Szia,
Szerintem pont a PZH eseteben idealis a helyzet a legvedelmi geppuskahoz.
Ha jol ertem, akkor a csapatban van egy "mindenes", akinek egyreszt a bemalhazasban kell segitenie, masreszt a "felautomata" tolto hibaja eseten rajta mulik, hogy nem lesz harckeptelen a jarmu. Tehat amikor epp nem kell pakolni es nem romlott el a tolto, akkor raer arra, hogy kezelje a legvedelmi geppuskat.
Sot, szerintem praktikus lenne tobb legvedelmi geppuskat ratenni. Amiket az ido 99%-ban senki sem kezel, de akkor, amikor epp az ellenseg megprobalja tulterhelni a dronelharito kepesseget, akkor duplazni vagy triplazni lehet a tuzerot (nyilvan abban a par percben az alaprendeltetest felfuggesztve).
A dedikalt legvedelmi jarmu hatranya, hogy a teljes uteget kell oltalmaznia, es egy 100 m tavolsagban levo celra zuhano dront/raketat eltalalni sokkal-sokkal nehezebb, mint egy konkretan ora zuhano dront/raketat eltalalni, arrol nem is beszelve, hogy utegenkent hany cso van dedikalt legvedelmi jarmuvon, es hany lehet az uteg osszes PZH-jan egyutt.
Nyilvan ezzel egyutt szukseg van a dedikalt legvedelmi jarmure is, mert annak jobbak a felderito kepessegei, de az adatokat at adhatja a PZH legvedelmi geppuskajanak (ha azon van egy viszonylag egyszeru kamera, azzal a nagyjabol bemert cel pontositasa mar konnyen mehet).
Illetve a masik otletem (persze konnyen lehet, hogy mar reg mindenki igy csinalja), hogy legyen "dronvadasz" loszer a PZH-hoz. Ez semmi mas, mint egy idozitogyujtoval ellatott normal repesz-rombolo loszer, ami sok minden masra is alkalmas, de tobbek kozott kis tavolsagra (akar 100 m-re) is be lehet allitani a robbanasat, igy szep nagy teruletet ki tud takaritani az egen.