Na,ha ezzel a harcelektronikával jöttek volna vissza a gépek,harcértékük is kicsit más lenne.1:00 körül nézd meg alacsony tűzgyorsaságon mekkorát bólint..
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Na,ha ezzel a harcelektronikával jöttek volna vissza a gépek,harcértékük is kicsit más lenne.1:00 körül nézd meg alacsony tűzgyorsaságon mekkorát bólint..
Csak egy példa mekkorát is bólint
a reális cél kb. egy focipálya méretű...
Alacsony tűzgyorsaságnál mintha sokkal kisebb lenne a láng.nem beszélve arról hogy a torkolat láng akkora hogy attól - főleg éjjel - semmi nem látni
1:00 körül nézd meg alacsony tűzgyorsaságon mekkorát bólint..
Csak egy példa mekkorát is bólint
a reális cél kb. egy focipálya méretű...
nem beszélve arról hogy a torkolat láng akkora hogy attól - főleg éjjel - semmi nem látni
De ha valaki tud olyan sereget ahol hasonló mód(csak 3jszaka,jtac,vakon célt nem látva,30milis) alkalmaznak harci helikoptert, az írja már meg.
Főleg úgy, hogy a videón is eltalálják a célt...Én ennek nagyon örülök, főleg, hogy megint okosabbak vagytok egyetlen youtube videó alapján a pilótáinknál, akik azt állítják, hogy ők eltalálják a célt.
Az a nagy trokolatláng meg olyan, hogy vagy van, vagy nincs, legtöbbször nincs. Élőben láttam, ezért mondom. Ultratöksötét éjszaka se látni mindig.
A kérdés nem ez, hanem hogy ellátták e. Bevallom én közel sem ismerem a rendszert ehhez eléggé. Ha jól értem, akor a heli hasán levő lencserendszerbe lenne beiktatva az NVG, tehát akkor az személyzet a két szép szemével néz azon keresztül úgy, hogy a repüléshez használt NVG-t kikapcsolja/félrehajtja/mittomén mit csinál vele?Amúgy van még a palettán a Raduga-S éjszakai verziója is. Konkrétan a Sturm/Ataka rakéták optikai rávezető rendszerébe építették be az NVG-t.
Aki látott már közelről Radugát, az láthatja, hogy ennek a célzókészüléknek az egyedi "éjjellátósítása" nem ördögtől való, csak ráfejlesztést igényel.
Egy olyan ráfejlesztését, ami amúgy már létezik.
Figyelem!
Ez nem a Raduga-S, az ott van ugyanis az ágyú alatt, a géporr jobb oldalán. Amit az orra rászereltek, az a Mi-28A korabeli éjszakai rendszere még 1982-ből. Ennek installálása egy századnyi Mi-24P-re valamikor 2003-ban esett meg, nem is lett folytatása a dolognak a különféle FLIR gömbök és maga a Mi-28N, illetve Mi-35M megjelenése után.
A Mi-24PN-ek ezen felül a lecsapott szárnyak és a fix futómű tekintetében változtak még meg, minden más tekintetben maradtak olyan P-k, mint ahogy a nagyjavítás előtt voltak.
A sztori lényege, hogy itt még külön volt a nappali Raduga-S és az éjszakai rendszer, de látható, hogy méret/helyigény tekintetében az éjszakai rendszer lehet akkora is, hogy a Raduga házába beférjen.
Lépjünk tovább.
Olyan lehetetlen magát a Raduga-S-t egy NVG lencse és elektronika sorral ellátni?
Ha jól értem, akor a heli hasán levő lencserendszerbe lenne beiktatva az NVG, tehát akkor az személyzet a két szép szemével néz azon keresztül úgy, hogy a repüléshez használt NVG-t kikapcsolja/félrehajtja/mittomén mit csinál vele?
Durva hasonlattal, akkor ez olyan, mint a szemüvegre felcsippenthető fényszűrő elem, mi napszemüveget csinál, csak itt NVG lenne. Ez a rávezetési FOV-on belül megadja, ami kell.
Nagy tűzgyorsaságon kb akkora sávot lő, mint egy GAU-8-as. Vagy kisebbet.
Igen, én így képzelem el. Nem FLIR, de működne.
Lőtávolság.2km-rl kötve hiszem,de 500méterről alacsony tűzgyorsaságon már BMP méretű célra pontlövőnek nevezhető.Teljessen lényegtelen,hogy milyen a napszak és célzókészülék.A heli repülés közben vibrál,rezeg,ami rontja a lőszabatosságot.Én eddig igen precíz embernek ismertelek meg. Valahol az állam keresem a padlón, hogy a saját általad betett videód cáfolja mindkét indításodat. A magyar 24-esek megmutatták éleslövészeten, hogy egyik állításod sem igaz.
- Akkor hogyan magyarázod a videón eltalált lőtáblát? Az kb. pont egy focipálya méretű terület közepén van.
- A videón az alacsony tűzgyorsaságú bólintást kihagytad.
Nem, nem rajongok a 24-es feltámasztásáért, de ettől kreténségeket sem fogok róla mondani róla.
Alacsony tűzgyorsaságnál mintha sokkal kisebb lenne a láng.
Egyeseknek mániája figyelmen kívül hagyni a valóságot...? A vágyvezérelt "gondolkodás" ennyire menő lett.Lőtávolság.2km-rl kötve hiszem,de 500méterről alacsony tűzgyorsaságon már BMP méretű célra pontlövőnek nevezhető.Teljessen lényegtelen,hogy milyen a napszak és célzókészülék.A heli repülés közben vibrál,rezeg,ami rontja a lőszabatosságot.
Dudi tudná megmondani,de ugy hirlik még ma is erősen rontja a fényerősitős rendszerek látképét a fényfelvillanás.Akár egy is.
De lényegtelen.Nincs informatikai rendszer,nincs északei célkereső és célzó rendszer,nincs értékelhető modern fegyverzet,nincs rakétafigyelmeztető és aktiv elháritó rendszer.Harcászatilag különben a termovizor nappal is igen hasznos az álcázott célok ellen.
Szóval ez a gyakorlat igen látványos,és komoly felkészűltséget igényel a személyzettöl,de európai viszonyok között meglehetősen csekélyke harcértékű.
Én ennek nagyon örülök, főleg, hogy megint okosabbak vagytok egyetlen youtube videó alapján a pilótáinknál, akik azt állítják, hogy ők eltalálják a célt.
Az a nagy trokolatláng meg olyan, hogy vagy van, vagy nincs, legtöbbször nincs. Élőben láttam, ezért mondom. Ultratöksötét éjszaka se látni mindig.
Ja.l azoknak,kik azt hiszik,hogy ezek a gépek északa komoly harcértékkel birnak Európában.Egyeseknek mániája figyelmen kívül hagyni a valóságot...? A vágyvezérelt "gondolkodás" ennyire menő lett.
Amúgy jók ezek az eszemcserék, de célszerűbb inkább kibaktatani - ha van rá mód - legközelebb Hajmáskérre, megvan az a hely, ami teljesen legális, mégis látni a találatokat.... egy jókora teljesítményű messzelátóval
JTACt,perszeJa.l azoknak,kik azt hiszik,hogy ezek a gépek északa komoly harcértékkel birnak Európában.
Meddig látna el egy ilyen közbetéttel a Raduga?1-2km?Sturm már egy BBDvel ellátott TR85s ellen is kevés.Lézerrel kéne neki célt kijelölni.Lézerbesugárzásjelző meg bejelez a tankon,és lesz ott csapatlégvédelem is.JATCt szétlövik a tankok,helit meg a csapatlégvédelem.Oszt jónapot
Én eddig igen precíz embernek ismertelek meg. Valahol az állam keresem a padlón, hogy a saját általad betett videód cáfolja mindkét indításodat. A magyar 24-esek megmutatták éleslövészeten, hogy egyik állításod sem igaz.
- Akkor hogyan magyarázod a videón eltalált lőtáblát? Az kb. pont egy focipálya méretű terület közepén van.
- A videón az alacsony tűzgyorsaságú bólintást kihagytad.
Nem, nem rajongok a 24-es feltámasztásáért, de ettől kreténségeket sem fogok róla mondani róla.
Alacsony tűzgyorsaságnál mintha sokkal kisebb lenne a láng.
Melyiken? Melyik helyzeteben?Szerinted hány méterről lőttek a videón?
Most ez hol érv a célzásnál? Eszemfaszom megáll az ilyen ostoba témaváltáson. Abban a világban, ahol 100 db harckocsi már komoly mennyiség, ott a 8 db helikopter sem annyira kevés.És ez mennyire reális valós harchelyzetben európában, úgy hogy van 8db helid. Nem 180?
Mivel?Esetleg vissza is lőnek. Hiszen éjjellátóval ekkora távról ahonnan a videóban lő, 12sel is simán visszaveretsz.
Mármint 500-600?Szerintem ha 5-6 méterről lő sokat mondok.