DE NEM OLDOTTÁK MEG!!! Egyelek meg, van egy mondás, nem az a bölcs,aki tudja, hogy mit tud, hanem aki tudja, hogy még mit nem!
Az Igla az integrálva van a Ka-52-esre, de eddig egyetlen üzemeltető se állította rendszerbe, ahogy a US Army és más üzemeltető se a Stingert, holott az is elérhető az AH-64-es családhoz. Nem kell. Nincs rá szükség. Több, mint 40 éve van infravörös önirányítású légvédelmi rakéta helikopterre integrálva, mi több, a USMC AH-1-esein még Sidewinder légiharc rakéta is van, de ennyi, nincs rájuk szükség! Negyven éva alatt nem kellett ilyen eszközt bevetni.
Az R-60-ast nem integrálták a Mi-24-esre. Az R-73-ast függesztették a Ka-52-es prototípusára, de nem kellett oda se, mert nem volt értelme.
Két héten belül már a nem tudom hanyadik feltaláló széplélek akarja magyar földön magyar erőből megváltani a világot és sütögeti a veretes bullshiteket, hogy:
A világot nem azok vitték előre, akik a kifogásokat keresték, hanem azok, akik a megoldásokat.
Amikor egy mérnök, de mit mérnök, egy műszaki vénájú ember, józan logikával a megoldásokat keresi, az első dolga, hogy megnézi, mások már mire jutottak.
Ezeket a kifogásokkal összekeverni csak arra jó, hogy már a kezdéskor lejárassuk magunkat. Én amúgy pártolom az újító szándékot, de aki újító ötletelésra adja a fejét az először is nézzen szét az aktuális új ötletek háza táján, nézze meg, merre tart a világ, mivel foglalkoznak azok, akik valóban a kutatás-fejlesztés világában élnek.
Komolyan mondom, mikor 20 évvel ezelőtt láttam hanyatlásnak indulni a hazai hadiipart, honvédelmet, repülős életet, műszaki képzést, jósoltam én mindenféle apokalipszist, de úgy látom, az én fantáziám nem volt elég.
Egész egyszerűen utánpótlás nélkül kinőtt a földből egy olyan generáció (végül is közel egy emberöltőről, majdnem negyed századról beszélünk), aki már az interneten szocializálódva repülőgépet is csak a youtubeon látott, netán egy repülőnapon, de azt már nem tudja, mit is lát. Nagyon lelkes, nagyon bátor, csak épp a háttértudás hiányzik. De ez nem az ő bűne, ez egy szomorú állapot.
Se született úgy, hogy már mindent tud. De ez a lelkes amatőr látásmód (ami alapból nagyon is helyénvaló) sajnos elindítja a bátrabbaknál a "na majd én jobban tudom, akárki, akárhogy is akadékoskodik" világlátást.
Több alázatot kérek!
Én is meg akartam váltani a világot, csak nekem óriási szerencsém volt, hogy minden alkalommal, mikor fel akartam találni a nemzetszín magyar világmegváltó fluxuskondenzátor, még volt ami kijózanított.
Én is hittem a magyar elme egyszer majd eljövő diadalában, de ez a hajó már elment.