[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 418
84 305
113
Hát legyen.
Én akkor is szégyelném magam a Rheinmetall mérnökei helyében, hogy ennyit tudnak.
Itt felvetődött egy másik opció is, hogy legalább nyitott búvóval vezetni tudjon a sofőr, ha kiszállni nem is lehet 12 óránál álló toronnyal, mégpedig az oldalra kifordotható ajtó, mint a leopard-on.
Az is sok millió és több év? Szerintem ez egyszerű igénytelenség, amiért nem oldják meg.
Semmilyen drága dolognál nem tolerálnám a hasonló félmegoldásokat, márpedig egy új ifv az luxuscikk.
De persze ez csak egy vélemény.
Azon túl, hogy benned zavar valamit miért probléma, hogy így van? Nézd meg a Leopard búvóját és nézd meg a Lynx búvóját és azonnal rájössz, hogy miéet nem.oldalra csúsztatható (a 90-es évek közepe óta nem kifordítható a Leopardon a vezető búvója sem).

• Tetszik
Reactions: Venom85

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 337
7 434
113
Azon túl, hogy benned zavar valamit miért probléma, hogy így van? Nézd meg a Leopard búvóját és nézd meg a Lynx búvóját és azonnal rájössz, hogy miéet nem.oldalra csúsztatható (a 90-es évek közepe óta nem kifordítható a Leopardon a vezető búvója sem).
Már leírtam. Ha valamiért kifizetek egy ifaplatónyi pénzt, attól elvárom, hogy a lehető legoptimálisabb legyen.
Ez nem az. Nem gond, de akkor is egy kompromisszumos szükségmegoldás.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 137
130 346
113
Már leírtam. Ha valamiért kifizetek egy ifaplatónyi pénzt, attól elvárom, hogy a lehető legoptimálisabb legyen.
Hamarabb kész lett és olcsóbban mint a másik. Hátránya gyakorlatilag nincs. Ez a legkisebb problémája annak a nyomott programnak.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 418
84 305
113
Magad írtad, hogy nem tudsz objektív dolgokat felsorolni mint problémát azzal kapcsolatban, hogy nem tud 12 óra irányba nézni a btorony, ha nyitva a búvó. Innentől kezdve a nagy semmi az amivel szemben kifelyezed a nemtetszésed.

Tökéletesen ugyanolyan optimális, mintha 12 óra irányba tudna nézni. Valahogy az sosem zavar, hogy semelyik orosz harckocsi nem tud "optimális" torony és csőállással közlekedni, ha nyitva a búvó, mert pont a löveg alatt van a vezető kupakja...

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 534
3 238
113
Minden mérnöki megoldás kompromisszumok összessége.
Most hogy a vezető buvo 12 vagy 1 óránál nem nyitható, hát istenem. Nem szokványos. De egyébként ez tényleg nem probléma, ez csak a megszokotthoz ragaszkodás.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby and J.G.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 337
7 434
113
Magad írtad, hogy nem tudsz objektív dolgokat felsorolni mint problémát azzal kapcsolatban, hogy nem tud 12 óra irányba nézni a btorony, ha nyitva a búvó.
Nem mondtam olyat, hogy ne volna objektív az indoklásom.
Nem égető probléma? Nem.
Lehet használni? Lehet.
Lehetett volna jobban csinálni? Igen.
Innentől kezdve a nagy semmi az amivel szemben kifelyezed a nemtetszésed.
Ne csapjál már fel te is gondolatrendőrnek.
Tökéletesen ugyanolyan optimális, mintha 12 óra irányba tudna nézni.
Nem probléma technológiailag, nem probléma harcászatilag, nem is állítottam ilyet. Egy tervezési igénytelenség.
Valahogy az sosem zavar, hogy semelyik orosz harckocsi nem tud "optimális" torony és csőállással közlekedni, ha nyitva a búvó, mert pont a löveg alatt van a vezető kupakja...
Miért zavarna más ország problémája?

• Tetszik
Reactions: endre

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 631
42 030
113
Nem égető probléma? Nem.
Lehet használni? Lehet.

Nem probléma technológiailag, nem probléma harcászatilag, nem is állítottam ilyet. Egy tervezési igénytelenség.

Szerintem ideje visszatérni a Lynx színére... :)

• Vicces
Reactions: Tumpek

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 812
5 896
113
Magad írtad, hogy nem tudsz objektív dolgokat felsorolni mint problémát azzal kapcsolatban, hogy nem tud 12 óra irányba nézni a btorony, ha nyitva a búvó. Innentől kezdve a nagy semmi az amivel szemben kifelyezed a nemtetszésed.

Tökéletesen ugyanolyan optimális, mintha 12 óra irányba tudna nézni. Valahogy az sosem zavar, hogy semelyik orosz harckocsi nem tud "optimális" torony és csőállással közlekedni, ha nyitva a búvó, mert pont a löveg alatt van a vezető kupakja...
A BMP-n a szinte mindig kint volt a sofőrök feje. Periszkóppal csak akkor vezettek amikor muszáj volt. Motoros szemüvegük volt, és sokszor még kendőt is kötöttek a szájuk/orruk elé a por miatt.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 418
84 305
113
Nem égető probléma? Nem.
Lehet használni? Lehet.

Nekünk is vannak és voltak 72-eseink...

Ha sem harcászatilag sem technológiailag nem probléma, akkor semmilyen formában nem probléna. Téged zavar ezt felfogtuk, csak attól még, hogy téged zavar ez sem igénytelenség, sem probléma nem lesz.

• Tetszik
Reactions: vasszekely

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 337
7 434
113
Nekünk is vannak és voltak 72-eseink...

Ha sem harcászatilag sem technológiailag nem probléma, akkor semmilyen formában nem probléna. Téged zavar ezt felfogtuk, csak attól még, hogy téged zavar ez sem igénytelenség, sem probléma nem lesz.
Legyen hát igazad, ha ettől jobban érzed magad.

• Vicces
Reactions: borisz

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 337
7 434
113
Nem mondasz semmit, csak azt hogy igénytelenség ami miután sem harcaszati sem technológiai hátránnyal nem jár egy tökéletesen szubjektív dolog.
Legyen az.
Aztán valahogy más gyártók azonos termékein mégis sikerül ilyen bagatell dolgok nélkül is megoldani.

Egyébként én az egész lance 2-t kukáznám és keresnék rá egy normális unmanned tornyot. Akár a leonardo-tól, ha már hiúzt akarnak ők is, akár az elbit-től, hátha lesz velük további kooperáció is a jövőben.

• Tetszik
Reactions: endre

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 174
81 049
113
Az átcsoportosításokkal megkezdtük kéthetes bakonyi kiképzésünket.

A kitelepülés ideje alatt katonáink egyéni felkészítéseken vesznek részt, illetve a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program során beszerzett modern eszközök kezelését gyakorolják.

MTUxOTk2Nw.jpg
Még egy Hiúzos kép a sorozatból...
465559475_526954543638035_4308257315551276951_n.jpg