1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Mercedes-Benz UNIMOG-4000

Diskurzus a(z) 'Harckocsik, harc- és szállítójárművek' témában - Phoenix által indítva @ 2013. március 8..

 1. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Minden igényt kielégítenek az új UNIMOG-4000-esek
  joker. sztem életedben nem láttál még ilyet közelről szóval ne erőltesd :) Megsúgom hogy a Cougarba is rámpán megy fel a robotka. De vegyük sorra : T4-esek, T5-ösök meg Unimogok vannak itthon napi használatban. ha be van pakolva minden akkor Te egy helyre tehetnél egy ekkora robotot a transporterekbe : abba a raktérbe ahol a homokosláda van. Viszont én úgy hallottam hogy az autók már így is eléggé le vannak terhelve szóval ez nem járható út. A 70 Millióra : ezt honnan szedted? .De egyébként nem összerakni nehéz egy ilyet, hanem úgy összerakni hogy minden időjárási környezetben működjön.
  http://www.xtek.net/assets/Uploads/Sectors/EOD/telemax-EOD-IEDD-Manipulator-Vehicle.pdf

  http://hu.wikipedia.org/wiki/ANDROS_F%E2%80%936A#ANDROS_F.E2.80.936A_a_Magyar_Honv.C3.A9ds.C3.A9gn.C3.A9l
   
 2. eSeM

  eSeM New Member

  70 misi: az attraktoros srácok forgattak videót a hm bombász robotjaival/ról, abban lett megemlítve a 70 misi a telemaxra, míg az androsra a 110 misi, gondolom nem légből kapottak az adatok, ha már hm-el forgatnak ésatöbbi
   
 3. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Minden igényt kielégítenek az új UNIMOG-4000-esek
  eSeM annyit nem visznek el egyszerre mert el sem bírná a kocsi. Itt Bp-n is ha nagyobb bombát találnak teherautóval viszik el. van egy nagyjából 1 méterx70-80centi méretű homokosláda a kocsikban egy 250 kilós bomba bele sem férne. a kisebbekből meg hány sorban pakolod bele? Ajánlom egyébként hogy bemutatón nézzétek meg a kocsikat én már megtettem. Egyébként éppen az egyik ilyen bemutatón hallottam egy sofőrtől hogy azért kell C jogsi nekik mert a T5ösök emberek nélkül csak a felszereléssel megütik a 3.5 Tonnát.
  Hilux :kb 700 kg teherbírás , a Defender szintén na ebből levonod a 3 ember cirka 300 kilóját meg a felszerelést ami megint van vagy 2-300 és pont a robot még OK , de semmi több.
   
 4. eSeM

  eSeM New Member

  a cikkben ez áll:

  "A gépjárművek hátsó terében lévő bombatárolóban mintegy 350 kilogramm robbanóeszköz tárolható és szállítható, és ennyi az itt található daru teherbírása is."
   
 5. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

 6. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

 7. joker

  joker Well-Known Member

  A 70 milliós árat itt írták a fórunom, és eltaláltad, hogy nem láttam ilyent közelről. Megnéztem a linket, fasza kicsi gépnek néz ki, de akkoris egy távirányítóskocsi marad egy kamerával és egy karral. Persze brutálisan túlárazva.

  "egyébként nem összerakni nehéz egy ilyet, hanem úgy összerakni hogy minden időjárási környezetben működjön" - persze, mert ezek nem ígényelnek szervízt és más nem tud víz meg porszigetelést készíteni a gépeihez. Az ilyen gép meg amúgy sem tart az örökkévalóságig, mert egyszer csak elbasszák, és lehet bármilyen konstrukció, a C4 akkoris kifog majd rajta.
   
 8. igla

  igla New Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Minden igényt kielégítenek az új UNIMOG-4000-esek
  joker, messze egyetértek veled, hogy a 70 milla olyan túlárazott dolog, hogy az már felháborító. Bármely műszaki egyetem Magyarországon a töredékéért összerakna promóciós célból egy ilyet. És ez nem vicc. Időjárási viszonyok? Maszat mennyiért van olyan időjárási körülmények között az űrben, és mennyiért???

  Ugyan már. Ennyiért a Pintér Művek tíz darabot rak össze.
  ...és az összeggel alálőttem, ha arra gondolok mennyiből raknak össze járgányokat intelligens vezérléssel egyes egyetemeken kis hazánkban...
   
 9. igla

  igla New Member

 10. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Minden igényt kielégítenek az új UNIMOG-4000-esek
  megsúgom Neked hogy egy csomó alkatrész Titániumból készül rá, azért lehet ilyen könnyű. az Andros meg bő 200kg fölött van felszereltségtől függően még így is. Olyat meg nem csinál senki ami egy komoly robbanást is átvészel ez igaz. És igen rohadt drágák persze, de ha olyan marha egyszerű ilyet csinálni akkor szerinted miért veszi meg mindenki ezeket és ennyiért?
  De megismétlem : ahogy én tudom mindennel együtt volt 130M az ár. Tartozékokkal, tartalékcuccokkal, MiniMACE-el, kiképzéssel stb.
  De a lehetőség adott : csinálj ilyet ilyen méretben, ilyen tudással és gazdag leszel :)))
   
 11. eSeM

  eSeM New Member

  duck, én is az unimogra gondoltam/ról beszéltem :), és szintén a mellett próbáltam érvelni, hogy kell ez a jármű, mert a többi erre a feladatra ilyen szempontok szerint nem alkalmas
   
 12. igla

  igla New Member

  Megsúgom, a titánium már nem olyan titokszó, amivel milliókat lehet lefedni. Egy közepes biciklinél is ott van a varázsszó. A kompozit is megfelelő, lehet tanulni egy egyszerű verseny kajak készítőtől is... Egy kilo trotilt úgyse bír ki az elektronika, tök fölösleges azt vizionálni, hogy tutira összerakunk egy olyan gépet (70 milláért) aminek részeit esetleg meg lehetne menteni...

   

  Hülye felvetés, hogy csináljak jobbat, ha tudok. Biciklit se tudok készíteni, de tudom, hogy 6 milláért nem lehet 100X könnyebb, gyorsabb, tartósabb, jobb, mint a 60 ezres.
   
 13. joker

  joker Well-Known Member

  <a title="Profile" rel="nofollow">duckdodgers</a>

   

  Sajnos nem műszaki irányba folytattam a tanulmányaimat, emiatt nem mernék nekifogni egy ilyen komoly mérnöki feladatnak. De azt bátran ki merem jelenteni, hogy ha van olyan műszaki egyetem Magyarországon, amelyik a piacon kapható technológiákból, alkatrészekből és az egyetem diákjai meg tanárai tudásából nem tud összehozni egy hasonló gépet ebből a pénzből, akkor azt az egyetemet be kell zárni. Ha pedig azt nézzük, hogy ezeknek a robotoknak tömeggyártása folyik, akkor még ennél is pofátlanabbnak tűnik az árcédulájuk. Hogy más miért veszi ezeket? Mert kényelmesebb, vagy mert a lobbi így hozza össze, esetleg a gyártó országával akarnak így jobb kapcsolatot ápolni.
   
 14. joker

  joker Well-Known Member

  Ami a titánium alkatrészeket illeti, ma már mindenhol használják, nem kell feketemágia a megmunkálásához és nem is annyira drága, mint ahogy azt sokan el szeretnék hitetni. Pl 1997-ben a teljes Guggenheim múzeumot titániummal burkolták le ésmégsem ment rá az ország éves költségvetése, azóta meg javultak a megmunkálási módszerek.
   
 15. joker

  joker Well-Known Member

  *2007-ben
   
 16. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  igla , ezeken a robotokon is csak azok az alkatrészek vannak titánból amiknek muszáj megjegyzem hogy van egy nagy halom más speciális (és még talán a titánnál is drágább) ötvözet is. És nem "titokszó" hanem egyszerűen drága alapanyag. De amúgy a karbonszálas cuccok sem éppen olcsók ;) de itt a mögöttes tartalom az amit igazán meg kell fizetned, nem csak a beletett anyagok drágák.
   
 17. eSeM

  eSeM New Member

  itt egy f*sza 130 oldalas doktori értekezés a robotokról, csak, hogy végre túllépjünk azon a felfogáson, hogy ilyet bárki összetákol:

  http://portal.zmne.hu/download/konyvtar/digitgy/phd/2009/kucsera_peter.pdf

  logikusan végiggondolva, ha ez bárki összelegózza, akkor miért van az, hogy nem végtelen számú sufniüzem ontja a piacra ezeket az eszközöket, hanem a Rheinmetall-hoz és a Northrop Grumman-hoz hasonló cégek teszik? azt gondoljátok, ha ezt olcsóbban össze lehet legózni, akkor pont hm ne tette volna meg? ezek rohadt komoly eszközök, nem azok a gyilkos hobbirobotok amikkel az amik játszadoznak tv műsorokban, persze ezt kárnak írom, hisz a niva is elvisz 5+ embert, felszereléssel, robottal és mindennel együtt, meg még belefér a homokláda is egy 300 kilós cuccnak...
   
 18. joker

  joker Well-Known Member

  eSem nem tudom minek kell személyeskedj. Ez a robot nagyjából annyit csinál, hogy odamegy, mint valami kis távirányítós játékautó, leteszi a karjával, amit a kezébe adtak és  utána elhúz, közben meg egy 5 eurós kamera segítságável nézheted az egészet. Az egész irányítására használt laptopot meg wifi-t már kitalálták előtted és potom pénzért hozzaférhetsz a piacon ezekhez. Ha szerinted ez így 70 millióért reális, akkor van egy alig használt kalapácsom és 7 millióért még ma elviheted.
   
 19. eSeM

  eSeM New Member

  "Ez a robot nagyjából annyit csinál, hogy odamegy, mint valami kis távirányítós játékautó, leteszi a karjával, amit a kezébe adtak és  utána elhúz, közben meg egy 5 eurós kamera segítságável nézheted az egészet."

  ebből a mondtaból tökéletesen látszik, hogy elképzelésed sincs, mikre használhatják, milyen eszközökkel lehet felszerelni, és mennyire fontos a kifinomult technika, akár az irányítás akár a látás azaz a kamerák terén, és ebben nincs semmi személyeskedés, a nivás ötlet is ostobaság volt, és ez a küzdelem is az, akár úgy gondoljátok akár nem, ennek az eszköznek ennyi az ára, okkal, ahogy annak is oka van, hogy megveszi egy ország a hadserege számára és nem ő maga próbálja összerakni, ha sz*rért h*gyért ki lehetne hozni, akkor a hm már rég megpróbálta volna amennyire felveti a pénz
   
 20. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  eSeM ment egy üzi Neked.

  joker, megsúgom neked hogy a leggyengébb kamera is kb 20x annyiba kerül azon a roboton. A Fő kamerát meg sztem fél évig fizetnéd a keresetedből.
   

Ezen oldal megosztása