Igen, de ne felejtsd el, hogy én egy orosz-párti vagyok és pusztán érzelmi megfontolásból nem baszogatom Putyint, hogy töltse fel a raktárait már holnap délre! Én akkor sem fogom őt kritizálni, ha az évtized végéig nem tölti vissza, amit most ellőtt. Én csak elvakultságból baszogatom a NATO-t, hogy töltse fel a készleteit, mielőtt tovább megy be az eszkalációs spirálba és arról beszélnek, hogy csapatokat is szívesen küldenének Ukrajnába és még Tajvanra is hadihajókat küldözget azt hiszem Borel.
Egyetértek, hogy a két fél képességeit hasonlítsuk össze, mert a Föderáció hadserege sem lövi ki a maximumot, ami az ágyúiban van. Engem most megnyugtattál, hogy ha Magyarországnak egyedül kell szembe néznie vele, akkor meg lesz az az 1 millió ágyúgolyó, ami az átfegyverzett Tatai dd-nek kell az első évben. Halkan megjegyzem, hogy nem egy város fog háborúba keveredni, és Íjász 200 db ágyúcsőben határozta meg a minimum igényünket, hiszen kellenének több átfegyverzett dandárok. 1 osztály láncos megvan, 3 osztály kerekes jönnie kell, 4 osztály vontatott raktárba megy (illetve az egyik a légimozgékonyságúakhoz), ha csak az első 4-nek a szükségét veszem, az az első évben 3 és fél millió kivető töltettel, mindennel. Ehhez borzasztó messze van az, hogy Papi azt mondja, hogy ő a legnagyobb gyártó és megemelték a termelést, most már évi 600ezret tudnak gyártani. Ha van mellette három kisebb gyártó, az is borzasztóan kevés. Továbbra is hangsúlyozom, hogy egy magyar igényt hasonlítok egy nemzetközi nagyvállalat piacvezető (bevallott) képességeihez.
Nagyon nagy kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy a cseh gyár nekünk gyártana lőszert, ha kifogyunk vagy a leendő Casare lövegeibe próbálnak minél többet, ha ők is kifogynak. (Mert mindenki arra játszik, hogy kitartunk az első hetekben és megérkezik a NATO és megment minket. Így mindenki úgy gondolta, hogy neki elég 2 hétre lőszer.)
Remélem érthető, hogy mit akartam mondani. Jelenleg Ukrajnában van az, ami karizom termelésben NATO a lehetséges ellenfelével szemben van. Nem küzdünk fél szívvel, tényleg pucoltuk a raktárakat, de valahogy csak nem akar lerohadni az az oroszok 5-ször 10-szer többet lőnek fölény. És 1,5 éve havonta derül ki, hogy a nyugati vezetők nem magabiztos pókerjátékosok, hanem tényleg fogalmuk nincs a világról.
Abban egyetértek veled, hogy annyira le van épülve a nyugati hadipar, hogy ezt sem lehet 1 év alatt helyre hozni. Csak ne dédelgessük magunkat álomba közben, mert Oroszország is növeli a saját gyártását. És mi baszogattuk fel, hogy ne a rozsda rohassza le a hadi gyárait, hanem elkezdjen ő is sebességbe kapcsolni.