@Néma megfigyelő 700 főt mond cakli-pakli! De ebbe gondolom benne a támogató, logisztika, wc-s néni mindenki!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mert miről informált!?Na! most miattad nem fog átszerelni és elvesztünk egy potenciális informátort!
Hátha átszerelt, nyavosból lynxes lövésszé akkor majd jól elmeséli a Lynx titkait!Mert miről informált!?
Igen közben meg néztem amúgy én 850-900 emberről hallottam, ja és közben értesítettek barátomat aki jelentkezett második kiképzési turnusba kerülhet annyian jelentkeztek toborzó azt mondta hogy ha meg ki is hull jó par ember meg így is meg lenne a zlj nem tudom h szokásos toborzoi le hazudjuk a csillagot is ( bocsi ha van itt toborzó de sokatok ezt csinálja)@Néma megfigyelő 700 főt mond cakli-pakli! De ebbe gondolom benne a támogató, logisztika, wc-s néni mindenki!
( bocsi ha van itt toborzó de sokatok ezt csinálja)
Hátha átszerelt, nyavosból lynxes lövésszé akkor majd jól elmeséli a Lynx titkait!
Vagy nem...bár néma megfigyelő létére elég sokat beszél szóval én optimista vagyok!
Nem tudom ok milyenek voltak akkor még én nagyban a tanító néni seggét csodáltam nem a közép Európa meghatározó haderejét irányító személyeket.Tekintve, hogy többet szidjuk a toborzókat, mint Vadait, Szekerest és Juhászt együtt, szerintem már nincs.
Ebben a cikkben csak az az újdonság, hogy a szlovák 8x8 is ezt a rendszert kapja. A LAWAREC-ről már irtam itt is korábban a magyar Lynx kapcsán:We are delighted that leading European producers are choosing LAWAREC to be part of their solutions in key projects such as the armoured vehicle acquisition in Hungary and Slovakia, and see this as the start of further successful large-scale collaborations in the future
Na mennyi egy zlj létszáma?
Végre rájöttek h a szemüveges nem fogyatékos?…Na lehet át szerelek?
Én 500 fő körülire saccolom, amit most szerveznek. a ZLJ-ban 44 alap harcjármű benne 36 rajjal. ( 8 gép parancsnoki, szd pk., zlj.pk. töf. gépek. ) ( 14 gép egy szd., abban egy szakasz 4 gép. )Valamint a kiegészítők. Amennyiben jól gondolom a szervezését. Szerintem saccra, 500 fős lehet egy zlj most. Ebbe toboroztak most 200 főt, tehát akkor elvileg, a többi eddig is megvolt. Krisss kijavít ha nagyot tévedtem.
@Néma megfigyelő 700 főt mond cakli-pakli! De ebbe gondolom benne a támogató, logisztika, wc-s néni mindenki!
Pont azért kezeli, mert dual-feed (dual = kettős ). Mi a probléma?A jelenlegi Haditechnikában a Lynxről szóló cikkben van két megjegyzés.
A gépágyú töltése dual feed rendszerű - ez viszont hogy kezeli a nyíllövedéket és a ABM lőszereket?
Miért is? Kétféle lőszer lesz rendszeresítve hozzá, nem három és nem négy...Legalább triple, de inkább quad feedre lenne szükség - szerintem.
Azért, mert van sima HE, AP és még ABM meg APFSDS is.Pont azért kezeli, mert dual-feed (dual = kettős ). Mi a probléma?
Miért is? Kétféle lőszer lesz rendszeresítve hozzá, nem három és nem négy...
Nálunk tuti nem lesz ennyiféle lőszer rendszerben!Azért, mert van sima HE, AP és még ABM meg APFSDS is.
Ez négy.
Meg még van más is, pl API, AP-HEI, stb. amelyeket a kommerszekkel lehet még kombinálni.
Szóval a spéci lőszereket hogyan adagolják?
Darabonként, kézzel?
Mert amúgy hülyeség lenne ezeket a drága dolgokat összeönteni a kommersz lőszerekkel.
Ez minden járgánynál probléma.Én egytlen 3 utas adogatású gá-rol tudok,az FK-20-2 volt 3 utas adogatású.Azért, mert van sima HE, AP és még ABM meg APFSDS is.
Ez négy.
Meg még van más is, pl API, AP-HEI, stb. amelyeket a kommerszekkel lehet még kombinálni.
Szóval a spéci lőszereket hogyan adagolják?
Darabonként, kézzel?
Mert amúgy hülyeség lenne ezeket a drága dolgokat összeönteni a kommersz lőszerekkel.
Nem ezért voltak a németeknél képzésen?A másik az, hogy a cikk végén a szerző azt írja, hogy a Lynx nagy mérete miatt nem alkalmas a szovjet roham alapú harcászatra (BMP), az alkalmazási doktrínát még ki kell alakítani.
Igen de alapjaiban más a német panzer doktrína mint az orosz. Csak vicces, hogy ezt ismertük aztán 45 után meg átállítottak oroszra, most meg vissza.Nem ezért voltak a németeknél képzésen?
Oszt mi a germán páncélos doktrína?Igen de alapjaiban más a német panzer doktrína mint az orosz. Csak vicces, hogy ezt ismertük aztán 45 után meg átállítottak oroszra, most meg vissza.
Ne is akarjunk úgy harcolni mint a szovjetek vagy az oroszok, mert nem vagyunk annyian!A másik az, hogy a cikk végén a szerző azt írja, hogy a Lynx nagy mérete miatt nem alkalmas a szovjet roham alapú harcászatra (BMP), az alkalmazási doktrínát még ki kell alakítani.
@krisss párszor elmondta már, hogy a végső járművek k. drága "minden álló" festékkel lesznek kezelve. Az optika meg üveg borítású, ami elég jól ellenáll a korrozív anyagoknak - sok műanyaghoz hasonlóan.Egy előadáson azt hallottam, hogy ha vegyi csapás után mentesíteni kell, a mentesítő permet/folyadék rendkívül korrozív, ami tönkre vágja az optikát, érzékelő rendszereket.
Én egytlen 3 utas adogatású gá-rol tudok,az FK-20-2 volt 3 utas adogatású.