65-ödszörre, csak a biztonsag kedvéért, ha netán valaki még nem olvasott róla a Forumon.Ne már!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
65-ödszörre, csak a biztonsag kedvéért, ha netán valaki még nem olvasott róla a Forumon.Ne már!
Igen nekem is feltűnt, hogy Szittya oroszlánként harcolt a Rába elméleti tgk gyártása ellen. Talán pontosan tudja, hogy mit is fognak gyártani? Mert volt már itt szó német harcjárművek felújításáról is (jelenlegi helyzetben még a felújított Marderre is sorban állnának a vevők).Én meg arra jutottam, hogy te valószínűleg már tudod hogy mi lesz ott és nem ez lesz. Ezért látod át ennyire, hogy nem érné meg.
A legutóbbi RM prezentációban az van hogy a Trucks (HX-Family, Future trucks) üzletágban 7-8 milliárd € megrendelést várnak a következő 10 évben.
Jelenleg a Kamazos együttműködés kimondottan az EV területére korlátozódik (sajtóközleményből). Ami a darabszámokból is adódóan a Kama-1 gyártását feltételezi egyelőre.Kamaz a világ egyik legjobb katonai teherautója engem nem zavarna, ha az oroszokkal lenne közös teherautó gyár, a Rába meg a Kmw vél ujjitgatna a leopardokat.
Elvileg csak 2022 dec 31-ig került az ITM-hezTöbb mint 7 millió Rába-részvény került az ITM-hez
A Rába bejelentette, hogy Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt-től 7,3 millió részvény került át az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz.www.portfolio.hu
Inkább azért húzódik, mert várjuk, hogy az RM befejezte a HX3 atHát, lehet, hogy ez a KAMAZ gyár a teherautó program. Nem rossz elképzelés egyáltalán!
Egy 8x8-as KAMAZ-63501 ára Forintban úgy 15 millió lenne:
Egy 8x8-as MAN HX77 ára Forintban ennek tizenhétszerese, úgy 250 millió!
Legrosszabb esetben öt-tízszer több KAMAZ-t tudunk venni mint MAN-t. Lehet ezért húzódott az egész teherautóprogram, mert nagyságrenddel olcsóbb, de minőségi beszállítót kerestünk.
Nem éri meg ilyen egyszerű eszközt luxusáron venni. A HX teherautók max fegyverplatformok lesznek lövegek, légvédelmi eszközök alatt szerintem. Legrosszabb esetben is tíz hazai gyártású KAMAZ-t tudunk venni egy import MAN árán! Nem fog elmenni az eszünk, merthogy a MAN import lesz, abban biztos lehetsz, ugyanis megvannak a gyáraik, többek között az ausztriai gyár, szóval MAN gyártás nem fog hozzánk kerülni. De ha hozzán kerülne is, kinek hiányzik egy újabb luxus-RÁBA program! Senkinek. Sok teherautó kell, ésszerű áron!Inkább azért húzódik, mert várjuk, hogy az RM befejezte a HX3 at
Hasonló Tatra mennyiért van?Hát, lehet, hogy ez a KAMAZ gyár a teherautó program. Nem rossz elképzelés egyáltalán!
Legrosszabb esetben öt-tízszer több KAMAZ-t tudunk venni mint MAN-t. Lehet ezért húzódott az egész teherautóprogram, mert nagyságrenddel olcsóbb, de minőségi beszállítót kerestünk.
Egyet értünk, hogy a kamaz nagyon jó, de nem ennyire olcsó ne legyenek illúzióid.Hát, lehet, hogy ez a KAMAZ gyár a teherautó program. Nem rossz elképzelés egyáltalán!
Rákerestem az árakra és 3,5 millió Rubeles árat találtam az új 8x8-ra.Egyet értünk, hogy a kamaz nagyon jó, de nem ennyire olcsó ne legyenek illúzióid.
És a katonai verzió?Rákerestem az árakra és 3,5 millió Rubeles árat találtam az új 8x8-ra.
biztos hogy nem az 6x6 osok olyan 30+ millió körül mennek itthon civil viszonteladón keresztűl. de ha a katonaiverzió 50 millió lenne is igencsak baráti ár lenne... +20 ba meg sokminden belefér és nem kell mindnek páncélozott fülkésnek lennie.És a katonai verzió?
blogen 15millios be írására mondtam, hogy lehetetlen. Ár értek arányban biztos, hogy egy jó üzlet lenne. Nekem teljesen bejönne. A kérdés a motor és a váltó milyen lenne bele?biztos hogy nem az 6x6 osok olyan 30+ millió körül mennek itthon civil viszonteladón keresztűl. de ha a katonaiverzió 50 millió lenne is igencsak baráti ár lenne... +20 ba meg sokminden belefér és nem kell mindnek páncélozott fülkésnek lennie.
europába cummins motorokkal kínálják általába azt az usatol indián át kínáig mindenhol gyártjákblogen 15millios be írására mondtam, hogy lehetetlen. Ár értek arányban biztos, hogy egy jó üzlet lenne. Nekem teljesen bejönne. A kérdés a motor és a váltó milyen lenne bele?