Ez megint nincs így ahogy írod. És úgy sem ahogy Én gondolom. Kávzi Te is Én is civilek vagyunk, polgárok, és amit látunk, hallunk és tapasztalunk, azt interpretáljuk számunkra mint létező világot.
Igen a katona az katona. Tény.. Meg az is tény, hogy amit leírtál, hogy elsősorban katona az a US.Marine-nél van.. Ott mindenki lövész...
Az is tény a málhamellényes katonák,betárazott pisztollyal, túlélőfelszereléssel repülnek háborúba... Névtelen hősök... Ha minket nem érdekelne repülés a mai magyar pilóták számunkra is névetelen hősök lennének.
Meg az is tény, hogy a nyugati légierők tagjai akik tényleges bevetéseken repültek, de akár a mieink is a balti őrjáratokon, normális ágyakban allhatnak, kiemelt minőségű kaját kapnak, megva a pihenésre szánt idő, mert szükséges és kiemeltebb az ellátásuk, mint a "bokorugróké". Mert amit kezelnek, az rendkívüli érték, komplex és a kiképzésük is ezért sok évig tart. És nem is engedheti meg a hadsereg magának, hogy a drill miatt, mert nem tud alakíasan viselkedni, mert egy átadási ünnepségen rohambilivel a fején grasszáljon lelépjen. Márpedig, persze vannak túlélő gyakorlatok, komoly fizikai állóképességet stb. igénybevevő kiképzés és egyénileg is komoly testmozgás van (már nincs olyan, mint N.Z-volt aki úgy nézett ki mint egy medve, akkora pocakkal és elkapta a szerb MIG-et Szeged felett. A mai pilótáink már nem ilyenek és külsőre és fizikilag sem különböznek nyugatabbra lévő hajózóktól..
És ha így bánnak velük, és ez a jelenleg hatalmon lévő társaságot leváltják, eltakarítják, akkor vége a szükséghelyzeteknek, vészhelyzeteknek és az hajózó állomány és a műszakiak le fognak lépni civil légitársaságokhoz, ha itt katonásdit akarnak velük játszani. Persze katonák, de más-másnak kell lenni a toleranciának egy pilótánál, egy harkocsizónál, egy lövésznél, vagy egy kiber szakembernél.. Ezt egyébként nem én hanem RSzR mondta anno.. arra utalva, hogy minek kéne egy kibervédelmi szakember katonának olyan fizikai követményeket teljesíteni, mint egy lövésznek.. Én meg interpretálom, hogy egy müszaki vagy pilóta az ne a vigyázzmenetben, meg az alakíságban legyen első, és ne az legyen a fontos, hogy jelentem, meg kérek engedélyt bla.. bla.. bla.. hanem javítsa, karbantartsa a gépeket, meg tudjon repülni és kezelni a techikát.