött küzdelmet Európában és világszerte.
Hallom, hogy járműveink teljesen új kialakításúak. Ez természetesen igaz. De ugyanakkor oly sok megbízható és bevált alkatrészből épül fel, és azt mondom, hogy igen, új, de szolgáltatással bevált technológiákból áll, függetlenül attól, hogy a sebességváltóra, a fő fegyverre, a lőszerre, a látványra, a tornyokra gondolunk-e. Sok alkatrésze már használatban van. És természetesen néhány új elemről döntöttünk. Személy szerint úgy gondolom, hogy a jövő fenyegetéseire nem lehet megválaszolni a múlt fogalmait. Összerakjuk és nagyon jól néz ki.
Folyt. Kövi.