[HUN] Légvédelmi eszközök beszerzése

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 191
43 302
113
Kaptam egy iai reklámot a youtube-on.

Magyarországon nyugodtan alszanak? volt a címe, ide vitt:

Vajon tudnak valamit?
A izraeli védelmi iparban tudják, hogy akarunk nagy hatótávú légvédelmet venni néhány éves távlatban...legalábbis MH akar, a politika meg vagy ad rá pénzt vagy nem. Az IAI az egyik lehetséges szállító - szlovákok elég jó árat kaptak a BARAK MX-re, annyiért én azt venném...

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 755
82 211
113
Kaptam egy iai reklámot a youtube-on.

Magyarországon nyugodtan alszanak? volt a címe, ide vitt:

Vajon tudnak valamit?
Azt mindenképpen tudják rólad hogy magyar haditechnikai oldalakat szoktál olvasni, ezért kaptad a reklámot... valószínűleg azt is tudják hogy a Magyarország által rendszeresített ELM-2084 radarokat az IAI Elta gyártotta és így már biztos nyugodtabban alszol te is, mert egy IAI radar véd.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 684
14 983
113
Szlovák mutációban is ugyan azt nyomják, nyilván valami chanukai nagybevásárlásra akarnak mindenkit osztonozni.

• Tetszik
Reactions: Kávé

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 025
15 118
113

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 025
15 118
113
ÚJ jelölt:

Kalkan-050G
A Skyranger-35 vetélytársának szánják.
Hozzátenném, hogy úgy látszik, hogy a törökök is megoldották a 35-mm-es gépágyú tűzgyorsaságának 1000 rpm-re való növelését.
(Mivel csak egycsövű a rendszer és 550 rpm eléggé harmatos lenne - szakkomentár by ravenlord)
https://www.armyrecognition.com/new...tem-to-compete-with-german-boxer-skyranger-35
Ez a "Kalkan-050G" a rendszer radarjának a neve, nem a harcjárműé, bocs.

"Aselsan appears to have specifically developed the Kalkan-050G for this new 8x8 air defense system. The Kalkan-050G is a multifunctional air defense radar equipped with a two-axis Active Electronically Scanned Array (AESA) antenna operating in the S-band. It has a detection range of 25 kilometers and is designed to identify and track aerial targets, including fighter jets, helicopters, UAVs, and ballistic munitions. The radar features high-resolution target acquisition, automatic classification, and multi-target tracking. It integrates with Aselsan systems such as the AKREP 100-G and is compatible with next-generation armored platforms and layered air defense networks.

Imagery in the Kalkan-050G brochure introduces a new wheeled air defense system, distinct from the earlier Korkut self-propelled anti-aircraft gun system. Unlike the Korkut’s twin-barrel configuration, the new platform uses a single-barrel system. Its design resembles the German Skyranger system and may include MKE’s 35 mm Revolver cannon, currently under development. Expected modifications, such as updates to the KDC-002 turret and weapon systems, suggest performance improvements and efforts to address previous limitations.
...
The platform, informally referred to as a "Turkish Skyranger," is identified as an evolution of the earlier Korkut air defense system. It could incorporate a 3D AESA radar for target acquisition, two banks of four smoke grenade launchers for defensive measures, and modular weapon configurations. The system also highlights the potential integration of MKE’s 35 mm Revolver cannon.
..."

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 463
35 540
113
ÚJ jelölt:

Kalkan-050G
A Skyranger-35 vetélytársának szánják.
Hozzátenném, hogy úgy látszik, hogy a törökök is megoldották a 35-mm-es gépágyú tűzgyorsaságának 1000 rpm-re való növelését.
(Mivel csak egycsövű a rendszer és 550 rpm eléggé harmatos lenne - szakkomentár by ravenlord)
https://www.armyrecognition.com/new...tem-to-compete-with-german-boxer-skyranger-35
Ez a "Kalkan-050G" a rendszer radarjának a neve, nem a harcjárműé, bocs.

"Aselsan appears to have specifically developed the Kalkan-050G for this new 8x8 air defense system. The Kalkan-050G is a multifunctional air defense radar equipped with a two-axis Active Electronically Scanned Array (AESA) antenna operating in the S-band. It has a detection range of 25 kilometers and is designed to identify and track aerial targets, including fighter jets, helicopters, UAVs, and ballistic munitions. The radar features high-resolution target acquisition, automatic classification, and multi-target tracking. It integrates with Aselsan systems such as the AKREP 100-G and is compatible with next-generation armored platforms and layered air defense networks.

Imagery in the Kalkan-050G brochure introduces a new wheeled air defense system, distinct from the earlier Korkut self-propelled anti-aircraft gun system. Unlike the Korkut’s twin-barrel configuration, the new platform uses a single-barrel system. Its design resembles the German Skyranger system and may include MKE’s 35 mm Revolver cannon, currently under development. Expected modifications, such as updates to the KDC-002 turret and weapon systems, suggest performance improvements and efforts to address previous limitations.
...
The platform, informally referred to as a "Turkish Skyranger," is identified as an evolution of the earlier Korkut air defense system. It could incorporate a 3D AESA radar for target acquisition, two banks of four smoke grenade launchers for defensive measures, and modular weapon configurations. The system also highlights the potential integration of MKE’s 35 mm Revolver cannon.
..."
:oops:
A törökök elkezdtek fejleszteni egy saját "skyrangert"
Ge6l1i3XsAA6p58
Ge6l2wvXwAA-6U2

Állítólag ez a gépágyú fog bele menni:
Ge6s6ceW0AAq_nT