Epic.
https://www.militaryaerospace.com/h...s-stand-up-to-modern-enemy-electronic-warfare
"...the AIM-120 AMRAAM, for example, has been in the inventory for a quarter century, and no longer is considered the world's leading long-range airborne anti-aircraft missile."
"Where long-range, radar-guided missiles are concerned, the Meteor, K-37M, and PL-15 beat the AMRAAM in effective range and their ability to defeat the world's best EW technologies, such as the Mercury Systems digital radio frequency memories (DRFM) radar-spoofing jammer."
"...the AMRAAM reportedly is no longer a guaranteed first-shot kill when confronting enemy aircraft with advanced EW systems. Instead, some experts say fighter pilots must use as many as three AMRAAMs to bring down an enemy aircraft... "
Elképzelem, ahogy 3-4-es AMRAAM-ER szalvókat lövünk az ellenségre, Varga Mihály pedig szívrohamot kap.
1 éve olvastam egy pdf-et, ami arról szólt, hogy milyen EW módszerekkel lehet megzavarni az AMRAAM-et, de most nem találom.
De te is szánjál rá időt @molnibalage , do your research.
Nem véletlenül jelentek meg az AESA-radarfejes légiharc-rakéták.
A kínaiaknak, japánoknak már ilyenek vannak rendszerbe állítva.
A fejlett nyugat pedig kétségbeesetten próbálja behozni a lemaradást.
Folyamatban van a Meteor AESA-radarfejes változatának fejlesztése japán segítséggel, a jenkik pedig az AIM-260-at fejlesztik.
Mindezek (is) teljes mértékben alátámasztják többször hangoztatott meggyőződésemet, hogy élenjárónak hangoztatott, de valójában az adott technológiai szint csúcsát jelentő, de kifutóban levő technológiákat vásárolunk.
1 Mrd USD-t 'szunk el az AMRAAM-ekre.
Így már elértük az 500 milliárd forintot, amit kifutóban levő technológiákra költünk.
Köszönöm a figyelmet.
Teljesen kiábrándítottál a védelmembe vetett bizalomból.
Én teljesen meg voltam győződve, hogy az ukrán MIG-ek és a román F-16-osok (konténer nélkül) nem rendelkeznek megfelelő védelemmel sem Meteor, sem jenki cucc ellen. A szerbek Mig-29-esekre és Oraora nem tudom, hogy az oroszok mennyi fejlett EW képességüket raktak rá.
Varga Misi bátyánk meg szerintem sokkal precízebben tud költségeket számolni ennél gyorselemzésnél. Egy háborúban a legköltségesebb az, ha elveszted. És ezt szerintem ő is tudja a 3-as salvok után is.