Valóban nem tudunk mindent a Lynx-ről! Ebben igazad van! Miért nem???Oké , értem hogy mit szeretnél mondani de ,:
1.) ár/érték arányról nem tudsz beszélni mert nem tudod a lynx program részleteit , apró információtöredékekből raksz össze valamit ami nem feltétlen fedi a valóságot
Mindenki a nemzetközi piacon kapható elemekből LEGO-zik!
A német "partner" is ezt tette! Minkét fél ezt nyilatkozza folyamatosan! Ismert "modulok"!
Titkolódzni valójában csak akkor van értelme ilyen esetben, ha valaki túlárazott eszközt vesz! "Pont!"
De ugyanezt dobja a(z LMző-)gép is: konkurens IFV-k mindegyike, hasonló tudásszintet kínálva, ad meg jelentősen alacsonyabb külpiacos árat, mint Mi magunknak, a "saját-részre" gyártott "üzemmódban"!!!
Ez a saját-részre-külpiac árkülönbség izraeli esetben dokumentáltan 2-3(+)-szoros különbség!
Finn esetben hasonlóan!
Vagyis "ízlelgessük": A Magyarország részére "saját-részre" ár valamivel/jelentősen drágább mint más gyártók "külpiacos" ára!!!
Ebből gyorsan és logikusan következik, hogy a hivatalos Vetítéssel szemben, valójában nem vagyunk a "saját-részre-gyártás" pozícióban!
Ugyanolyan "külpiacos" áron vásároltunk, mint bárki más! Az emlegetett 49%-os tulajdonú hadiipari cég semmilyen valós érdekérvényesítést nem jelent!
Tisztán egy politikai hátterű kifizető-hely, amely ráadásul megoldotta a német parazita időközben felmerült gyártási problémáját! ... amiért még fizettünk is!
Az egész "szakma" --hadi-ipar-- rajtunk röhög! Szösszenet: Egy kapcsolat megtagadta, hogy rákérdezzen erre, mert "égő" a magyar kapcsolat!
Az is kellemetlen kérdéseket és válaszokat vet fel, hogy a beígért "civil-motor"=>jelentősen-kedvezőbb-ár című Nemzeti ígérettel mi is lett???
Mert ez millió(+)-€ (is) egyszerűen eltűnt a leszállítási időpontra !!!
... és nem látok ennek okaként semmilyen valós +képességet a korábbiakhoz képest, a titkosított "valamik"-en kívül!
???
Én szívesen tévednék: Miket tud a korábbiakhoz képest a Lynx, ami miatt eltűnt a pár-milliós beígért civil-motor, +saját-gyártási árelőny???
Örömmel várok egy listát, sok-sok és komoly képességgel, mert pár-millió €/darab összeg tűnt el!!!
2.) ár/érték arányról azért sem tudsz beszélni mert nem tudod mit tud a lynx , innentől kezdve az “érték” részét nem ismered
Tudom, hogy mit-tudnak/milyen-áron más technikák, amilyen képességek nekünk és a NATO-nak elegendőek más államok esetében, és hagynak pénz az összfegyvernemi haderőnek!!!
3.) az hogy mekkora siker/bukás lesz , nem tudja senki , eddig csak mi vettük meg , ez nem jó valóban , de ettől függetlenül még egy irdatlan jó eszköz, drága? Ja , az , modern? Igen
- Vannak ismert, sikeres külföldi példák "saját-LEGO"-s haditechnikára, harmad/féláron a Lynx-hez képest!
- Vannak változások a világpolitikában, amik a "kizárólagos-Minőség"/"Béke-haderő" nevű korábbi terveket kényszerűen megváltoztatták!!!
- Ennek a változásnak való megfelelést -- =>Mennyiség kell a Minőség mellé, és gyorsan-- nyomokban sem látni a Lynx és összfegyvernemi háttere esetében sem!
Nekem @fip7 egyszerű és világos levezetése azt mutatja, hogy az 1-2-3 éven belül megjelenő szomszédos APC-k IFV-k ellen sem lesz elég magában a 30 mm-es gépágyú! A 100e(+)€/db-os ATGM pedig nincs/nem-lesz korlátlanul!4.) ez a 30-as csúzli agyrém , én értem hogy megy a farokméregetés de szerintem a 30-as teljesen oké a kövi 10-20 évben, miért? Mert pl hk-ra nem ezzel kell lövöldözni , és akár tetszik akár nem az Ifv/apc-k nagyrésze ellen ez is megfelő , amire nem , arra ott a spike , de elsősorban nem arra van hogy dedikáltan vasak ellen harcoljon, hanem hogy a kiszálló srácokat támogassa
"Bónusz-gond": A drónok elleni harc esetén használható különleges, programozott lőszerek esetében a pedig megfizethetetlen árú és zsarolási potenciált jelentő kizárólagos, külföldi lőszer-beszállítók vannak.
A 130 mm-es ágyú egy gyártói "Nünüke", az újabb monopol-helyzetük érdekében!5.) tudom ezt nem Te vetetted fel de vélek egy hasonlóságot felfedezni a “30-as kevés” meg a “120 milis már a múlt és jajj de kell a 130-as csúzli” között , mindkettő agyrém de szvsz a 120/130-as minden faszságot visz
Sehol/soha nem tartottam jónak, nyomokban sem, sőt, "ekézem" ezt a 130 mm-es --szerintem-- baromságot...
Nincs a kettő között párhuzam (Nálam)!
Az ár esetében kifejtett érvelés és a számok=>ár mutatja valós helyzetünket: még ha akár gyártásban is közel állunk a vmilyen szintű "saját"-hoz, ez a tudás/képesség az árak esetében NULLA, azaz SEMMI érdekérvényesítéhez nem volt elég!6.) ez a látszat gyártás csak a fejedben létezik , ha így vesszük a világon senki sem képes harckocsit gyártani mert sehol sem 100%-ban “hazai” a beszállítólánc/gyártás
Utalok a lényegre: ahol valós saját gyártás --és ezzel járó érdekérvényesítés-- van, ott a "saját-részre" és "külpiacos" ár között minimum 2-es szorzójú árkülönbség van!
A Rajna-bilivas/Magyarország esetben ez nem-hogy félárat jelentett a számunkra, hanem plusz 10-25% árat eredményezett, a hasonló tudású IFV-árhoz képest!
Ez Nekem nem siker!
Nekem vannak józan ész alapján összehasonlítható számaim, ahol nem a "Titkosított-Halálcsillag-képesség-minden-Lynx-ben" alapján, látatlanban kell elfogadnom egy durván-emelt árat, a korábban megígérthez képest!
Én azt gondolom hogy minél nagyobb részt kitudunk harapni a gyártásból , annál boldogabb leszek , de 100% sohasem lesz szvsz
Teljesen igaz! Én is azt veszem észre, hogy a korábban ígérthez képest komolyabb gyártási arányt kapunk!
... ami a kiszivárgott hírek alapján azért van mert ez a korábban meglévő német gyártási képesség eltűnt a Rajna-bilivasból!
Nekem üzleti kapcsolódásaim alapján összegezve: A korábbinál jelentősebb szerepet kapunk mert szüksége van ránk a "partnernek"!
Bár a partnernek van szüksége ránk a szerződés teljesítése érdekében, de MI FIZETÜNK újabb "százast"(milliárdot), hogy a gyártás rendben legyen!!! Őőőő/izééé/Khmmm...
Valami durván nincs rendben a Nemzeti Politika által hangoztatott "sikerhez" képest a függőségi és (érdekérvényesítő-)erőviszonyok ügyében!
Olyan "Úriember(kedő)-Balek" szerep kezd kibontakozni a média-ködből, mint a közel-múltas, szomorúan végződő történelmi hiba esetében!
.