Valószínűleg a kétülésest csak utasrepültetésre, filmezésre használták.
áááá, eszembe jutott valami, lehet hogy mégsem. Most nézhetem át megint az összeset az elejétől.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Valószínűleg a kétülésest csak utasrepültetésre, filmezésre használták.
Egész héten nem láttam repülést. Akkor ez most mi, gyakorlás vagy készültség?
Alfa riasztás, nem gyakorlat!
Honnan lehet tudni hogy riasztás?
Úgy látom, van oda mindenféle légtér is foglalva.
Persze valószínűbb a riasztás, mert ilyen rossz időben csak nem gyakorolnak alacsonyan. Ha jól látom, épp odaért a vihar.
Na majd holnap kiderül, mit fogtak megint.
Visszafelé véletlenül épp a szolnoki reptér felett repültek el
Akkor ezt halottam az este Nyíregy felet. Párszor elhúzottMár Titan02 is a levegőben!
Komolyan kergetőznek Nyíregyháza-Nyírbátor-Mátészalka térségében, alacsony magasságban 5300 ft,!
Ha éjszaka van gyakorlat, akkor előre bejelentik.
Kb. 15 perce szálltak le, vége a műsornak.
Komolyan kergetőznek Nyíregyháza-Nyírbátor-Mátészalka térségében, alacsony magasságban 5300 ft,!
Bruma brum. Már repülés közben se hagyják brumogni a medvétAlacsonyan? Akkor lehet medvét láttak arrafelé és azt keresik
Pár érdekesség a csehektől a gripenekkel kapcsolatban:
http://legiero.blog.hu/2018/06/28/amerikai_f-16-os_kikepzok_caslavban
Képekben:
-a törővégi Sidewinder, ami korábban nem volt a cseh gépek sajátja.
- Márciusban a cseh gépek korszerűsítése MS20-as standardra befejeződött és folyamatban van a 13 éve biztosított A-A-képesség mellé az A-G megteremtése, TGP, és bombák beszerzésével (szintén napirenden vannak a Link 16-terminálok)
-Mindazonáltal NATO-pilonokra még szükségük lesz, a cseh gépek ugyanis máig egytől-egyig svéd fegyverfelfüggesztőkkel repülnek...márpedig ezekről bombákat nem, csak a JAS 39A fegyvereit lehet alkalmazni.
Ezek szerint a magyar griffek sokkalta jobb "passzban" vannak
Linkeltem néhány cseh gripenes képet a nemzetközi Gripen topikba:
https://forum.htka.hu/threads/saab-jas-39-gripen.145/page-81#post-464391
Akkor eddig a csehek csak dísznek hordták a barna csíkos rakétákat a szárnyvégeken?
(Mindig előjön ez a téma, amikor a magyar gripenek szárnyairól beszélünk. A képek alapján a csehek kezdettől fogva hordozzák az AIM-9-et mindkét helyen.)
Igen láttam, ügyes válogatás. Szerintem semmi probléma a magyar gripen szárnyaival ill. a Sidewinder függeszthetőségével.
Én most itt az általad idézett mondatra gondoltam....
"-a törővégi Sidewinder, ami korábban nem volt a cseh gépek sajátja."
A képek alapján ez nem tűnik helytálló megállapításnak.
Lehet porosjankot / klimkint fogtak el amint cigicsempeszessel probalt nemi devizara szert tenni, aztan persze hogy diplomacia okobol nincs nagydobra verve. Hiaba, nem konnyu az egyszeri puccsista elete... a sok halatlan, pedig mit meg nem tesz a nepeert...Az esti riasztásról meg semmi hír, semmi infó....