Hát itt azért veséztük ezt a témát párszor. A Gripenek megvannak, a térségben ha tetszik ha nem a csűcsot képviselik. A pilóták repülnek, gyakorlatozgatnak, szimulátorozgatnak, szóval "edzésben vannak".
Nincs kihasználva minden képesség? Igaz, szomorú es dühítő is, de tény, hogy a háborúk nem egyik napról a másikra jönnek, tehát ha necces a helyzet, nem félek én attól, hogy pár hónap alatt ne tudnák gyökeressen megnövelni a képességet, főleg azért mert a pilóták gyakorlatban vannak és lehet, hogy mondjuk lézerbombás szf.-i támadást gyakorolgatják a szimulátoron.
Mire elég egy század? Arra, hogy van. Van annyi amennyi a szomszédoknak nincs. Nem fogok még egyenlőre hasra esni a 12 román F-16-ostól, majd ha leg 2x, 3x annyi, 5-6 év tapasztalattal, na akkor kell velük számolni. Szerb légierő? Horvát légierő? Szlovák? Osztrák?
Szerintem ez a mennyiség, ez a szint (én nagyon szeretnék még egy századot, de csak miután a szárazföldön van 2-300 CV-90, 3-400Rosomat, legalább fészáz Leo2, önjáró tüzérség stb.) egy ideig bőven elég ide.