Ez nekem új, most akkor komolyan autómata lesz mint a leclerc?Hol is láttam ezt korábban, óh várjál a Magyar Honvédben.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez nekem új, most akkor komolyan autómata lesz mint a leclerc?Hol is láttam ezt korábban, óh várjál a Magyar Honvédben.
Ebben a topicban, a 35. oldalon lett kitárgyalva.Ez nekem új, most akkor komolyan autómata lesz mint a leclerc?
Csak kétszer kérdeztem a topikban hogy veszünk-e hozzá.Számomra új információ,hogy a Leo2 A7 képes a Lahat alkalmazására is.
https://888.hu/ketharmad/elerkezett-a-tettek-ideje-pusztito-acelszornyekkel-erosit-hazank-4189599/
Hogyne lennének képesek rá. Mi adjuk ezt a képességet a V4 harccsoportnak is pl.Habár légzőcső használatával a Leopard áttud kelni 4 méter vízmélységig és lesznek Leguan hídvetők is beszerezve, de remélem ilyen is lesz majd mint a videóban. Jelenleg nekünk nincs ilyen képességünk, a szentesiek - ha jól tudom -nem képesek erre.
Habár légzőcső használatával a Leopard áttud kelni 4 méter vízmélységig és lesznek Leguan hídvetők is beszerezve, de remélem ilyen is lesz majd mint a videóban. Jelenleg nekünk nincs ilyen képességünk, a szentesiek - ha jól tudom -nem képesek erre.
Ráadásul mind a pontonhíd képasséget, mind a komp képességet rendszeresen gyakorolják is a "Szentesi Fokos" hadgyakorlatokon, legutóbb 2017-ben volt, ha jól emlékszem:
https://airbase.blog.hu/2017/07/07/nedves_akadaly
Rendben köszönöm a választ, akkor jó, hogy elbírja a Leo tonnáit. Mert azért a T-72 és Leopard 2A7+ között van 20 tonna különbség.Hogyne lennének képesek rá. Mi adjuk ezt a képességet a V4 harccsoportnak is pl.
Tudtommal elbírja a Leo-t is.Rendben köszönöm a választ, akkor jó, hogy elbírja a Leo tonnáit. Mert azért a T-72 és Leopard 2A7+ között van 20 tonna különbség.
Ahhoz, hogy a Leo-k menetből átkelhessenek a Dunán, a rendelkezésre álló készlet kevés (úgy tudom nincs kettő). Komp formációban, viszont sokkal lassabb az átkelés, és így a növelt rizikófaktorú időablak jóval hosszabb.
Köszönöm a linket.
https://www.origo.hu/itthon/2009071...a-dunan-korlatozott-technikai-feltetelek.htmlAhhoz, hogy a Leo-k menetből átkelhessenek a Dunán, a rendelkezésre álló készlet kevés (úgy tudom nincs kettő). Komp formációban, viszont sokkal lassabb az átkelés, és így a növelt rizikófaktorú időablak jóval hosszabb.
Valamikor képesek voltunk vasúti pontont is létesíteni a Dunán, gondolom annak a képességnek is már rég vége.
Azért ez kicsit optimista kijelentés. Mivel 30 -40 éves technikai eszközökről beszélünk, de mondjuk azt, hogy ha minden jól megy akkor menne.https://www.origo.hu/itthon/2009071...a-dunan-korlatozott-technikai-feltetelek.html
"Nyers József ezredes, a szentesi műszaki zászlóalj parancsnoka közölte: a honvédség képes a pontonhidat megépíteni a Dunán, ehhez megvan a technikai felszereltsége és tapasztalata."
Ha 2009-ben meg tudtuk volna csinálni akkor ma is megtudnánk, mert ezt a képességet már akkor is nato vállalásként tartottuk fent, ma pedig v4-es vállalás is.
Nem erre mondta Fletó annak idején, hogy lehet támaszkodni az ötven éves technikára?Azért ez kicsit optimista kijelentés. Mivel 30 -40 éves technikai eszközökről beszélünk, de mondjuk azt, hogy ha minden jól megy akkor menne.
Hááát olyan nagyon nem lassítaná meg a komp sem. 1 készlet PMP ponton elvileg 4db 150t-s kompot tud alkotni. Azon 1 fordulóra 8 Leo megy át.Ahhoz, hogy a Leo-k menetből átkelhessenek a Dunán, a rendelkezésre álló készlet kevés (úgy tudom nincs kettő). Komp formációban, viszont sokkal lassabb az átkelés, és így a növelt rizikófaktorú időablak jóval hosszabb.
Valamikor képesek voltunk vasúti pontont is létesíteni a Dunán, gondolom annak a képességnek is már rég vége.
Azaz egy fordulóra 8 Leo az biztos?Hááát olyan nagyon nem lassítaná meg a komp sem. 1 készlet PMP ponton elvileg 4db 150t-s kompot tud alkotni. Azon 1 fordulóra 8 Leo megy át.
Ha megnézed a németek gyakorlatán is kompot raktak össze belőle kurva gyorsan (persze nekik nem PMP van, de a szintidők nagyjából azonosak).
A németeknek (az USA meg UK használja ezeket) van másik megoldásuk is. Az önjáró M3 ponton:
De olyan nincs, hogy "menetből" mennek át a folyamon. Ahhoz úszóképesnek kellene lennie.
Egy normális folyami átkelés így néz ki:
Mire a Leok átkelnek, addigra a dandár jórészének a túloldalon kell lennie.
4 kompon (annyi jön ki a készletből, ha még teljes a készlet.). Komponként 2. A 2 Leo nincs 150t.Azaz egy fordulóra 8 Leo az biztos?
Ha biztonsági okokból 2 leó nagyon karcolná a 150t-t és inkább 1 leó +1 ifv menne akkor is 1 fordulóval 4 leó 4ifv jutna át ami tűzerőben azért nem kis tényező.Azaz egy fordulóra 8 Leo az biztos?