Nem az a lényeg, hogy pontos legyen, hanem minél nagyobb térfogatot lásson el repesszel, amik azért egy könnyű drónra veszélyesek.
Az alapvetés az volt, hogy valami olcsó, lowtech, nagy számban bevethető de mégis, valamennyire hatékony légvédelmi fegyver drónok ellen - jött ugye a Zu23, amit ukránok is használnak, sőt lengyelek is rendszerben tartják, nekünk is volt, akár még raktárban is lehet, nosza, használjuk ezt!
Viszont tűzvezetése kicsit idejétmúlt, közvetlen találat kell vele, a drón meg kicsi, még ha lassú is.
Tehát nem a pontosságát kell növelni, hanem lopjunk az AHEAD rendszerből (és a légvédelmi tüzérség fennállása óta meglévő időzített gyújtóból -
@Szittya igen, tudom) fapadosan.
Nincs távolságmérés, radar, automatikus gyújtóállítás, hanem kis matek, a várható észlelés/tűzmegnyitás két távolságára (mert van két csövünk) beállítjuk a lőszert fixen, hogy robbanjon, és ima.
Nem egy skyranger, azt aláírom, de olcsóbb is annál - és a jelenleg tömegesen rendelkezésre álló leginkább PKM géppuskánál azért nagyságrendekkel hatékonyabb.
Szerintem! Meg kellene nézni közelebbről, számolgatni kellene, ki kell próbálni.
Igen, tudom, mégsincs. Mindenki ráment a full precíziós, tökéletes megoldásra. (Szerk.: mert lehet, hogy már valahol, sokhelyen, sokan végiggondolták, számolgattak és hülye ötlet).
Igen, tudom. Amit nem tudok, hogy egy 23mm-es lőszerben lévő önmegsemmisítő mennyire pontos? Mennyire pontosan állítható? Az azért elég kellemetlen lenne, ha cső előtt 1m-re működne el, vádlóan nézne nagyon a kezelőszemélyzet.