M
molnibalage
Guest
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de engem kurvára nem zavarna. Elvégre egy katonai szövetség tagjai vagyunk vagy mi...A románok, nem magát a magyar strikeképesség ellen tettek dolgokat, csak nem akarták, hogy náluk mutassuk be a mi "kvázi új képességünket". Mondjuk nálunk sem örülnéne, ha magyaroszági közös gyakorlaton itt mutattnának be valamit...
Én értem, hogy nem Te írtad.. és hogy Bullant úrtól idéztél, én lengyel forumon olvastam, amikor polemizáltak azon, hogy miért mindig a 29-esek mennek (2006.2008, 2010. 2012, 2014.) viszont külföldi gyakorlatokra meg általában Jastrebbel repültek (többek köztt, Izraelbe, hollandiába stb.)..
Saját véleményem, nem hiszem, hogya műszaki okok miatt nem lehetett lengyel F-16-al a Balti misszióra 10 évig repülni, inkább katonapolitikai okok voltak..
Vagy egyesek még mindig a régi vicc szerint gondolkoznak?
A második világháborúban Magyarország hadat üzent az USA-nak. Magyarország nagykövete bement a washingtoni külügyminisztériumba, majd átadta a hadüzenetet. A fogadó fél kicsit vakarta a fejét, feltett néhány kérdést:
- Mi az Önök államformája?
- Királyság.
- És ki a királyuk?
- Nincs királyunk, kormányzónk van.
- Ki a kormányzó?
- Vitéz Horthy Miklós tengernagy.
- Tehát van önöknek tengeri határuk?
- Már nincs.
- Értem. Akkor az az USA-val szemben van területi követelésük?
- Nincs.
- Akkor valamilyen más országgal szemben területi követelésük?
- Igen. Ausztriával, Csehszlovákiával, Romániával...
- Értem. Szóval nekik kívánnak valójában hadat üzenni?
- Dehogy, hiszen ők a szövetségeseink.