Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Milyen távolságra történik az elfogás?És milyen távolságra müködik el egy EFP töltet?
Ezt a kérdést megválaszolhatnád magadnak és nekünk, pontos, alátámasztott adatokkal, akkor biztosan okosabbak leszünk.Milyen távolságra történik az elfogás?És milyen távolságra müködik el egy EFP töltet?
TOW2B 2;25-2,5méter magsan működik el,NLAW szintén.Bonus 40-50méter,egy oldal elleni akna tipustol függően akár 100 méter.A képek és filmek szerint a StrikeShield 1-1,5méter távolságban fogja el a támadóeszközt.Ezt a kérdést megválaszolhatnád magadnak és nekünk, pontos, alátámasztott adatokkal, akkor biztosan okosabbak leszünk.
Ui. Minél messzebb indul az EFP sugara, annál gyengébb, nem?
Így vanTOW2B 2;25-2,5méter magsan működik el,NLAW szintén.Bonus 40-50méter,egy oldal elleni akna tipustol függően akár 100 méter.A képek és filmek szerint a StrikeShield 1-1,5méter távolságban fogja el a támadóeszközt.
Valóban minden tesztvideó szerint.TOW2B 2;25-2,5méter magsan működik el,NLAW szintén.Bonus 40-50méter,egy oldal elleni akna tipustol függően akár 100 méter.A képek és filmek szerint a StrikeShield 1-1,5méter távolságban fogja el a támadóeszközt.
A TOW2B valóban 2.25 méter. akkor fejlesztették ki, amior a potenciális célpontok tetejét még semmi nem fenyegette (30 éve) vajon ma mennyit érne az EFP-je egy Lynx teteje ellen, ha még az AMAP sugara is az útjában van? Hát, lenne tippem...TOW2B 2;25-2,5méter magsan működik el,NLAW szintén.Bonus 40-50méter,egy oldal elleni akna tipustol függően akár 100 méter.A képek és filmek szerint a StrikeShield 1-1,5méter távolságban fogja el a támadóeszközt.
Az 1 métert a Strikeshield megsemmisítési távolságának most szólok, hogy egy számítógépes grafika alapján becsled magadnak..NLAW’s OTA function is effective at just 20 m, making it ideal for short-range combat, even where the tank is behind cover. Its armour-piercing warhead can destroy heavily protected MBTs in a single shot. The system is also extremely effective when the operator can only see a tiny portion of the target. The operator can simply aim at the visible part and fire. The missile will travel one metre above the line of sight before it takes the tank out from above.
The system ADS-Gen3 was designed with a graded number of redundant sensors and destruction charges at least three attacks in any area - can withstand - and at the same time from different directions. A destruction of the threat from ten meters in front of the carrier vehicle is therefore possible.
Mindenesetre az amcsik szerint nem lehet olyan szar, ha berendeltek belőle. Már ezen forrás szerint.
StrikeShield: активний німецький захист | Military Cabinet
StrikeShield - таку назву отримала система активного захисту, розроблена німецькою компанією Rheinmetall. Інформаційний портал armyrecognition.com повідомив про те, що офіс програми «Захисні системи для транспортних засобів» (VPS) Армії США замовив …militarycabinet.com
https://esut.de/en/2019/12/meldunge...ives-schutzsystem-strikeshield-fuer-u-s-army/Mindenesetre az amcsik szerint nem lehet olyan szar, ha berendeltek belőle. Már ezen forrás szerint.
StrikeShield: активний німецький захист | Military Cabinet
StrikeShield - таку назву отримала система активного захисту, розроблена німецькою компанією Rheinmetall. Інформаційний портал armyrecognition.com повідомив про те, що офіс програми «Захисні системи для транспортних засобів» (VPS) Армії США замовив …militarycabinet.com
30méter az érzékelési távolság,és legalább 10 méterről inditott RPG jellegű cél elfogására képes.Az elfogási távolság nincs megadva sehol,legalábbis én nem találtam leirva,de a működéséről készült filmeken és képeken (nem grafikán,felvételen) kb 1méterre van az elfogási távolság.A TOW2B valóban 2.25 méter. akkor fejlesztették ki, amior a potenciális célpontok tetejét még semmi nem fenyegette (30 éve) vajon ma mennyit érne az EFP-je egy Lynx teteje ellen, ha még az AMAP sugara is az útjában van? Hát, lenne tippem...
Az NLAW 1 méterrel a célzott LOS felett robban (ezt a gyártó termékoldaláról idézem éppen be:
Az 1 métert a Strikeshield megsemmisítési távolságának most szólok, hogy egy számítógépes grafika alapján becsled magadnak..
Olvasni 2 méter körüli engagement distance-ot olvastam, de máshol 30 méteres EO érzékelésről és potenciálisan 10 méter megsemmisítésítési távolságról beszélnek. (Szakcikk, csak régebbi AMAPS-ról)
Én nem fogom tudni eldönteni a nagy igazságot, de szerintem 0 forrás linkeléssel nektek sem kéne ezt a látszatot kelteni.
Az meg csak hab a tortán, hogy miért emeltétek ki a top attack helyzetet mint problémát, ha a megsemmisítési távolság (engagement distance) szerintetek a probléma. Ha ez igaz lenne, akkor oldalról sem működne..
A TOW2B valóban 2.25 méter. akkor fejlesztették ki, amior a potenciális célpontok tetejét még semmi nem fenyegette (30 éve) vajon ma mennyit érne az EFP-je egy Lynx teteje ellen, ha még az AMAP sugara is az útjában van? Hát, lenne tippem...
Az NLAW 1 méterrel a célzott LOS felett robban (ezt a gyártó termékoldaláról idézem éppen be:
Az 1 métert a Strikeshield megsemmisítési távolságának most szólok, hogy egy számítógépes grafika alapján becsled magadnak..
Olvasni 2 méter körüli engagement distance-ot olvastam, de máshol 30 méteres EO érzékelésről és potenciálisan 10 méter megsemmisítésítési távolságról beszélnek. (Szakcikk, csak régebbi AMAPS-ról)
Én nem fogom tudni eldönteni a nagy igazságot, de szerintem 0 forrás linkeléssel nektek sem kéne ezt a látszatot kelteni.
Az meg csak hab a tortán, hogy miért emeltétek ki a top attack helyzetet mint problémát, ha a megsemmisítési távolság (engagement distance) szerintetek a probléma. Ha ez igaz lenne, akkor oldalról sem működne..
Az eleje a Lynxről szól.Ma végre elérhetővé tették a műsort.
Szimulátor 8. rész - 2022.04.04.
A különlegesen látványos sorozat bemutatja azokat az új és modern harci eszközöket, melyeket a jövőben rendszeresít majd a Magyar Honvédség. Téma: Lynx és Gidránwww.atv.hu
Azt ne felejtsd el, hogy művészet eltalálni az ERA-t a T-72 tornyánák a tetején.ha az nlaw átüti egy kontak1-el telerakott tetejű T72b3 tetejét akkor Lynx-ét is simán átfogja...egy nlaw átütése 4-500mm körül van...ehhez képest sehol sincs egy lynx teteje....
szerintem bőven elég ha megnézed ezt a videót...1:44-nél (ez kb. 2m-el van a hk teteje felett):
a 10 méteres távolság a minimum indítási távolság (mármint az ellenséges fegyveré)
itt ni, 1:16-nál:
meg javaslom ezt 1:51-nél (kimerevítve látszik, hogy ez kb. 1-1,5m):
remélem ez már elég forrás lesz...halkan jegyezném meg, hogy az összes teszten csak oldalról támadó eszközökkel (jellemzően rpg-vel lőtték)
azért mert az oldalról bejövő lövedék esetében elég a 1,5méteres táv...de egy 2,5méterrel a hk felett bejövő rakétát ezzel nem fogsz tudni leszedni
Ja, mintha a pumáról volt szó!Az eleje a Lynxről szól.
Amikor Maróth a döntésről beszél egy másik IFV-vel hasonlítja össze.
Túlbonyolított, drága, sérülékeny. (ez utóbbi nem a páncélvédelemre vonatkozik) . A PUMAra célzott??
Azt ne felejtsd el, hogy művészet eltalálni az ERA-t a T-72 tornyánák a tetején.
Nem, ha ERA-t talál el.a kérdés nem ez...hanem az, hogy egy Tow2b vagy Nlaw átmegy-e a Lynx tetején mint fos a libán....
sok igazsá van abban amit írtok. valószínűleg a felülről védő töltetek más szogbe vagy szórással lessznek beépítve. hisz az így is elég változatos .több állásba állítható attól függetlenül mit véd. ha jól tudom a töltet is variálható.ha az nlaw átüti egy kontak1-el telerakott tetejű T72b3 tetejét akkor Lynx-ét is simán átfogja...egy nlaw átütése 4-500mm körül van...ehhez képest sehol sincs egy lynx teteje....
szerintem bőven elég ha megnézed ezt a videót...1:44-nél (ez kb. 2m-el van a hk teteje felett):
a 10 méteres távolság a minimum indítási távolság (mármint az ellenséges fegyveré)
itt ni, 1:16-nál:
meg javaslom ezt 1:51-nél (kimerevítve látszik, hogy ez kb. 1-1,5m):
remélem ez már elég forrás lesz...halkan jegyezném meg, hogy az összes teszten csak oldalról támadó eszközökkel (jellemzően rpg-vel lőtték)
azért mert az oldalról bejövő lövedék esetében elég a 1,5méteres táv...de egy 2,5méterrel a hk felett bejövő rakétát ezzel nem fogsz tudni leszedni
hol van a lynx tetején ERA? Főleg meg olyan ami megfog 400-500mm-nyi átütésű eszközt??Nem, ha ERA-t talál el.
sok igazsá van abban amit írtok. valószínűleg a felülről védő töltetek más szogbe vagy szórással lessznek beépítve. hisz az így is elég változatos .több állásba állítható attól függetlenül mit véd. ha jól tudom a töltet is variálható.