erről nem tudok mit mondani Neked, okéValóban nem tudunk mindent a Lynx-ről! Ebben igazad van! Miért nem???
Mindenki a nemzetközi piacon kapható elemekből LEGO-zik!
A német "partner" is ezt tette! Minkét fél ezt nyilatkozza folyamatosan! Ismert "modulok"!
Titkolódzni valójában csak akkor van értelme ilyen esetben, ha valaki túlárazott eszközt vesz! "Pont!"
erre egyszerű a válasz, nem, krisss már megírta, én sajnos csak most tudtam gép elé kerülni, nézd meg a cseheket, ascod még drágább, a redback meg csak egy kurva nagy ellentételezés miatt nyert az oziknál, pontDe ugyanezt dobja a(z LMző-)gép is: konkurens IFV-k mindegyike, hasonló tudásszintet kínálva, ad meg jelentősen alacsonyabb külpiacos árat, mint Mi magunknak, a "saját-részre" gyártott "üzemmódban"!!!
de ezzel ott is bajom van hogy nem tudod mi a "hasonló tudásszint" mert nem tudod hogy a Lynx mit tud
mutasd ezeket a "dokumentált" eseteket kérlekEz a saját-részre-külpiac árkülönbség izraeli esetben dokumentáltan 2-3(+)-szoros különbség!
1.) ne más technikáról beszéljTudom, hogy mit-tudnak/milyen-áron más technikák, amilyen képességek nekünk és a NATO-nak elegendőek más államok esetében, és hagynak pénz az összfegyvernemi haderőnek!!!
2.) nincs viszonyítási alapod a lynx oldaláról, innentől max tippelgetsz hogy mennyire is jó ár/érték aránya van a lynxnek
oké
- Vannak ismert, sikeres külföldi példák "saját-LEGO"-s haditechnikára, harmad/féláron a Lynx-hez képest!
- Vannak változások a világpolitikában, amik a "kizárólagos-Minőség"/"Béke-haderő" nevű korábbi terveket kényszerűen megváltoztatták!!!
- Ennek a változásnak való megfelelést -- =>Mennyiség kell a Minőség mellé, és gyorsan-- nyomokban sem látni a Lynx és összfegyvernemi háttere esetében sem!
aha, szerintem meg nem és lehet picit többet tudok vagy látok mint fip , de ebbe ne menjünk bele, ennyi erővel mark fórumtárs autóskártya elveit is példának hozhatnád.....Nekem @fip7 egyszerű és világos levezetése azt mutatja, hogy az 1-2-3 éven belül megjelenő szomszédos APC-k IFV-k ellen sem lesz elég magában a 30 mm-es gépágyú! A 100e(+)€/db-os ATGM pedig nincs/nem-lesz korlátlanul!
fip "egyszerű és világos levezetése" bullshit, pusztán azaz alapja hogy faszt méregetünk, nem pedig az hogy a srácokat benne hogy/milyen körülmények között és mivel a legjobb támogatni
likeA 130 mm-es ágyú egy gyártói "Nünüke", az újabb monopol-helyzetük érdekében!
Sehol/soha nem tartottam jónak, nyomokban sem, sőt, "ekézem" ezt a 130 mm-es --szerintem-- baromságot...
Nincs a kettő között párhuzam (Nálam)!
értem hogy mire szeretnél kilyukadni, de még mindig nem ismered a lynx csomag/program részleteit, nem tudhatod hogy az x a egy "2-es szorzójú árkülönbség" mert nem tudod mi az X, ahhoz képest nagyon írogatod a dolgokatAz ár esetében kifejtett érvelés és a számok=>ár mutatja valós helyzetünket: még ha akár gyártásban is közel állunk a vmilyen szintű "saját"-hoz, ez a tudás/képesség az árak esetében NULLA, azaz SEMMI érdekérvényesítéhez nem volt elég!
Utalok a lényegre: ahol valós saját gyártás --és ezzel járó érdekérvényesítés-- van, ott a "saját-részre" és "külpiacos" ár között minimum 2-es szorzójú árkülönbség van!
A Rajna-bilivas/Magyarország esetben ez nem-hogy félárat jelentett a számunkra, hanem plusz 10-25% árat eredményezett, a hasonló tudású IFV-árhoz képest!
1.) igenTeljesen igaz! Én is azt veszem észre, hogy a korábban ígérthez képest komolyabb gyártási arányt kapunk!
... ami a kiszivárgott hírek alapján azért van mert ez a korábban meglévő német gyártási képesség eltűnt a Rajna-bilivasból!
2.) nem szivárgott ki, tudta eddig is mindenki hogy a német hadipar irdatlan picire zsugorodott ( de még mindig jóval nagyobb mint a miénk....)
3.) a németek már egy ideje látják a potenciált itthon, főleg az olcsóbb munkaerőben
ez sosem volt titok szerintem, k+f kapacitása is van a zalai üzemnekNekem üzleti kapcsolódásaim alapján összegezve: A korábbinál jelentősebb szerepet kapunk mert szüksége van ránk a "partnernek"!
nem értem honnan jön ez a 100 milliárd, a zalai gyár 60 vagy 65 milliárdba kerültBár a partnernek van szüksége ránk a szerződés teljesítése érdekében, de MI FIZETÜNK újabb "százast"(milliárdot), hogy a gyártás rendben legyen!!! Őőőő/izééé/Khmmm...