[HUN] Pzh 2000 HU

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 064
130 045
113
Dedikált csapatlégvédelmi jármű is kell hozzá,ami taclinken leosztja a célokat,és megadja a célkoordinátákat.A többi már meg radar nélküli rcws-nek is.
És nem csak dronvédelemre kéne.Sőt,Leo esetén kifejezetten csak másodlagos funkció.Területlefogásra,fedezőtűz adására is kell(ene).
Drón koordinátáját te rcws-nek nem adsz taclinken. De mást se. Ezek optikai azonosítással működő eszközök.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 526
3 216
113
És még sokba is kerül.De ennek ellenére úgy gondolom,hogy szükséges.Sőt,a Leokra is egy komolyabb rcws szükséges.
Nem fogunk ebben egyet érteni, úgy érzem
A pénz még talán a legkisebb dolog, elég drága önmagában a pzh, ha lenne értelme, akkor az már nem lenne tétel szvsz.
Leora meg.. komolyabbat semmiképp szerintem, mert ki fogja kezelni? Mindenkinek dolga van. Valami egyszerűbbet, hogy ne kelljen kidugni a fejet, ha valamiért kell az extra géppuska, de ne többet szerintem.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 516
41 799
113
A pénz még talán a legkisebb dolog, elég drága önmagában a pzh, ha lenne értelme, akkor az már nem lenne tétel szvsz.
Leora meg.. komolyabbat semmiképp szerintem, mert ki fogja kezelni? Mindenkinek dolga van. Valami egyszerűbbet, hogy ne kelljen kidugni a fejet, ha valamiért kell az extra géppuska, de ne többet szerintem.
Valaki mondja már meg milyen a "komolyabb" meg "egyszerűbb" RCWS!
Szinte mindegyik ugyanazt tudja - minimális az eltérés képességben!

Leon meg lesz RCWS - a típusa is ismert már...

Kell RCWS az "első vonalas" járművekre és lesz is, csak drónok ellen korlátozottan használhatóak.
PZH-n sem lenne rossz, de nem létszükséglet - jelen állás szerinte nem lesz rajtuk.

Manuálisan oldják meg.

https://i.postimg.cc/W1017c6R/pzhmg.png

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 516
41 799
113
pzhmg.png

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 108
33 230
113
Miért,a Leon most ki kezeli?Egy komolyabbat is ugyanúgy kezel a pk.
Ukrajnabol nekünk az első időszak a releváns tapasztalat,S mobil hadviselés ideje.Es ott nagyon hiányzott a teruletlefogadra képes erős másodlagos fegyverzet a muszkanak.Szoval nem csak egy dedikált célból kellene az a fránya rcws

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 699
113
Szerintem nagyon rápörögtetek erre a légelhárító fegyverre. Miközben nem a XXI. században, de a hidegháborúban sem úgy működött, hogy a csapatlégvédelmis majd leosztja, hogy ez a T-72 vagy az a Leo1-es ezt a célpontot fogja lőni, a Szása vagy a Jürgen meg azt fogja lekapni.
Nincs radar. Manuálisan vagy sikerül eltalálnia vagy nem, attól függ, hogy épp szerencséje van-e. A Skyrangernek meg egy egyenesen repülő, nem manőverező UAV esetén az kell legyen a fő kérdés, hogy 2 lövéssel szedi le vagy 3-mal teszt környezetben, mert van radar rávezetés és mert a lőszer választásig bezárólag erre kondicionálták. (Ha terepen gond van, akkor nem az RCWS fog a mindent ütő kártya lenni radarrávezetés nélkül túlterhelés esetén.)
Vagyis össze tudná foglalni nekem valaki, hogy miről megy a vita? Hogyan kéne leosztania a csapatlégvédelemnek azt, hogy ki melyiket lője?
Vegyük Xpert példáját! 8 arty, 2 csapatlégvédelmis. Örül a 2 pk, ha egymás között fel tudják osztani a tűzszektorokat és tudja irányítani a saját legénységét, nem hogy rádiózzon még azzal, hogy azt a piros pöttyöst majd az artynak kell kézivel lelőni. Annak annyi szerepe lesz max, hogy ha valami nagyon közel jön, majd önhatalmúlag lő rá.

• Tetszik
Reactions: Venom85 and Aladeen

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 108
33 230
113
Szerintem nagyon rápörögtetek erre a légelhárító fegyverre. Miközben nem a XXI. században, de a hidegháborúban sem úgy működött, hogy a csapatlégvédelmis majd leosztja, hogy ez a T-72 vagy az a Leo1-es ezt a célpontot fogja lőni, a Szása vagy a Jürgen meg azt fogja lekapni.
Nincs radar. Manuálisan vagy sikerül eltalálnia vagy nem, attól függ, hogy épp szerencséje van-e. A Skyrangernek meg egy egyenesen repülő, nem manőverező UAV esetén az kell legyen a fő kérdés, hogy 2 lövéssel szedi le vagy 3-mal teszt környezetben, mert van radar rávezetés és mert a lőszer választásig bezárólag erre kondicionálták. (Ha terepen gond van, akkor nem az RCWS fog a mindent ütő kártya lenni radarrávezetés nélkül túlterhelés esetén.)
Vagyis össze tudná foglalni nekem valaki, hogy miről megy a vita? Hogyan kéne leosztania a csapatlégvédelemnek azt, hogy ki melyiket lője?
Vegyük Xpert példáját! 8 arty, 2 csapatlégvédelmis. Örül a 2 pk, ha egymás között fel tudják osztani a tűzszektorokat és tudja irányítani a saját legénységét, nem hogy rádiózzon még azzal, hogy azt a piros pöttyöst majd az artynak kell kézivel lelőni. Annak annyi szerepe lesz max, hogy ha valami nagyon közel jön, majd önhatalmúlag lő rá.
Azért 67 után a ruszki tankokon szabvány felszerelés lett a légvédelmi ngp-amit aztán főleg földi célokra használták.
IDF hk-on 73 bán lett annyi gp,amennyi csak ráfért,lefogas céljából.
A számítógépes adatkapcsolat fenemod jó dolog.Es a komputer fenemod gyorsan ki tudja osztani a célokat.Adott esetben a teljes cellekozdes is lehet full automatokus, kezelőnek adott esetben hozzá se kell nyúlni közben semmihez.
Hihetetlen,hogy mennyire nem vagytok képesek a tobbcelusag megértésére.

• Tetszik
Reactions: bel

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 516
41 799
113
Azért 67 után a ruszki tankokon szabvány felszerelés lett a légvédelmi ngp-amit aztán főleg földi célokra használták.
IDF hk-on 73 bán lett annyi gp,amennyi csak ráfért,lefogas céljából.
A számítógépes adatkapcsolat fenemod jó dolog.Es a komputer fenemod gyorsan ki tudja osztani a célokat.Adott esetben a teljes cellekozdes is lehet full automatokus, kezelőnek adott esetben hozzá se kell nyúlni közben semmihez.
Hihetetlen,hogy mennyire nem vagytok képesek a tobbcelusag megértésére.
Vagy te értékeled túl a lehetőségeit - legalábbis magyar viszonylatban.

Amúgy hk. parancsnokként kicsit ideges lennék, hogy épp becéloztam egy ATGM indítót a RCWS-sel aztán egy kívülről jött jel hatására az meg elkezd más fele forogni. Mindezt azért mert valaki tőlem 100km-re űgy döntött, hogy épp drónokra kellene lövöldözni, mert szerinte az fontosabb... :D

• Vicces
Reactions: Negan

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 108
33 230
113
Vagy te értékeled túl a lehetőségeit - legalábbis magyar viszonylatban.

Amúgy hk. parancsnokként kicsit ideges lennék, hogy épp becéloztam egy ATGM indítót a RCWS-sel aztán egy kívülről jött jel hatására az meg elkezd más fele forogni. Mindezt azért mert valaki tőlem 100km-re űgy döntött, hogy épp drónokra kellene lövöldözni, mert szerinte az fontosabb... :D
Arról még nem hallottál,hogy prioritási sorrend? Kezelői felülbírálas?
IS.Valon mit is jelentgethet eme ketbetus kifejezés.....

• Tetszik
Reactions: pöcshuszár

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 526
3 216
113
Valaki mondja már meg milyen a "komolyabb" meg "egyszerűbb" RCWS!
Szinte mindegyik ugyanazt tudja - minimális az eltérés képességben!

Leon meg lesz RCWS - a típusa is ismert már...

Kell RCWS az "első vonalas" járművekre és lesz is, csak drónok ellen korlátozottan használhatóak.
PZH-n sem lenne rossz, de nem létszükséglet - jelen állás szerinte nem lesz rajtuk.

Manuálisan oldják meg.

https://i.postimg.cc/W1017c6R/pzhmg.png
Ez mondjuk jogos... Kicsit rafokuszaltam a dronvadasz rcwsre, bocsi érte :⁠-⁠)

• Tetszik
Reactions: Vogon and Aladeen

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 516
41 799
113
Majd kíváncsi leszek egy olyan éleslövészetre, ahol a nálunk rendszerbeálló RCWS-ek (deFNder, Aselasn, Natter) mit tudnak kezdeni egy Quadkopter-szerű drónnal: képesek-e lelőni egyáltalán még mielőtt a közelükbe ér...
Tud valaki ilyen tesztről? A Gidránokon lévő Aseldan RCWS-t volt idő bőven tesztelni másfél év alatt.

• Tetszik
Reactions: Vogon

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 064
130 045
113
Majd kíváncsi leszek egy olyan éleslövészetre, ahol a nálunk rendszerbeálló RCWS-ek (deFNder, Aselasn, Natter) mit tudnak kezdeni egy Quadkopter-szerű drónnal: képesek-e lelőni egyáltalán még mielőtt a közelükbe ér...
Tud valaki ilyen tesztről? A Gidránokon lévő Aseldan RCWS-t volt idő bőven tesztelni másfél év alatt.
A natterrel a bw csinál ilyen teszteket.

• Tetszik
Reactions: Aladeen

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 108
33 230
113
Ilyen példul csak nincs még. A legtöbb rcws egyszerű mint a bot. Nem véletlenül.
Már hogyne lenne.Kronsberg,Rafael egyaránt kínál ilyet, Csak azok már nem egyszerűek, és nem is olcsók.
Jah. A 12.7 es célszerűbb mert nagyobb távról üzemel.
Szerintem vegyes fegyverzet kéne,ngp+agv.Leokra meg meg komolyabb,ha nem is mindre.Valami moduláris család.
És tovabbmegyek.Szerintem a hadműveleti zónában a logisztikai jarganyoknak is kell önvédelmi fegyverzet, és pancelzat is.Nem csak a T80,a Leo se megy sehová üzemanyag nélkül.Es a lagszuperebb ágyúsok de lőnek lőszer nélkül.A kaja meg mindenkinek kell.